Şimdi Ara

ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ram almayı düşünüyorum zira almazsam bir 4gb veya 8gb 1600 mhz kasamın komple yanacağını düşünüyorum zira çok çok ısınıyor ve bazen de kokular burnuma geliyor ya da öyle geliyor ve hissediyorum gibi oluyor ve olmaya da devam ediyor,ve yardımınıza ihtiyacım var işallah doğru yere açmışımdır konuyu,şimdi sormak istediğim şudur ki Bendeki Anakart Asus f2 A85 M-LE İşlemci Yani başka bir seçenek olan Apu'lu a8 5600k ve ram'im de Corsair 4gb xms3 1600mhz CL11 burda önemli olan Bendeki Cl11'in ve alacağım ram'deki CL9'un bir sorun çıkarıp çıkarmayacağı arkadaşlar ve sizce a8 5600k'lı sistemimim için sabah akşam oynadığım aralıksız ve hiç kapatmadığım bir pc kullanarak ve olarak söylüyorum bunları sadece işletim sistemi istediğinde veya uyarı verdiğinde kapatıp açıyorum yeniden başlatıyorum restart yani son olarak pc aşırı ısınıyor ve ön panel'deki kasa ışıkları önceden mavi yanarken şimdi kırmızı yanıyor işlemci sıcaklığı arttığından beri böyle durum sürekli 2 mavi ışık yerine gösterge ışıkları kırmızı kırmızı yanıyor ışıkların böyle olması performansı etkiler mi veya nasıl etkiler,son gerçekten bu sefer son olarak sadece şunları da ekleyeyim dual olur değilmi yani CL11 veya CL9 olmasının 2 ram'in farklı oluyor ya şimdi gene de dual ram olayı oluyormu oluyor veya olmuyorsa avantajları dezavantajları nelerdir? almayı düşündüğüm ve sabırsızlandığım ram'ın linki http://www.kapidaode.com/kingston-khx1600c9d3b1-4g.html sizde bu sorunlarıma tamamen madde madde a,b,c,d,e,f veya 1,2,3,4,5,6 olarak bilinçli birileri cevaplarsa çok memnun olurum,biliyorum bu yazı ve böyle giderse bundan sonraki yazılarımda bayaa biraz uzun olacak ve biraz uzun yazıyorum kusura bakmayın özür dilerim ama bu aralar kafam çok karışık bu yüzden size danışmak istedim,teşekkürler şimdiden.

• Günceldir

Düzeltme:şuan için bir konu daha var o daha önemli onun için bu pek güncel sayılmaz ozamana kadar onu hallettikten sonra bunu geri Up'larım
  • Öncelikle bilgisayarının ısınma sebebi eksik ram değil. Yani ram alınca bilgisayarın soğumayacak. Kasa temizliği yapmanı öneririm. Veya bir işlemci soğutucu alınabilir. Sıcaklık değerlerini buraya koyarsan yardımcı oluruz. Cl 11 Cl 9 soruna gelirsek. Cl değerleri gecikme sürelerini ifade eder yani kısaca clsi düşük ramler biraz daha iyidir. Ramlerin uyuşmama gibi bir durumu olmaz dual olarak çalışırlar fakat ikiside cl11 olarak çalışır.
  • blueassassin B kullanıcısına yanıt
    Selam
    RAM ile ISI konusunda bir bağ kuramadığım gibi ne âlâkası var demek geldi aklıma..

Isı için bilgisayara bakım yapın/yaptırın ve gerekiyorsa ek FAN takın/taktırın..
    RAM için ise, aynı RAM kullanmanızı tavsiye ederim.. Aksi durumda sorun yaşarsınız..

Sizdeki aynı RAM'i aşağıdaki sitelerde bulabilirsiniz..
    Corsair 4GB XMS3 1600 MHz CL11
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Öncelikle bilgisayarının ısınma sebebi eksik ram değil. Yani ram alınca bilgisayarın soğumayacak. Kasa temizliği yapmanı öneririm. Veya bir işlemci soğutucu alınabilir. Sıcaklık değerlerini buraya koyarsan yardımcı oluruz. Cl 11 Cl 9 soruna gelirsek. Cl değerleri gecikme sürelerini ifade eder yani kısaca clsi düşük ramler biraz daha iyidir. Ramlerin uyuşmama gibi bir durumu olmaz dual olarak çalışırlar fakat ikiside cl11 olarak çalışır.

hocam öncelikle teşekkürler cevap için şimdi ben kasa temizliğini neredeyse haftada bir yaparım bu olamaz diye düşünüyorum birde farklı marka olsa dahi dual kesin oluyorsa alıcağım yeni bir tane daha doğrusu üstte verdiğim linktekini ama ona ayrıyetten şimdivereceğim linktekini mi alsam diye düşünüyorum yani hangisi daha iyi ve performans ve daha da en önemlisi oyun konusunda bana daha çok yarar? Corsair ram'im CL11 ve yeni alacağım ram ise Kingston ise CL9 bunları ikisinide tam dual olarak çalışıırmı kesin mi yani ayrı marka olduğundan dolayı sorun olmaz ise almayı düşünüyorum,işlemci soğutucu almıştım xilence am3 uyumsuz olmuştu yani ama pek işe yaramadı işlemcinin amd'nin kendi soğutucusunu kendim tamir ettim daha iyi çalışıyor ve daha iyi soğutuyor.

