Şimdi Ara

Ram arttırmak işe yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
31.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri işlemci: i5 3230m 2,6 ghz- ram:4 gb ekran kartı:AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
    son olarak Sistem türü 64 bit win8 kullanıyorum.Ben laptopumun oyunlardaki performasını arttırmak istiyorum.8 gb e kadar ram arttırabiliyorum
    yanlış bilmiyorsam.Sizce gereklimi? Ram diğerlerine göre daha ucuz olduğu için şu an tek ram değiştirebilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

RAM Yükseltmek Ne İşe Yarar?

Bilgisayarınızın yavaşladığını fark ediyorsanız, RAM'inizi yükseltmek faydalı bir çözüm olabilir. RAM (rastgele erişimli bellek), bilgisayarınızın işletim sistemi ve programlarını çalıştırması için kullandığı hızlı bellek türüdür.

RAM'inizi yükselttiğinizde, bilgisayarınızın aynı anda daha fazla veriyi işlemesine olanak tanır. Bu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlar:

• Daha Hızlı Performans: Yükseltilmiş RAM, programların ve dosyaların daha hızlı açılmasına ve yüklenmesine yardımcı olur.
    • Gelişmiş Çoklu Görev: Artırılmış RAM kapasitesi, bilgisayarınızın aynı anda daha fazla programı ve sekmeyi sorunsuz bir şekilde çalıştırmasını sağlar.
    • Daha Yüksek Verimlilik: Hızlı RAM, görevleri daha verimli bir şekilde gerçekleştirmenize olanak tanır ve iş akışınızı iyileştirir.
    • Daha İyi Oyun Oynama Deneyimi: Oyun oynarken RAM yükseltmek, daha yüksek kare hızları, daha hızlı yükleme süreleri ve genel olarak gelişmiş bir oyun deneyimi sağlayabilir.

Ancak, bilgisayarınızın özel ihtiyaçlarına bağlı olarak RAM yükseltmenin her zaman faydalı olmayabileceğini unutmamak önemlidir. Yükseltmeden önce, mevcut RAM kullanımınızı kontrol etmeli ve ek RAM'e ihtiyacınız olup olmadığını belirlemelisiniz.

Yeterli RAM'e sahip değilseniz, RAM yükseltmek bilgisayarınızın performansını önemli ölçüde artırabilir. Ancak, zaten yeterli RAM'e sahipseniz, yükseltme muhtemelen gözle görülür bir fark yaratmayacaktır.

RAM yükseltme konusunda karar verirken, bilgisayarınızın anakartının desteklediği maksimum RAM miktarını, mevcut RAM'inizin türünü ve bilgisayarınızın kullanımını göz önünde bulundurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeni oyunları oynayacaksan 64 bit sistemde ram arttırmak olabilirde bunun oyuna pek bi faydası yok ama Oyunun sistem gereksinimi olarak oynayacağın oyunları 4 gb karşılıyosa gerek yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterious

Yeni oyunları oynayacaksan 64 bit sistemde ram arttırmak olabilirde bunun oyuna pek bi faydası yok ama Oyunun sistem gereksinimi olarak oynayacağın oyunları 4 gb karşılıyosa gerek yok .

Katılıyorum ram update yaparsan sistem daha rahat çalışır fakat bunun oyunlara kayda değer bir performans kazandırmaz Oyun ayarlarından grafik ayarlarını düşürmen lazım
  • Günlük kullanım ve oyunlardaki ram kullanım miktarınızı kontrol edin. Eğer sınıra dayanıyorsa ram eklemeniz faydalı olacaktır. Onun haricinde gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmiyorum.
  • Yeni cikan oyunlarda belirleyici faktor RAM den ziyade ekran karti ve islemci performansi. Yeni cikan oyunlari rahat oynayayim diyorsaniz zaten notebook yanlis secim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Yeni cikan oyunlarda belirleyici faktor RAM den ziyade ekran karti ve islemci performansi. Yeni cikan oyunlari rahat oynayayim diyorsaniz zaten notebook yanlis secim.

Öğrenci olduğum için masaüstü bilgisayar çok kullanışlı olmuyor.Gurbetteyiz
  • Örnek verecek olursak son çıkan oyunlardan assassin's creed 4 ü ortalamanın altındaki grafiklerde hiç kasma sorunu olmadan oynuyorum.Fakat oyunu biliyorsanız deniz savaşlarında oyun acayip kasıyor.Bunun nedeni ekran kartıdır diye düşünüyorum.Onu da değiştiremiyeceğime göre yapıcak birşey yok gibi gözüküyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    17 yıl önce açıldı
    DPI nedir ? ne işe yarar ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunlarda rahat etmek için birincil olarak ekran kartın ikincil olarak ise işlemcin ön düzeyde. En son ram. Tabiki olmazsa olmaz ama 2GB Ram bile 2013 oyunlarına yetiyor suanda. FatalERROR! ' un dediği gibi, aksi halde gereksiz harcamalardan kaçınılmalı.
  • ramden ziyade bilgisayarınızı performansa ayarlayablrsnz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanergin55

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Yeni cikan oyunlarda belirleyici faktor RAM den ziyade ekran karti ve islemci performansi. Yeni cikan oyunlari rahat oynayayim diyorsaniz zaten notebook yanlis secim.

