harfiyen ve sorunsuz bir şekilde uyguladim dediklerini ama genedebir sonuc alamadim :(:(:(
quote:
Orijinalden alıntı: Külyutmaz
Arkadaşım üst taraftaki mesajımda da belirttiğim gibi lütfen işlem sırasını takip edip yapar mısın ? İşlem sırası: 1-)bilgisayarın tüm enerji kablolarını söktükten sonra. bilgisayarın açıp kapama tuşuna 4-5 kere arka arkaya basarak bilgisayarda kalan enerjiyi boşalt. 2-)Fotoğrafta gördüğün şekilde jumperın yerini değiştir ve 15-20 saniye kadar bu şekilde kalsın. 3-)Tüm güç kablolarını tekrardan tak. 4-)Bilgisayarı normal olarak çal clear rtc ye aldıktan sonra 15-20 saniye bu konumda kalsın. bilgisayarın enerji kabloları sökük iken. Daha sonra eski konumuna al ve bilgisayarın enerji kablolarını tekrardan takıp power tusuna bas. Arkadaşım dediklerimi yapmaya çalış farklı bir işlem yaparsan olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: barriss
evet şimdi bios belleginin yanindaki bir yazi dikkatimi cekti aynen aktariyorum
CLRTC
1-2 normal 2-3 clear rtc
clear rtc ye alinca power tusu calismiyor fakat.
Evet benimki bir denemeydi asıl olan tüm parçaların data vede powerlarını çıkarmaktır.
asus un vip i kısmında bu konu ilen ilgili ingilizce bir forum yazısı var orda tam olarak sizin dediklerinizi adım adım yazmışlar çevirebildiğim kadar aynen şöyle.
*tüm parçaları disconnet edin . psu nun 20 pin güç girişini de çıkartın cmos boşaltmak için pili çıkartın 10 dk yada 600 saniye bekleyin . ekran kartıda çıkartılmış olacak
*sistemini açın pc ekran kartı olmadığını anlayacak vede beep kodu ilen uyarı verecek ekran kartını geçtikten sonra ram i okumaya başlayacak. bu şekilde sisteminize power verdikten sonra. pc yi kapatıp
*ekran kartını takın vede memory de okuyarak başlangıç disketi yada cd ye asus driver cd sini koyarak sisteminizin bios.rom unu okutmaya çalışacaksınız
*bu işlem ilkinde başarılı olmassa yukarıdaki adımları tekrar tekrar deneyin.
orjinal linkte burda çevire yanlışlık yapmış olabilirim
inşallah doğru jumper üzerinde uyguluyorsundur. Şu an aklıma gelenler bunlar ki zaten başkada bişey yok yapılabilecek. Valla ben bu eepromun (BIOS çipinin) yazılımını yüklüyorum normalde yükleme kartı üzerinden ve daha öncede bu şekilde jumper yardımı ile yapmıştım. Başka bi sıkıntı vardır muhtemelen. Genelde jumperla olaylar cozuluyor cunki.
quote:
Orijinalden alıntı: Külyutmaz
inşallah doğru jumper üzerinde uyguluyorsundur. Şu an aklıma gelenler bunlar ki zaten başkada bişey yok yapılabilecek. Valla ben bu eepromun (BIOS çipinin) yazılımını yüklüyorum normalde yükleme kartı üzerinden ve daha öncede bu şekilde jumper yardımı ile yapmıştım. Başka bi sıkıntı vardır muhtemelen. Genelde jumperla olaylar cozuluyor cunki.
doğru jumper üzerinde deneme yaptiğima eminim birde cosmosdream arkadasimin dediklerini deneyecegim..
Bu arada denemelere devam et. En azından garantiye veya teknik servise gidene kadar tabii çok abartmadan
quote:
Evet benimki bir denemeydi asıl olan tüm parçaların data vede powerlarını çıkarmaktır.
asus un vip i kısmında bu konu ilen ilgili ingilizce bir forum yazısı var orda tam olarak sizin dediklerinizi adım adım yazmışlar çevirebildiğim kadar aynen şöyle.
