Şimdi Ara

Bios update yarım kaldı ne yapabilirim. ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gigabyte'in sitesindeki @BIOS programı ile biosumu güncellerken "update failed" diye bir hata verdi.
    bir müddet sonra bilgisayarımı kapattığımda bilgisayarım açılmadı.

şöyle bir hata vermektedir:

Avard Bios'un özelliklerini yazdıktan sonra

Anakartın adını yazıyor
    GA-K8NF-9 F12k

İşlemciyi yazıyor.
    AMD Athlon 64 processor 3000+
    CPUID 00020FF2

Memory testing : 524280 K

Memory information : Single Channel, 64-bit

Burada Takılı olan diskleri Kontrol ediyor..
    IDE Channel 0 MAster gibi...

Detecting Ide drivers
    Detecting Ide drivers
    ve hatalar geliyor.......
    Warning! now system is in Safe Mode
    Please re-setting CPU Frequency in the CMOS setup.

<F1>: to continue, <DEL>: BIOS Setup
    -------------------------------------------------------------------------------------

F1 tuşunada bassam, DEL tuşunada bassam
    ekranda sadece bir imlec yanıp sönüyor.
    herhangi bir hareket olmuyor.

Bu sorunu aşabilmem için ne gibi bir yol izlemem gerekmektedir arkadaslar

• Bu sorun 3.5", 1.44 MB. Flopy (Disket Sürücü) ile çözülebilir. İlk açılışta; DEL tuşuna bastığınızda; Anakart adı geldiği ekranda Bios'a girilebiliyor mu?

Markalara Göre BIOS Güncelleme İşlemi
    konusunu inceleyin.
  • Bence anakartın farklı bir modelinin biosunu yüklemeye çalışmışsın, yükleme esnasında eski biosu yedeklediyse, onu yazdırt.
  • hayır hocam bios a hicbir şekilde giremiyorum. devam etmek icin F1 Ve bios için DEL tusuna basın diyor ama bu tuslara asıldığında ekranda sadece bir imlec yanıp sonuyor ve başka hiçbirşey yapamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: senolince

hayır hocam bios a hicbir şekilde giremiyorum. devam etmek icin F1 Ve bios için DEL tusuna basın diyor ama bu tuslara asıldığında ekranda sadece bir imlec yanıp sonuyor ve başka hiçbirşey yapamıyorum

hocam yukarıda arkadaşın belirttiği gibi ancak bu sorunu disketten yükleme yaparak düzeltebilirisin nveya anakartı söküp birine bios yazdıracaksın tercih senin.
    bunun için anakart kitapçığına bakarsan sana yol gösterir tabi ingilizce bilmen gerek biraz
    kolay gelsin
  • Safe moda alıyorum demiş ama yine de küçük bir ihtimalle (yanlış bios yüklenmediyse) şunu deneyin...
    Bilgisayarı kapatıp güç kablosunu çıkartın, açma düğmesine birkaç kez basın, bios pilini çıkartın, 10 saniye bekleyip takın, güç kablosunu takın, tüm usb bağlantılarını çıkartarak bilgisayarı başlatın, biosa girmeye çalışın.
  • eger hiçbirşey yapamıyorsanız ... bunlara bios tekrar atabilen firmalar var (kadıkoyde| kurtaran)

benim basıma gelmişti oraya goturdum onlar tekrar bios update yaptılar.. duzeldii.. tavsiyem bulundugunuz yerde bu tarz bilgisayarcılar varsa onlara anakartı goturmeniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bios güncelleme işi sakat aslında her ne kadar kendi sitelerindende yapsan yinede riskli onlarda uyarıyor zaten. Hani girebilsen default yap dicem ama giremiyon. yaptırabilirsen bizede haber ver
  • anakartın cd sini takıp öyle açın bir seferinde böyle birşeyler yaparak kurtarabilmiştim ama
    tam hatırlamıyorum belkide kurtardığım anakartta dual bios özelliği felan vardı tam hatırlamıyorum
    bi cd yi takıp açın farklı birşey diyecekmi...

fakat sizin anakartta dual bios yok galiba
    Q-Flash var sanırsam çünkü oradanda bios yükleniyor açılışta en altta hangi tuşla girileceği
    yazıyor ve disketle yüklenebiliyor (cd rom veya usb desteği varmı denemedim hatırlamıyorum)
    bunlarda olmazsa mecburen yukarıda arkadaşında dediği gibi yükletmeye iyi günler...

yada başka çözüm varsa ben bilmiyorum duymadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arctura -- 5 Mart 2009; 15:59:59 >
  • bulunduğum bölgede bios yazabilen ilgisayarcı bulamadım. ayrıca anakartımın biosu yapışık bios olduğu için istanbula göndermeye karar verdim yarın kargolayıp istanbulda ema bilgisayara gondereceğim ekran kartımı

http://www.emabilgisayar.net/anakart_tamir.htm
  • benim anlamadıgım derdin neyki de bios'a güncelleme çekiyorsun?
  • Benimde başıma gelmişti açılışta resim koyan bir program gelmişti anakartın cd den bir kaç kez değiştirdim rresmi son değiştirmemde bios siliniyor derken pc kilitlendi ben de res e bastım ekran kartı bilgileri geliyor ancak biostan eser yok sen yine şanslıymışsın bios un bir kısmı işliyor.
    Sonra yaptırmak için 35 tl bayılmıştım yaptıkları da bişey değil bios u yerinden söküyorlar sonra bir programlayıcıya takıyorlar bios çipini başka bilgisayardan yukluyorlar. Eğer bios lehimli ise ekstar masraf çıkartıyorlar soketliyse pazarlık yap bilgisayar tamircisi ile kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kovboy0095

benim anlamadıgım derdin neyki de bios'a güncelleme çekiyorsun?

derdim büyüktü yni aldığım soğutucunun fan hızını yukseltemiyordum biostan onun için update ettim bios u
  • Rahatsın yani, kuş gibi hafif. düzeltiyorum,update edemedin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: memcho

valla bios güncelleme işi sakat aslında her ne kadar kendi sitelerindende yapsan yinede riskli onlarda uyarıyor zaten. Hani girebilsen default yap dicem ama giremiyon. yaptırabilirsen bizede haber ver

ama bazen de gerekli.mesela dün güncellemek zorunda kaldım.vistada anakartın yazılımları hata veriyordu.meğer bunun için bios güncellemesi varmış.yükledim hiçbir sorun kalmadı.bence bios güncellerken güncellemeye değmeli.
  • bios guncelmeye hayır fazla gerekmedıkce (bencede gerekmıyor )
  • neden bios güncellemeye hayır ihtiyacım varki güncelliyorum. fan rpmleri kilitli olduğu ve biust versiyonda acık olduklarını düşündüğüm için update yaptım
  • CD Sürücülerin kablolarini degistirmen ve dogru takman ..daha sonrasinda Jumperleri dogru takman yeterlidir Master hastasi veriyor yani olay CD Sürücüsünden kaynaklidir..
  • kardeş gigabyte kartlarda dual bios diye bir uygulama oluyor açılışta Qflash diye bir bölüm geliyor mu?
  • bios pilini çıkarım biraz bekle ve tak sonra tekrar açlıştı del tuşuna bas ver bios a gir kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.