Öğrenci olduğum için masaüstü bilgisayar çok kullanışlı olmuyor.Gurbetteyiz

Mezun olana kadar disini biraz sikacaksin o zaman :) yine de RAM arttir, fazlasi goz cikartmaz. zaten cok pahali bir yatirim da sayilmaz. Ayrica illa oyun dersen, eminim eski ve henuz oynamadigin cok guzel oyunlar vardir, onlara biraz dalmayi dene. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 31 Aralık 2013; 9:27:17 >

• Laptopta oyun performansı masaüstü ye göre düşük olur sen bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sunu anlataym ram i haddiske benzetebilirsin fakat ram harddiskteki gibi bilgileri devamlı tutmaz kaydetmez
    anlık verileri oyun oynarken veya en basitinden metin belgesi açıp içine birşeyler yazdıktan sonra o yazı kaybolmaz biliyorsun onlar ramde tututulur yni elektirik gücü ile anlık olarak ram da tutulur senin açtığın uygulamalar oyunlar vb işlemler ne kadar çok açarsan onlar ramde yer kaplar ve ramin kapasitesi dolduğunda bilgisayarımız yavaşlar
    işlemcin ve ekran kartınnın yükünü hafifletir ama bu değildirki 4850 ekran kartının yanına 32 gb ram takarsan eşek yine eşşektir anlatabildimmi şahine Ferrari parçası taksanda o şahin şahindir gövdesi hafif ve çabuk savrulur aerodinamik sıfırdır tekerler o yükü kaldırmaz ve senin pc yinede hızını korumak zorunda kalır çok hızlanamaz çünkü onu dizginleyen parçalar vardır

bak bu bilgiyi elemanlarıma söylemedim kıymetini bil ve umarım faydası dokunmuştur

• Windows 7 ve 8 deki superfetch özelliği senın sık kullandıgın oyun ve programları ram de önbellekte tutuyor ve tekrar o programları actıgında hardıskden okumak yerıne pc dırek ramden okuyor ve hızlı acıyor. Bu yuzden ram ı arttırmak mantıklı olabılır.

Laptop u actıktan yarım saat sonra kaynak ızleyıcısınden bellek durumunu kontrol et ne kadar önbellekte beklemede duruyor gozukur.

• Sowyet kullanıcısına yanıt
    Performansa ayarlayabilirsiniz derken ?? performans arrtırmak derken güç planından mı bahsediyorsunuz ?
  • Gabriel TR kullanıcısına yanıt
    Faydalı olmaz mı Elimden şimdilik gelen tek şey ram arttırabilmek olduğundan sormak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Günlük kullanım ve oyunlardaki ram kullanım miktarınızı kontrol edin. Eğer sınıra dayanıyorsa ram eklemeniz faydalı olacaktır. Onun haricinde gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmiyorum.

4 gb ramin 2 gbını kullanıyorum sizce bende uptdate yapıyımı rmai i5 3470k
    4gb ram
    nvıdıageofrce gt430
  • quote:

Orijinalden alıntı: devrim_moswant

quote:

Günlük kullanım ve oyunlardaki ram kullanım miktarınızı kontrol edin. Eğer sınıra dayanıyorsa ram eklemeniz faydalı olacaktır. Onun haricinde gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmiyorum.

4gb ram
    nvıdıageofrce gt430

Oyun oynayıp sınıra dayanmıyorsa yükseltmenin mantığı yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: devrim_moswant

quote:

4gb ram
    nvıdıageofrce gt430

Oyun oynayıp sınıra dayanmıyorsa yükseltmenin mantığı yok.

oyun oynuyorum birde açılış hızında filan değişiklik olurmu
    bu arada kardeş yazmadan duramıcam k.b casper alıdnamı nıck name boyle

• quote:

Orijinalden alıntı: sinanergin55

Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri işlemci: i5 3230m 2,6 ghz- ram:4 gb ekran kartı:AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
    son olarak Sistem türü 64 bit win8 kullanıyorum.Ben laptopumun oyunlardaki performasını arttırmak istiyorum.8 gb e kadar ram arttırabiliyorum
    yanlış bilmiyorsam.Sizce gereklimi? Ram diğerlerine göre daha ucuz olduğu için şu an tek ram değiştirebilirim

acilis hizini artirir. bilgisayari normal kullanimda da hiz artar. en basitinden winrardan dosya cikartirken hizin iki kat artar. yani ram artirmak her zaman icin iyidir. ayrica oyun performansini da bir miktar olsun artirir ama oyundan oyuna gore degisir ne kadar olacagi.

mesala fifa oynarsan 4gb rami 8gb yapmak performansini gozle gorulur sekilde artirir. oynarken cok rahat hissedersin farki. ama gel gor ki pes de cok fazla işe yaramaz.

benim tavsiyem ramini artirmandir pisman olmazsin.

• sinanergin55 kullanıcısına yanıt
    Selam
    RAM artırarak programların kullandığı alanda bir esneklik yapabilirsiniz ama bence 4 GB RAM çok şey yapar.
    @AbrekJAN demiş ki; açılış hızını artırır. Bu nasıl olacaksa anlam veremedim açıkçası.. Sağlıklı bir bilgisayarda masaüstü geldiğinde Windows en fazla kullandığı RAM miktarı 1.5-2 GB arasıdır. Bilgisayarda 4 GB RAM olduğuna göre açılışta sorun yok demektir. Biraz ince ayarla(Tweak yöntemi) bu işi halledebilirsiniz..

Eğer yaptığınız işlemlerde RAM yetersiz geliyorsa, HDD üzerinden sanal bellek oluşturarak veya mevcut olanı artırarak daha rahat işlem yapabilirsiniz.
    İmkânınız varken boş yere para harcamakla hem cüzdanınızı zayıflatmamış hemde israftan kurtulmuş olursunuz. :)

Performans için bilgisayarınızın elimde olmasını isterdim..
    Bilginize ve kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 2 Ocak 2014; 8:45:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.