Şimdi Ara

cok acil bios silindi ne yapacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar asus marka anakartimi bios güncellemesini yaparken asus un kendi programiyla bir hata olustu ve bilgisayar reset atti simdide acilmiyor sanirim bios silindi ne yapmam gerek....

• Flash (anakartın bios programı) uçmuş olabilir. Ama bu hemen söylenmez. Çünki çok zor bi ihtimal. Öncelikle bilgisayarın tüm enerji bağlantı kablolarını çıkart ve bilgisayarın power tuşuna 5-6 kere arka arkaya basarak bilgisayarın içinde parçalar üzerinde kalan elektrik enerjisin boşalt. Daha sonra ise bilgisayarın bios pilini çıkart ve 10 - 15 dk bu şekilde kapalı kalsın bilgisayar. Sonra bilgisayarı aç eğer problem devam ediyor ise kapat bilgisayarı. Kapaklarını falan sök bios pilinin yanında ufak bi jumper vardır. Yada soket gibi bişey onu kısa devre yapman gerekir. Bu işlem senin ilk biosunu geri getirecektir. Tabiiki bu söylediklerim biraz tecrübe ister ve gerçekten sakıncalı işlemler. Bu arada bu söylediklerimi eğer tecrüben yok ise yapma. Bazen hiç bir işlem sonuç vermez ve anakart üzerindeki flash (bios programının yüklü olduğu entegre) bunu sökerek programlama cihazları ile yeniden program atarlar içine. Ama dediğim gibi ben yapı diyorum ya sorumluluk kabul etmıyorum Yani senin üstünde statik elektrik kalkar mainboarda falan boşalır sonra al başına belayı falan filan Dediğim gibi kapatıp açmayı dene fişlerini falan sök ama tecrüben yoksa açma kasanın içini. İyi bir bilgisayar teknik servisine götür bilgisayarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 20 Kasım 2010; 18:29:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

Flash (anakartın bios programı) uçmuş olabilir. Ama bu hemen söylenmez. Çünki çok zor bi ihtimal. Öncelikle bilgisayarın tüm enerji bağlantı kablolarını çıkart ve bilgisayarın power tuşuna 5-6 kere arka arkaya basarak bilgisayarın içinde parçalar üzerinde kalan elektrik enerjisin boşalt. Daha sonra ise bilgisayarın bios pilini çıkart ve 10 - 15 dk bu şekilde kapalı kalsın bilgisayar. Sonra bilgisayarı aç eğer problem devam ediyor ise kapat bilgisayarı. Kapaklarını falan sök bios pilinin yanında ufak bi jumper vardır. Yada soket gibi bişey onu kısa devre yapman gerekir. Bu işlem senin ilk biosunu geri getirecektir. Tabiiki bu söylediklerim biraz tecrübe ister ve gerçekten sakıncalı işlemler. Bu arada bu söylediklerimi eğer tecrüben yok ise yapma. Bazen hiç bir işlem sonuç vermez ve anakart üzerindeki flash (bios programının yüklü olduğu entegre) bunu sökerek programlama cihazları ile yeniden program atarlar içine. Ama dediğim gibi ben yapı diyorum ya sorumluluk kabul etmıyorum Yani senin üstünde statik elektrik kalkar mainboarda falan boşalır sonra al başına belayı falan filan Dediğim gibi kapatıp açmayı dene fişlerini falan sök ama tecrüben yoksa açma kasanın içini. İyi bir bilgisayar teknik servisine götür bilgisayarını.
    dedigini yapacam fakat dedigin jumper i bulamadim ama fotografini cektim fotoda gosterirmisn bana hangi jumper ile kısadevre yaptiracagimi....

• quote:

Orijinalden alıntı: barriss

dedigini yapacam fakat dedigin jumper i bulamadim ama fotografini cektim fotoda gosterirmisn bana hangi jumper ile kısadevre yaptiracagimi....

Alıntıları Göster
    Fotoğraf yüksek çözünürlüklü ise tabiiki yardımcı olurum. Fotoğrafı bekliyorum yükle yardımcı olayım.
  • quote:

Fotoğraf yüksek çözünürlüklü ise tabiiki yardımcı olurum. Fotoğrafı bekliyorum yükle yardımcı olayım.

Alıntıları Göster
    elimden geldigince net cekmeye calistim bios pili ve cevresi boyle gorunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barriss -- 20 Kasım 2010; 18:48:01 >

• Açılmıyor derken.. Hiç görüntü yok mu?

Eğer hiç görüntü yoksa işin çok zor.. Bios çipinin aynısını bulup değiştirmen gerekebilirki yanlış yaparsan onlarıda bozabilirsin. Zaten o çipi bulman demek seninle aynı moboya sahip bir arkadaşın olacak, o arkadaşın senin için kendi anakartınıda kaybetmeyi göze alacak vs vs.. Zaten konuda bilgin yok belli hiç elleme daha iyi. Asusu ara konuş onlar yardım edebilir. Gerçi Türkiyede tekjnik servislerinde hali belli.. Adamlar seni insan olarak görüp iletişim kurmazlar müşteri olarak görüp sen ne söylersen söyle direk kartı yollayın bakalım derler dinlemezler bile seni insan gibi..

Garantisi devam ediyor mu?
  • quote:

elimden geldigince net cekmeye calistim bios pili ve cevresi boyle gorunuyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşım şimdi öncelikle şunları yapman gerekiyor. Fotoğraftan ve kullanım kılavuzundan anladığım kadarıyla söylüyorum jumperı sana. YİNEDE ANAKART ÜZERİNE BAKIĞ CMOS-CLEAR-BIOS RESET GİBİ İFADELER VAR İSE JUMPER KENARLARINDA ÜSTLERİNDE O JUMPERI KISA DEVRE YAP. AMA YÜKSEK İHTİMAL BENİM GÖSTERDİĞİM JUMPER HATTA TA KENDİSİDİR. Bilgisayarın tamamen enerji bağlantılarını sök. Anakart üzerinden ve diğer cihazlar üzerinden güç kablolarını çıkart. Bios pili takılı kalsın. Ve aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygun bir şekilde uygula. Problemin düzelecektir diye umuyorum. Bios entegresini değiştirmene gerek yok bence.
    İşlem sırası:
    1-)bilgisayarın tüm enerji kablolarını söktükten sonra. bilgisayarın açıp kapama tuşuna 4-5 kere arka arkaya basarak bilgisayarda kalan enerjiyi boşalt.
    2-)Fotoğrafta gördüğün şekilde jumperın yerini değiştir ve 15-20 saniye kadar bu şekilde kalsın.
    3-)Tüm güç kablolarını tekrardan tak.
    4-)Bilgisayarı normal olarak çalıştır.

Yüksek ihtimal bilgisayarın açılacaktır. Açıldıktan sonra ise biosa girip biosunu default ayarlarına döndürme seçeneğini seç. Tüm bu işlemleri büyük bi titizlilikle yap. Ve ellerini mümkün olduğu kadar anakarta değmemesini sağlamalısın. Diyeceklerim bu kadar. Dene ve sonucu yaz bende merak ettim bak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım şimdi öncelikle şunları yapman gerekiyor. Fotoğraftan ve kullanım kılavuzundan anladığım kadarıyla söylüyorum jumperı sana. YİNEDE ANAKART ÜZERİNE BAKIĞ CMOS-CLEAR-BIOS RESET GİBİ İFADELER VAR İSE JUMPER KENARLARINDA ÜSTLERİNDE O JUMPERI KISA DEVRE YAP. AMA YÜKSEK İHTİMAL BENİM GÖSTERDİĞİM JUMPER HATTA TA KENDİSİDİR. Bilgisayarın tamamen enerji bağlantılarını sök. Anakart üzerinden ve diğer cihazlar üzerinden güç kablolarını çıkart. Bios pili takılı kalsın. Ve aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygun bir şekilde uygula. Problemin düzelecektir diye umuyorum. Bios entegresini değiştirmene gerek yok bence.
    İşlem sırası:
    1-)bilgisayarın tüm enerji kablolarını söktükten sonra. bilgisayarın açıp kapama tuşuna 4-5 kere arka arkaya basarak bilgisayarda kalan enerjiyi boşalt.
    2-)Fotoğrafta gördüğün şekilde jumperın yerini değiştir ve 15-20 saniye kadar bu şekilde kalsın.

Yüksek ihtimal bilgisayarın açılacaktır. Açıldıktan sonra ise biosa girip biosunu default ayarlarına döndürme seçeneğini seç. Tüm bu işlemleri büyük bi titizlilikle yap. Ve ellerini mümkün olduğu kadar anakarta değmemesini sağlamalısın. Diyeceklerim bu kadar. Dene ve sonucu yaz bende merak ettim bak

Alıntıları Göster
    Takıldığın yer olursa sor sor devamlı sor ki sakıncalı bi iş yapmayalım. Bu arada şunuda söylemeyi unuttum. Bilgisayarı kapat tamamen biraz beklesin belki açılır. Bazı durumlarda anakart üzerinde biriken statik enerji bile bu durumları ortaya çıkartabiliyor. Evet dene bunları cevapları bekliyoruzz

• quote:

İşlem sırası:

Doğru anakartı komple sıfırla işin rengi belli olsun anakart kitlenmiş olma ihtimali yüzde 50 li gitmiş olma ihtimalide yüzde 50 eğer bios gitmişse bi anakart tamircisene götüreceksin bios atacak yada garantisi varsa garatiye gönder durduk yere bilgisayar kapandı götürdüm anakarttan dediler de sakın bios güncellemesi yapıyordum filan deme kullanıcı hatasına girer....

