Şimdi Ara

RAm aLacam.. bi yardm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 256mb kingston sdRam 133mhz ram war bende.

performans we uyum açısından bunu yanına ne almaLıyım?

mesela 256sdram 400mhz alsam neoLur?

• ALACAĞIN 400MHZ DE 133 LE ÇALIŞIR.
    HEPSİ AYNI OLMALI.
    133MHZ OLANI SAT. İKİ TANE 512 400MHZ ALMANI TAVSİYE EDERİM. "ANAKARTIN DESTEKLİYORSA"
    TABİİ KİNGTONDAN SAKIN VAZGEÇME
  • ram board ve cpu her zaman düşük olan hangisi ise o hızda çalışır yani iki tane ramden mhz i düşük olan daima diğerlerini kendine benzetir ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToGaN35 -- 1 Nisan 2005, 2:28:03 >
  • yani dostum önce ki ram i de çöpe atıcanki performans alasın ok ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Y.A

ALACAĞIN 400MHZ DE 133 LE ÇALIŞIR.

bunu öğrendiğim iyi oldu:) saolasn

2 tane 512 olur sanırım... max 1gb bellek diyordu ilk aldıımda sanırım. ama o kadar param yok. bi tane 256 kingston sd ram bulursam aliim o zaman
    --------------------------------

bi de kingstonlar hakkında baya bişeyler ççıkmıştı. chipleri farklımıymış neymiş.
  • 256MB SD ram nasıl 400 mhz oluyor!!! bu işte bir yanlış anlaşılma var... 400 mhz olan ddr-ramdir ve dolayısıyla anakartla uyumsuz olma olasılığı çok yüksek... memosss kardeş sen sisteminin özelliklerini yazsana, pIII yada p4 ün ilk modellerindenmi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

256MB SD ram nasıl 400 mhz oluyor!!! bu işte bir yanlış anlaşılma var... 400 mhz olan ddr-ramdir ve dolayısıyla anakartla uyumsuz olma olasılığı çok yüksek... memosss kardeş sen sisteminin özelliklerini yazsana, pIII yada p4 ün ilk modellerindenmi??

400mhz'yi örnek werdm zaten:) oLup oLmadığını bilmiyorum walla:))
    kardes p4 2.00 intel anakart. ddRam uyumsuz sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cok acil bios silindi ne yapacam
    14 yıl önce açıldı
    Laptop alıcam yardımcı olucak?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ddr ramlerin asıl adı da sdddr dır haberiniz olsun.memoss arkadaşım senin makina p4 ise ddr dır ve o makina istediği kadar uğraşsın ddr 400 mhz ramleri çalıştırmaz çünkü işlemcin yetmez(p4 2.0 işlemcile 533 mhz dir ve ramleri 533/2=266 mhz de çalıştırır) yani çalıştırır tabii ama daha düşük hızda çalıştırır büyük ihtimalle de 266 mhz de çalıştırır
  • http://www.eksa.com.tr/asp/listgroup.asp?Group_ID=AB1

ddr desteklemiyorsaki zaten şu anda kullandığın sd ram, bunun yanına linkteki 133 mhz liklerlerden birini seçersin :) bana sorarsan toplamda 512 yeter, ama özel ağır bir program çalıştırıyorsan toplamda alabildiğin kadar al
  • quote:

Orjinalden alıntı: FreeBoyKsK

arkadaşlar ddr ramlerin asıl adı da sdddr dır haberiniz olsun.memoss arkadaşım senin makina p4 ise ddr dır ve o makina istediği kadar uğraşsın ddr 400 mhz ramleri çalıştırmaz çünkü işlemcin yetmez(p4 2.0 işlemcile 533 mhz dir ve ramleri 533/2=266 mhz de çalıştırır) yani çalıştırır tabii ama daha düşük hızda çalıştırır büyük ihtimalle de 266 mhz de çalıştırır

sdddr olduğunu biliyorum, sdramleri çift yönlü kullanarak ddr ram oluşturuldu zaten, bende p42.0 kullandım ve oda 266mhz di ama o sıralarda, bazı anakartlar hem ddr hemde sdram destekliyordu, memosss arkadaş o anakarttan aldıysa ucuz olsun diye sdram taktırmıştır... şu anda sdram kullanıyorum dediğine göre onun yanına yine sd-ram alırsa daha karlı olur...

artı, 533 bus olan anakarta 400 mhzlik ddr ramde taksan çalılşır

• çalışmaz demedik kardeş çalışrı tabii ama 400 de diil .ben böle biliorum yanlışım varsa düzeltin tabii ben diorum ki 533 fsb si olan işlemci 400 mhz rami 400 mhz de çalıştırmaz die biliorum ben
    hatamız olursa affola
  • dell dimension 2300 kullanıyorum cLk. sadece anakart intel onu biliyorum:)
    bu arada dediğine göre mhz uysun yeter dimi. bendeki kingston we sanırım 16 chip ama yanına herhangi bi 256 sd ram alsam olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: memosss

dell dimension 2300 kullanıyorum cLk. sadece anakart intel onu biliyorum:)
    bu arada dediğine göre mhz uysun yeter dimi. bendeki kingston we sanırım 16 chip ama yanına herhangi bi 256 sd ram alsam olur?

işte onu denemen gerek, muhtemelen tek taraflıda çalışır ama belli olmuyor... aldığın yere söyle ona göre al, yada kasayı götür aynı mhz
  • quote:

Orjinalden alıntı: FreeBoyKsK

çalışmaz demedik kardeş çalışrı tabii ama 400 de diil .ben böle biliorum yanlışım varsa düzeltin tabii ben diorum ki 533 fsb si olan işlemci 400 mhz rami 400 mhz de çalıştırmaz die biliorum ben
    hatamız olursa affola

bende illaki 400de çalışır demedim , o zaman ikimizde aynı fikirdeyiz
  • ilk önce board kontrol ondan sonra 400mhz corsair
  • 256 400 mhz Yok ki
  • selam
    NF4 anakart ve s939 AMD 3000+ sisteme 2*256 ve 2*512 ram takılırsa yani 4 tane ram olursa problem olur diye duymuştum. Bu doğrumu yoksa hurafe mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Truva1

256 400 mhz Yok ki

eminmisin?iyi düşün bence...

anakartın sdram kulanıyosa sdram almalısın yoksa dedikleri gibi ddr la sdr ı aynı anda kullanamazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Y.A

ALACAĞIN 400MHZ DE 133 LE ÇALIŞIR.
    HEPSİ AYNI OLMALI.
    133MHZ OLANI SAT. İKİ TANE 512 400MHZ ALMANI TAVSİYE EDERİM. "ANAKARTIN DESTEKLİYORSA"
    TABİİ KİNGTONDAN SAKIN VAZGEÇME

• memosss anakartın modelini tam yazarsan daha iyi olucak. Anakartın DDR'ı desteklemiyorsa alıcağın ramler elinde kalıcak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.