Şimdi Ara

Ram arttırmak işe yarar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
31.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: devrim_moswant

quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

quote:

quote:

Günlük kullanım ve oyunlardaki ram kullanım miktarınızı kontrol edin. Eğer sınıra dayanıyorsa ram eklemeniz faydalı olacaktır. Onun haricinde gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmiyorum.

4 gb ramin 2 gbını kullanıyorum sizce bende uptdate yapıyımı rmai i5 3470k
    4gb ram
    nvıdıageofrce gt430

Oyun oynayıp sınıra dayanmıyorsa yükseltmenin mantığı yok.

oyun oynuyorum birde açılış hızında filan değişiklik olurmu
    bu arada kardeş yazmadan duramıcam k.b casper alıdnamı nıck name boyle

Açılış hızına etkisi olmaz. Oyun oynadığınızda ram miktarını kontrol edin. 4 gb'in tümünü dolduruyorsa ram ihtiyacınız olabilir. Son sorunuzu tam anlayamadım?

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    hocam acilis hizina daha cok hdd durumu ve baslangicta calisan programlar etki etsede ramin de etkisi oldugunnu dusunuyorum. tabi bir ssd performansi beklememek lazim cok kucuk bir miktar olur ama normal kullanimda win 8 64 bit kullaniyorsa 8 gb ile daha stabil bilgisayar kullanacagini dusunuyorum. hdd ve islemciyi de rahatlatir. ayrica oyun ya da pek cok program kullaniminda rahatlik olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Günlük kullanım ve oyunlardaki ram kullanım miktarınızı kontrol edin. Eğer sınıra dayanıyorsa ram eklemeniz faydalı olacaktır. Onun haricinde gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmiyorum.

4 gb ramin 2 gbını kullanıyorum sizce bende uptdate yapıyımı rmai i5 3470k
    4gb ram
    nvıdıageofrce gt430

Oyun oynayıp sınıra dayanmıyorsa yükseltmenin mantığı yok.

oyun oynuyorum birde açılış hızında filan değişiklik olurmu
    bu arada kardeş yazmadan duramıcam k.b casper alıdnamı nıck name boyle

Açılış hızına etkisi olmaz. Oyun oynadığınızda ram miktarını kontrol edin. 4 gb'in tümünü dolduruyorsa ram ihtiyacınız olabilir. Son sorunuzu tam anlayamadım?

son soruyu boşver karde şknou dışıına uğradıysnan bilirdin :D
    şaka bir yana saol dostum

• AbrekJAN kullanıcısına yanıt
    Selam
    8 GB yerine 64 GB RAM'da taksanız bilgisayarın açılışı hızlanmaz!!! HDD RPM durumu neyse odur.. Eğer 1 GB RAM olsaydı açılış için yeterli olmadığından Windows RAM oranını yenileyerek yükleme yapacağından gecikme söz konusu olur. Bilmem anlatabildim mi?

Bir bilgisayarın açılışı için 2 GB RAM yeter de artar bile. RAM genelde işlemler için kullanılır hepsi bu..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    8 GB yerine 64 GB RAM'da taksanız bilgisayarın açılışı hızlanmaz!!! HDD RPM durumu neyse odur.. Eğer 1 GB RAM olsaydı açılış için yeterli olmadığından Windows RAM oranını yenileyerek yükleme yapacağından gecikme söz konusu olur. Bilmem anlatabildim mi?

Bir bilgisayarın açılışı için 2 GB RAM yeter de artar bile. RAM genelde işlemler için kullanılır hepsi bu..
    Bilginize ve kolay gelsin..

selam hocam
    oyun acilisiydi aslinda konu sonra anlam kaymasi oldu :) neyse hocam sen haklisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram fiyatları bu aralar çok düşük, hatta fiyatları arttıralım diye geçenlerde yok sel oldu gibi haberler çıktı ama işe yararmı bilemem.
    Bende de dell studio 1557 var. Ram'i 4'ten 8'e yükseltcem imkanım olunca, bakalım ne olcak.
    Bide ben araştırdım. pc nin desteklediği mhz hizi önemli imiş. Biri benim aynı modele 1600'lük takmış ama 1333 desteklediğinden fazlası nafileymiş. o kartı da 1333 mhz gibi görüyor. bir farkı olmuyor. ona göre araştır satın al..
  • Hocam ekran kartı kaç gb ve kaç bit ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanergin55

Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri işlemci: i5 3230m 2,6 ghz- ram:4 gb ekran kartı:AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
    son olarak Sistem türü 64 bit win8 kullanıyorum.Ben laptopumun oyunlardaki performasını arttırmak istiyorum.8 gb e kadar ram arttırabiliyorum
    yanlış bilmiyorsam.Sizce gereklimi? Ram diğerlerine göre daha ucuz olduğu için şu an tek ram değiştirebilirim

şu anda gerek yok. 1-2 sene sonra olabilir
  • Çok fazla bir artış olmaz.
  • Fazla bir artış bekleme ama sistem rahatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mac00

ram fiyatları bu aralar çok düşük, hatta fiyatları arttıralım diye geçenlerde yok sel oldu gibi haberler çıktı ama işe yararmı bilemem.
    Bende de dell studio 1557 var. Ram'i 4'ten 8'e yükseltcem imkanım olunca, bakalım ne olcak.
    Bide ben araştırdım. pc nin desteklediği mhz hizi önemli imiş. Biri benim aynı modele 1600'lük takmış ama 1333 desteklediğinden fazlası nafileymiş. o kartı da 1333 mhz gibi görüyor. bir farkı olmuyor. ona göre araştır satın al..

Ram fiyatlarının düşük olduğunu nerden çıkardın? 2 sene önceye kadar fiyatlar %100 artmış.
  • tekadamm kullanıcısına yanıt
    evet haklısın, ben bir süre önceye göre konuşmuşum, dolar ve euro fırladı bu aralar. onlar da etkilenmiş mülayimler, bide sel oldu ram fabrikasında felan diyolardı. Ama takip etmiyosan senin de yanlışın var. Ram ler yakın zamanda çok ucuzladı. Bu dalgalanmadan etkilenmişlerdir.
  • Ramlerin oyuna etkisi çok fazla yok fakat ekran kartının bit değeri ve kaç gb olduğu çok önemli
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.