• quote:

Takıldığın yer olursa sor sor devamlı sor ki sakıncalı bi iş yapmayalım. Bu arada şunuda söylemeyi unuttum. Bilgisayarı kapat tamamen biraz beklesin belki açılır. Bazı durumlarda anakart üzerinde biriken statik enerji bile bu durumları ortaya çıkartabiliyor. Evet dene bunları cevapları bekliyoruzz

Alıntıları Göster
    açmıyorsa bios entegresini sök eprom yazabilecek malzemesi olan bir elektronikçiye götür yanında bios dosyanıda götür tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: bdivrik

açmıyorsa bios entegresini sök eprom yazabilecek malzemesi olan bir elektronikçiye götür yanında bios dosyanıda götür tabi

Alıntıları Göster
    Asus tarafindan verilen cd sini yada dvd sini al eline tak gerekli surucuye. sonra bu surucuyu ide master haline getir. makinenin power tusuna bas bekle... biosu tekrar yazdiracaktir. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Asus tarafindan verilen cd sini yada dvd sini al eline tak gerekli surucuye. sonra bu surucuyu ide master haline getir. makinenin power tusuna bas bekle... biosu tekrar yazdiracaktir. kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Bios çipinde (flashta) her zaman için bu entegreler içerisinde korunan ve asla değişmeyecek bir bölüm mevcuttur. Bu bölümün içerisinde fabrika çıkış ayarlarına sahip bios yazılımı yüklüdür. Sen eğerki jumper ile kısa devre yapıverirsen bu fabrika ayarlarına sahip bios geri gelecektir. Yani şöyleki çip içerisinde iki adet bölüm vardır. 1. bölüm aktif - çalışan bölüm yani kullanılan bölüm 2. bölüm yedek kısmıdır. Yani tekrardan program yüklemek için bulunan yedek kısım. İşte burada yaptığımız işlemde budur. Yani yedek kısımdan alıyoruz jumper yardımı ile programları ana kısma - çalışan kısma aktarıyoruz. Zaten o jumper da bunun için konmuştur oraya ve bu entegreler buna uygun olarak tasarlanmaktadır (I/O düzeni). O yüzden yazılım hatalarından kaynaklanan sıkıntılarda entegre asla çöpe gitmez. Yani entegreyi değiştirmeye gerek kalmaz.

• quote:

İşlem sırası:

gosterdigin jumper zaten o şekilde takili idi yerini degistirdim dediklerini aynen yaptim gene olmadi

quote:

ide master derken master slave ayarindan mi bahsediyorsunuz ?

• quote:

quote:

İşlem sırası:

gosterdigin jumper zaten o şekilde takili idi yerini degistirdim dediklerini aynen yaptim gene olmadi

quote:

ide master derken master slave ayarindan mi bahsediyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Arkadaşım garantin varsa yolla ateşle oynuyorsun bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Arkadaşım garantin varsa yolla ateşle oynuyorsun bak.

Alıntıları Göster
    garantim war ama faturasini attim ben bu anakartin aksam aksam neler actim basima off off
  • quote:

garantim war ama faturasini attim ben bu anakartin aksam aksam neler actim basima off off

Alıntıları Göster
    bence senin göremediğim başka bir sıkıntı var veya yanlış jumper ile ayarlarmaya çalışıyoruz. jumperın altında ustunde kenarında clear reset bios tarzında bişey yazması gerekir.
  • quote:

bence senin göremediğim başka bir sıkıntı var veya yanlış jumper ile ayarlarmaya çalışıyoruz. jumperın altında ustunde kenarında clear reset bios tarzında bişey yazması gerekir.

Alıntıları Göster
    soyledign jumperin yaninda clrtc yaziyor diger tüm jumperlere baktim sadece sayilar war baska hic birsey yazmiyor.
  • quote:

soyledign jumperin yaninda clrtc yaziyor diger tüm jumperlere baktim sadece sayilar war baska hic birsey yazmiyor.

Alıntıları Göster
    evet şimdi bios belleginin yanindaki bir yazi dikkatimi cekti aynen aktariyorum

CLRTC

1-2 normal
    2-3 clear rtc

clear rtc ye alinca power tusu calismiyor fakat.
  • quote:

CLRTC

1-2 normal
    2-3 clear rtc

Alıntıları Göster
    benzeri bir sorun yaşamıştım asus live update yaparken sorun çıkmıştı vede bios göçmüştü.

Yaptığım adımlar aynen şuydu.

* hiçbir parçanın kablosunu vede data sını çıkarmadım
    * bir yerden disket sürücü buldum
    * en son bios sunu vede bios yardımcı yazılımı diskete aktardım başlangıç disketi yaparak
    * daha sonra bios clear jumper ilen sıfırladım vede sistemi açtım yaklaşık 3 dk sonra sistem disket sürücüyü buldu bu esnada bios award bios recovery devreye girdi vede bios işlemini gerçekleştirebildim.

• Arkadaşım üst taraftaki mesajımda da belirttiğim gibi lütfen işlem sırasını takip edip yapar mısın ?
    İşlem sırası:
    4-)Bilgisayarı normal olarak çal
    clear rtc ye aldıktan sonra 15-20 saniye bu konumda kalsın. bilgisayarın enerji kabloları sökük iken. Daha sonra eski konumuna al ve bilgisayarın enerji kablolarını tekrardan takıp power tusuna bas. Arkadaşım dediklerimi yapmaya çalış farklı bir işlem yaparsan olmaz.
    quote:

CLRTC

1-2 normal
    2-3 clear rtc

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.