şimdi hocam iki tane başlı başına sorular şunlar cl11 cl9 olacak ya ram'ler kingston cl9 şimdiki elimdeki corsair cl11 cl11 ikisini aynı anda takıp çalıştırdığımda cl9 olan da mı CL11 olacak yani doğru mu anlamışım hocam
    birde DUAL olacakmı farklı markalı ve cl'li olduğu için kingston corsair ramlerim farklı farklı olunca sadece 4gb olması ve 1600 mhz'yi uyuyor,şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    RAM ile ISI konusunda bir bağ kuramadığım gibi ne âlâkası var demek geldi aklıma..

Isı için bilgisayara bakım yapın/yaptırın ve gerekiyorsa ek FAN takın/taktırın..
    RAM için ise, aynı RAM kullanmanızı tavsiye ederim.. Aksi durumda sorun yaşarsınız..

Kolay gelsin..

teşekkürler hocam şimdi birde işlemci ile ilgili bir sorun mu var yoksa bu da ss'ler cpu-zhttps://store.donanimhaber.com/e8/4d/b5/e84db5874f718f622023e2c5edeec550.PNGhttps://store.donanimhaber.com/61/11/de/6111dead78a9b1fccf1ee5f73fa78ed2.PNG ve AIDA64 EXTREME EDİTİON Trıal Versiyon'danhttps://store.donanimhaber.com/1d/d4/fa/1dd4fabfc2a7802ac2d4a6f875476032.PNG bu arada AIDA'Nın uygulamasında uzun zamandır gördüğüm ama düzeltemediğim bir şey var kasa kapağı açıldığı tespit edildi her zaman ama her zaman hayır diiyor kasa kapağını açıp ne kadar beklersem bekleyeyim böyle diyor acaba sorun nerde????? lütfen yardımm.
     ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin

• quote:

Orijinalden alıntı: blueassassin

quote:

Selam

Kolay gelsin..

teşekkürler hocam şimdi birde işlemci ile ilgili bir sorun mu var yoksa bu da ss'ler cpu-zhttps://store.donanimhaber.com/e8/4d/b5/e84db5874f718f622023e2c5edeec550.PNGhttps://store.donanimhaber.com/61/11/de/6111dead78a9b1fccf1ee5f73fa78ed2.PNG ve AIDA64 EXTREME EDİTİON Trıal Versiyon'danhttps://store.donanimhaber.com/1d/d4/fa/1dd4fabfc2a7802ac2d4a6f875476032.PNG bu arada AIDA'Nın uygulamasında uzun zamandır gördüğüm ama düzeltemediğim bir şey var kasa kapağı açıldığı tespit edildi her zaman ama her zaman hayır diiyor kasa kapağını açıp ne kadar beklersem bekleyeyim böyle diyor acaba sorun nerde????? lütfen yardımm.
     ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin ram alacağım ama CL11 değerleri ve bazı sorularım var lütfen yardım edin

Hocam ramlerin bulabilirseniz aynısını alın bulamazsanız en azından markası aynı olanı almaya çalışın. Cl 11 ve Cl9 takılı olursa Cl11 çalışır ikiside. Kasa kapağı açıldı konusuna takılmayın o işlevsiz biraz.

• quote:

quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

Hocam ramlerin bulabilirseniz aynısını alın bulamazsanız en azından markası aynı olanı almaya çalışın. Cl 11 ve Cl9 takılı olursa Cl11 çalışır ikiside. Kasa kapağı açıldı konusuna takılmayın o işlevsiz biraz.

hocam teşekkürler hmmm öyle alıcağım demekki sence işlemcide bir sıkıntı mı var üstteki resimlere bakarak hocam söyleyersen sevinirim çünkü kasanın ön panel'deki usb ve ses girişi yanındakiler durmadan kıpkırmızı yanıyor ışıkları durmadan bunu neden söylüyorum hocam çünkü daha önceden 4 6 ay önce pc'yi ilk aldığım zaman 1 3 hafta arası masmaviydi maviydi ve performans'ı aynı özelliklerine rağmen çok güzel'di,ve üstünde takılmıyor ısınmıyordu hocam sence oc'yi asus probe II den daha doğrusu oc'nin ne demek olduğunu bilip bilmeden yapmışım herhalde ama şimdi o asus probe II sismemimde yok ve tamamen format attım attıktan sonra da bir daha kurmadım pc'ye aacaba apu'ya veya anakarta veya işlemci grafik birimine bir zararı gelmiş olabilirmi?????? veya bunu nasıl düzeltebilirim son 5 aydır tamamen kırmızı yanıp yanıp sönüyor o mavi ışıkların yerine kırmızılar geldi ve sanki çok performans işliyor virüs vb şeyler de değil hocam son olarak başka birşey daha ekleyeyim benim apu a8 5600k'nın max turbo frequency'si 3.9 ghz olması gerekirken gerekmiyormu ama şuan yani son 5 aydır 4.30 ghz ve 3.9 ghz'ye çekemiyorum bir türlü kafayı yedim yiycem hatta oynatacam servise göndermedim göndermek de istemiyorum açıkçası kendi yapabiliceğim bir sorunu kendim çözebiliceğimi sanıyorum ama hatırladığım bir nokta daha var o da şu tam emin olmamakla beraber sanki ilk bios'dan 3.6 ghz'dan optimum asus'a geçince 3.9ghz oluyordu sanırım sorun bundan mı oluyor ve şimdi 4.30 ghz'dayken de gpu boost otomatik olarak direk'men auto olmadan turbo oluyor ve bu da sistemi aşırı zorluyor sence bu durum normal mi tüm bunlar hocam normaldayken yani 3.6 ghz'ydayken de fazla sorun çıkmıyor yük altında tek oyun açıyorum başka hiçbirşey açmıyorum program vsvsvs. ve 63 veya 64 derece ile 61 derece arasında dolanıyor termal macun defalarca denedim temizledim tekrar tekrar son olarak güzelce sürdüm ama gene aynı acaba sorun ne lütfen bilgin varsa pc'm bozulcak diye çok korkuyorum açıkçası yardımmmmmm edinnnn

• quote:

quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

hocam alttakine cevap verebilirsen çok memnun olurum uzun yazı ama çok çookk da uzun değil hocam hepsini teker teker cevap larsan sevinirim hocam sağolasın şimdiden ama lütfen hepsini okuyup cevabı tam ver hocam saol
    yukarıda da aynısı var amaa belki görmemişsindir diye bir de buraya alta yazayım dedim

hocam teşekkürler hmmm öyle alıcağım demekki sence işlemcide bir sıkıntı mı var üstteki resimlere bakarak hocam söyleyersen sevinirim çünkü kasanın ön panel'deki usb ve ses girişi yanındakiler durmadan kıpkırmızı yanıyor ışıkları durmadan bunu neden söylüyorum hocam çünkü daha önceden 4 6 ay önce pc'yi ilk aldığım zaman 1 3 hafta arası masmaviydi maviydi ve performans'ı aynı özelliklerine rağmen çok güzel'di,ve üstünde takılmıyor ısınmıyordu hocam sence oc'yi asus probe II den daha doğrusu oc'nin ne demek olduğunu bilip bilmeden yapmışım herhalde ama şimdi o asus probe II sismemimde yok ve tamamen format attım attıktan sonra da bir daha kurmadım pc'ye aacaba apu'ya veya anakarta veya işlemci grafik birimine bir zararı gelmiş olabilirmi?????? veya bunu nasıl düzeltebilirim son 5 aydır tamamen kırmızı yanıp yanıp sönüyor o mavi ışıkların yerine kırmızılar geldi ve sanki çok performans işliyor virüs vb şeyler de değil hocam son olarak başka birşey daha ekleyeyim benim apu a8 5600k'nın max turbo frequency'si 3.9 ghz olması gerekirken gerekmiyormu ama şuan yani son 5 aydır 4.30 ghz ve 3.9 ghz'ye çekemiyorum bir türlü kafayı yedim yiycem hatta oynatacam servise göndermedim göndermek de istemiyorum açıkçası kendi yapabiliceğim bir sorunu kendim çözebiliceğimi sanıyorum ama hatırladığım bir nokta daha var o da şu tam emin olmamakla beraber sanki ilk bios'dan 3.6 ghz'dan optimum asus'a geçince 3.9ghz oluyordu sanırım sorun bundan mı oluyor ve şimdi 4.30 ghz'dayken de gpu boost otomatik olarak direk'men auto olmadan turbo oluyor ve bu da sistemi aşırı zorluyor sence bu durum normal mi tüm bunlar hocam normaldayken yani 3.6 ghz'ydayken de fazla sorun çıkmıyor yük altında tek oyun açıyorum başka hiçbirşey açmıyorum program vsvsvs. ve 63 veya 64 derece ile 61 derece arasında dolanıyor termal macun defalarca denedim temizledim tekrar tekrar son olarak güzelce sürdüm ama gene aynı acaba sorun ne lütfen bilgin varsa pc'm bozulcak diye çok korkuyorum açıkçası yardımmmmmm edinnnn

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.