Şimdi Ara

Ram-Anakart Uyumlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. 1 hafta kadar önce bozulan 2 gb ram yerine 4 gb ram satın almaya karar verdim.
    Anakart üzerinde suan 2gb ddr2 ram bulunmakta.
    2. slota 4gb ddr2 ram takarsam herhangi bir problem olur mu?
    Anakartım böyle bir durumda problem çıkartırmı?

Anakart Modeli: Asrock N68C-GS FX
    1. Slottaki ramin modelini bilmediğim için resim olarak ekledim.

Satın almayı düşündüğüm ram modeli: Hynix 4GB DDR2 800MHZ PC2-6400U Tek Modül Ram
     Ram-Anakart Uyumlu mu ? Ram-Anakart Uyumlu mu ?

• güncel
  • elindeki ram ddr2 800 mhz CL5 ama sen ya da anakart 533 mhz CL4 olarak ayarlamış.4gb ddr2 ramler sonradan üretilmiş ve uyum sorunu yapıyor mu bilmiyorum.ddr2 ile uğraşacağına anakartında 2 tane ddr3 slotu varmış 2 tane 4gb ddr3 1333 veya 1600 ram alıp taksan ve takılı rami çıkarsan daha kolay olur bence.

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS%20FX/?cat=Specifications
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

elindeki ram ddr2 800 mhz CL5 ama sen ya da anakart 533 mhz CL4 olarak ayarlamış.4gb ddr2 ramler sonradan üretilmiş ve uyum sorunu yapıyor mu bilmiyorum.ddr2 ile uğraşacağına anakartında 2 tane ddr3 slotu varmış 2 tane 4gb ddr3 1333 veya 1600 ram alıp taksan ve takılı rami çıkarsan daha kolay olur bence.

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS%20FX/?cat=Specifications

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben herhangi bir ayar yapmadım ram ile ilgili kendiliğinden 533 cl4 olarak kalmış olabilir. Bu sorunu bios üzerinden mi düzeltebilirim?
    Ddr3 konusunda ise bundan 1 hafta once 4x2 ddr3 ram aldım fakat taktığımda çalışmadı. Ddr3 ram kullanmak için işlemcimin yüksek seviye olması gerekiyomuş.
    İşlemci biraz eski olunca mecburen ddr2 almak mecburiyetindeyim :).
    Eğer dediğim rami satın alırsam 2 farklı ram problem çıkartır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canertelyak -- 25 Şubat 2015; 12:42:04 >

• evet bios üzerinden 800 mhz ama cpu-z'de 400 görünür ayarlayabilirsiniz CL5 yaparak.ddr3 1600 belki işlemciden dolayı sorun yapmış olabilir 1333 ise çalışabilir ama anakartlar ram seçer bir ddr3 olmaz başkası olabilir.ddr2 4gb alacak olursanız muhtemelen 800 mhz olacaktır ve iki ramın sorunsuz çalışması için biostan 800 mhz ayarlamak gerekir ancak ddr2'de farklı ramlerin birarada çalışması ddr3 ramlere göre daha zordur.bu yüzden baktınız ki 4+2 çalışmıyor 4+4 deneyebilirsiniz ddr2'de.4gb ddr2 hiç millette gördüğüm bir ram değil nadir bulunuyor ve aldım kullanıyorum diyen de görmedim ama mecbur kalırsanız deneyin olmadı ddr3 1333 deneyin.denemeler ile çözeceğinizi düşünüyorum biri olmazsa diğeri olacaktır ram işinde garanti yoktur denemek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    ssd uyumlu mu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.