*tüm parçaları disconnet edin . psu nun 20 pin güç girişini de çıkartın cmos boşaltmak için pili çıkartın 10 dk yada 600 saniye bekleyin . ekran kartıda çıkartılmış olacak
*sistemini açın pc ekran kartı olmadığını anlayacak vede beep kodu ilen uyarı verecek ekran kartını geçtikten sonra ram i okumaya başlayacak. bu şekilde sisteminize power verdikten sonra. pc yi kapatıp
*ekran kartını takın vede memory de okuyarak başlangıç disketi yada cd ye asus driver cd sini koyarak sisteminizin bios.rom unu okutmaya çalışacaksınız
*bu işlem ilkinde başarılı olmassa yukarıdaki adımları tekrar tekrar deneyin.
orjinal linkte burda çevire yanlışlık yapmış olabilirim
buradaki adimlarda ram i cikartmama gerek warmi ? isaretledgim kisimda ram i okuyacak diyor ya ondan soruyorum....
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Asus tarafindan verilen cd sini yada dvd sini al eline tak gerekli surucuye. sonra bu surucuyu ide master haline getir. makinenin power tusuna bas bekle... biosu tekrar yazdiracaktir. kolay gelsin
suanda ide bir cd sürücü buldum master kısmına jumper taktim icine cd yi taktim ve bekliyorum herhangi bir görüntü gelmedi daha.
anakatında dual bios var hocam biosu sıfırlarsan sorun çözülecektir
ne yaptiysam olmuyor bios 0 lanmiyor delirmek üzereyim acaba ben komple bios u mu sildim ya... rom bellek bos mu kaldi acaba.
ROM = Read only memory Yani kısacası sadece okunabilir bir bellek türüdür. Anlayacağın bu bilgileri asla ve asla silemezsin. Bir kere yazılır ve bir daha yazıcı girişleri iptal olur. Sadece okuma yapabilirsin. O yüzden rom bellek hiç bir zaman boş kalamaz. Zaten bu yüzdendir ki jumper koymuşlar. Yani ROM dan alıyorsun jumper yardımı ile ana merkeze yani eeproma atıyorsun BIOS bilgilerini. Burda jumper (kısa-devre) kullanılmasının espiriside budur zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: barriss
ne yaptiysam olmuyor bios 0 lanmiyor delirmek üzereyim acaba ben komple bios u mu sildim ya... rom bellek bos mu kaldi acaba.
Biz tabii hep tek bir ihtimal üzerinde duruyoruz ancak başka problemler var ise ki muhtemeldir o zaman başka bir sıkıntıdan dolayı da böyle hatalar veriyor olabilir. Örneğin ekran kartı tak çıkar. Ekran kartının uçlarını silgi ile silip tekrardan yerine tak. Üzerindeki statik elektriği boşaltmak maksatlı. Ekran kartını çıkart ve o şekilde çalıştır 15- 20 saniye sonra kapat tekrardan tak kartı. Soketler/slotlar üzerindeki toz varsa onları falan temizle. Valla bende olsaydı o anakart çok şey uygulardım da üzerinde ama ne yazık ki benim elimde değil Yani aklıma o kadar çok şey geliyor ki
ya bende o kadar cok sey yaptimki utanmasam alacam toz bezini üzerine cam sil sıkıp oyle temizleyecem bi de ama nafile hic bir şekilde ne bir ses nede bir görüntü alamiyorum dıt degil dıtdıt dıt dıt sesine bile ragziyim bi sekilde hata falanda vermiyor oyle sadece fanlar calisiyor hemde normalden daha sessiz bi sekilde.
ve evet mutlu sona ulaştim sonunda müthiş bir yanik kokusu ve anakartin oldugu an yardim etmeye calisan herkeze cok teşekkür ederim herkeze iyi geceler arkadaslar su andan itibaren bana yapabileceginz en büyük yardim imzamdaki sisteme 1 adet anakart önermektir bide psu ve ekran karti işlemciden memnunum......... ddr3 destekli ve mümkünse makul bir anakart ve gene makul bir ekran karti onerilerinize aciğim su andan itibaren.
Asus anakartlara cizgi elektronik bakiyor. anakart almadan once onlarla gorus... onlar sana ne yapman gerektigini soylerler.. biosu sildim acmaya calistim sonra yanik kokusu geldi de. ben neler yolladim kendilerine.. hiç üşenmediler tık tık yaptılar. istanbulda isen elden gotur istanbulda degil isen aras kargoya ver 1 hafta sonra geri al anakartini
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme