Şimdi Ara

RAM ALACAĞIM ANCAK MHZ UYUM SORUNU YAŞIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Toshiba L670 - 14F marka laptop sahibiyim.

Everest programından özelliklere baktığım zaman;

Kuzey Köprüsü Intel Ironlake-M IMC
    Intel platformu Calpella
    Desteklenen Bellek Türleri DDR3-800, DDR3-1066 SDRAM
    En Fazla Bellek Miktarı 8 GB
    Uyarlama 02
    İşlem Teknolojisi 45 nm

MEVCUT TAKILI Bellek Birimi Özellikleri
    Birim Boyutu 1 GB (1 rank, 8 banks)
    Bellek Türü DDR3 SDRAM
    Bellek Hızı DDR3-1066 (533 MHz)
    Birim Genişliği 64 bit
    Birim Voltajı 1.5 V

SORUM ŞU:
    1 - Piyasada 1066 Mhz ram bulmak zor olduğu için 1333 veya 1600 Mhz ram düşünüyorum. 1066 Mhz'den yüksek Mhz'ye sahip ram takarsam problem olur mu?

2 - Bellek Hızı DDR3-1066 (533 MHz) parantez içinde 533Mhz yazdığı için şuan o kadarından mı faydalanabiliyorum?

3 - Alacağım Ram kaç V olmalı 1.35 olsa problem olur mu illa 1.5 V mi olmalı?

4 - Hi level marka nasıl?

Bu konularda çok bilgisiz olduğum için yardımınızı bekliyorum. Baya bir araştırdım ancak kimisi sıkıntı olmaz diyor kimisi sıkıntı olur diyor emin olamadım. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• alper600 A kullanıcısına yanıt
    ramı sök üzerinde zaten değerleri var. farklı frekansta almamanı öneririm. geçmişte denemiş biri olarak
    anakartın desteklediği ram leri aslında takabiliyorsun 1600 de taksan veri yolu ne kadarsa o hızda çalışır 1066 mhz gibi.
    Fakat biri 1066 diğeri 1600 olduğunda ki benim başıma geldi pc açılmadı. sonra açıldı ramin birini görmedi. vs vs... mevzu uzar canın sıkılır.
  • Benim mevcut ramlerden biri zaten bozuktu söktüm geriye 1060 mhz ddr3 1 gb ram kaldı o da kanser ediyor. Onu da sökmeyi düşünüyorum. 2 slotum var. 2 tane 1600 mhz ddr3 4 gb yani toplamda 8 gb ram almayı düşünüyorum. Yani ramler arasında mhz farkı olmayacak. anakart 1033 mhzden fazlasını takınca bozulmaz dimi?:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Programın verdiği değerlere göre konuşursak bilgisayarınız için en yisi 1066mhz frekans hızındaki bellekler olacaktır. Zaten leptopun kendi sitesinde özelikle frekans hızını yazmışlar. Aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

http://www.toshiba-turkey.com/discontinued-products/satellite-l670-14f/

Frekans hızları konusuna gelirsek belleğiniz ihtiyacınız olduğu kadarını kullanır. Maksimum gerekiyorsa o zaman hızı artar.

Alacağınız ram şu anki sisteminizle uyumlu olmak zorunda o yüzden 1.5 v ise 1.5 almanız gerekiyor. Çünkü aynı zamanda işlemcinizin desteklediği değerdir.

Hi level marka ram kötü değil. Tercih edilebilir. Daha sonradan arkamdan konuşmamanız için şunu da hatırlatayım. Hi-level dedim diye aldınız ve bellek de bir sıkıntı veya performans sorunu çıktı. Elelktronik biraz da şanş işidir. Şahsım Eskinin en popüler hard disk markalarından birini alıp onunla sorun yaşamıştır. Kingston corsair bellekleri aldığınızda sorun yaşamayacağınızı kimse garanti edemez. :)

Ufak bir örnekle konuyu kapatmayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz şekilde ram değişimini yakın bir akrabama yapmak istemiştik. Dell marka leptop'a destekeldiği hızın bir üsttünü alıp takmayı denedik. Desteklediği hız sizin bilgisayarınız gibi 1066mhz idi bizde 1600mhz alıp takmaya çalıştık ama bilgisayar bir türlü başlamadı. Hızını anakartın desteklediği hıza çeker sandık ama olmadı çekmedi. :)

Velhasıl 1600 mhz alıp anakartın otomatik olarak 1066mhz'a çekip çalıştırdığı bir sistem var mıdır bilemem. Belki vardır o şekilde destekleyen ama leptoplardaki tecrübeme dayanarak hangi hızı destekliyorsa onu almaya özen gösterin.

Kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim cidden emek harcayarak cevap verdiniz. Elimde everest ve cpu-z programının ekran görüntüleri var eğer fikrinizi değiştirecek bir bilgi görürseniz yazmanıza çok sevinirim yok eğer halen aynı fikirdeyim derseniz de sağlık olsun 1066 mhz bulmaya çalışırım artık. (hi level var sadece )

• Merhaba..
    Cihaza kac gb lik bellek dusunuyorsunuz.

• 4+4 8 gb bellek düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Urunlerin tamami 1600mhz lik olup asagi hizlardaki cihazlarda calismaktadir.Fiyatlari tarafiniza uygun ise havale sonrasi gonderirim.
    En ufak bir sorunda aynen iade alirim.
    Bellek konularimda urunler mevcut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.