Şimdi Ara

Bu Girişler ne işe yarar ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar şimdi benim ekran kartı geforce 6200 agp fakat iki girişi var biri normal diğeri üstteki ekran kartı girişlerinden acaba bendeki normal girişle üstteki ekran kartı girişi ile arasındaki fark nedir...

• quote:

Orjinalden alıntı: ensonundaüyeoldum

http://www.teknik-haber.com/mhandlerxp7.jpg

Arkadaşlar şimdi benim ekran kartı geforce 6200 agp fakat iki girişi var biri normal diğeri üstteki ekran kartı girişlerinden acaba bendeki normal girişle üstteki ekran kartı girişi ile arasındaki fark nedir...

link ölü
  • Pci-ex - Agp farkı olabilir..
  • Resim çıktığına göre.

Resimdeki 6 pin Pci-ex güç girişi. 3 adet 12 volt pin ve 3 adet de (-) kutup pin bulunmakdır. Sizin kart da güç girişi tahminime göre 4 pin flopi güç beslemesinden alıyor + 5 ve +12 volt bulunur
  • "Ekran kartı girişi" derken ekran akrtının anakarta takıldığı yer olarak mı? yoksa monitörün ekran kartına takıldığı yer olarak mı? bahsetiğini anlayamadım ama her iki durumda da cevap vereyim;
    Eğer anakarta bağlantı için diyorsan resimdeki PCI-E 16x dir.AGP den sonra çıkan bir standart yeni ekrna kartlarının hepsi PCI-E 16X dir. AGP den daha hızlıdır. Pek nadir
    anakartlarda hem AGP hem PCI-E 16 girişi bulunur. Benim hatırladıgım anakart Asrock Dual vista vardı.
    Eğer Monitör bağlantısı için diyorsan senin kullandığın muhtemelen mavi renkli D-Sub diye bilinen 15 pinli bağlantıdır. Analog veri iletir. 1280x1024 den daha yüksek çözünürlüklerde performan kaybı başlar, çok yüksek çözünürlüklere teknolojisi yetmez. zaten 22 inç üstü monitörlerde D-sub kesinlikle tavsiye edilmez. Diğer beyaz bağlantı ise DVI dır. yeni ekran kartları ve yeni monitöşer arası bağlantıda kullanılır. veriyi dijital iletir.

• arkadaşın kartında d-sub ve dvi çıkış var.bunu kastediyor bence
  • Kusura bakmayın konuma bakamadım oradaki kastedmek istediğim monitör girişleri agp veya pci ex değil bende dediğim gibi iki tane giriş var biri yukardaki gibi giriş diğeri ise normal giriş bilmem anlatabildim mi...

quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

"Ekran kartı girişi" derken ekran akrtının anakarta takıldığı yer olarak mı? yoksa monitörün ekran kartına takıldığı yer olarak mı? bahsetiğini anlayamadım ama her iki durumda da cevap vereyim;
    Eğer anakarta bağlantı için diyorsan resimdeki PCI-E 16x dir.AGP den sonra çıkan bir standart yeni ekrna kartlarının hepsi PCI-E 16X dir. AGP den daha hızlıdır. Pek nadir
    anakartlarda hem AGP hem PCI-E 16 girişi bulunur. Benim hatırladıgım anakart Asrock Dual vista vardı.
    Eğer Monitör bağlantısı için diyorsan senin kullandığın muhtemelen mavi renkli D-Sub diye bilinen 15 pinli bağlantıdır. Analog veri iletir. 1280x1024 den daha yüksek çözünürlüklerde performan kaybı başlar, çok yüksek çözünürlüklere teknolojisi yetmez. zaten 22 inç üstü monitörlerde D-sub kesinlikle tavsiye edilmez. Diğer beyaz bağlantı ise DVI dır. yeni ekran kartları ve yeni monitöşer arası bağlantıda kullanılır. veriyi dijital iletir.

Zaten ben burada cevabımı almışım HEPİNİZE TEŞEKÜRLER KOLAY GELSİN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensonundaüyeoldum -- 17 Nisan 2009; 11:51:53 >

• 2 adet dvi girişi aynı anda iki monitörde görüntü alabilirsin vede svideo girişi tvye bağlamak için yapılmış giriştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ensonundaüyeoldum

Kusura bakmayın konuma bakamadım oradaki kastedmek istediğim monitör girişleri agp veya pci ex değil bende dediğim gibi iki tane giriş var biri yukardaki gibi giriş diğeri ise normal giriş bilmem anlatabildim mi...

Alıntıdır
    yazan :Nâyî

Öncelikle ve en en cok kafa karıştıran digital bağlantı mı analog bağlantı mı? Tabi ki digital bağlantı olması daha iyi ancak internet araştırmalarımda 19"'e kadar digital bağlantının çok da farkedilebilir bir kalite artışı getirmeyeceği yönünde yorumlar okudum. 19" itibariyle digitalin farkının anlaşılmaya başlandığı yazılmış. Bu durumda 22" gibi boyutlarda, alınabiliyorsa mutlaka digital önerilmiş. Benim buradan çıkardığım netice, 19" boyutun eşik değeri sayılabileceği, dolayısıyla digital ya da analogun çok farketmeyeceği yönünde...

Öncelikle kullanım amaçları mı sıralayayım. Bilgisayarda film izlemeyi pek tercih etmem. Oyun oynarım, internete girerim, ofis gibi klasik yazılımlar kullanırım. Bu durum da...

Digital mi yoksa analog mu tercih edilmeli? Benim gönlüm DVI (digital)'den yana ancak DVI bağlantıya sahip monitörler analog emsallerine göre bir miktar pahalı. Yani digital tercih edilirse bu farka değer mi?

Yukarıda saydığım kullanım amaçları göz önüne alınırsa geniş ekran mı yoksa 4:3 ekranlar mı tercih edilmeli. Piyasanın genelde geniş ekrana doğru yönelmeye başladığını dikkate alırsak ileriye dönük olarak geniş ekran daha iyi bir tercih tercih olacak gibi duruyor.

Bir de parlak ekranlar var diğerlerinden farkı nelerdir? Önerilir mi?

Cevap Yazan: lux aeterna

Bu konuda hiç istemediğim kadar bilgili bir insanım ne yazık ki. Monitör insanı vezir de eder rezil de!

Öncelikle şunu söylemeliyim ki dijital bağlantıyla analog bağlantının görüntü kalitesi farkı tam ototatik klima ile döner pervanenin soğutma farkı kadar. Yani şöyle söyleyeyim analog bağlantı kullanacağıma -ki Samsung, Benq, Acer, LG, Inca, Sony, Toshiba monitörlerde denedim- eski tüplü monitör kullanıp önünde bronzlaşırım daha iyi!

Monitörlere görüntü aktarımını şöyle açıklayayım:

Tüplü monitör D-Sub Bağlantı (4 adım):
    Dijital kaynak/ekran kartında analog dönüşüm/analog aktarım/analog gösterim

LCD monitör DVI veya HDMI Bağlantı (3 adım):
    Dijital kaynak/Dijital aktarım/Dijital gösterim

LCD monitör D-Sub Bağlantı (5 adım):
    Dijital kaynak/ekran kartında analog dönüşüm/analog aktarım/Monitörde dijital dönüşüm/dijital gösterim

Her dönüşümde belli bir kalite kaybı yaşandığını düşünün. Ayrıca bir de analog aktarımda yok sayılabilir miktarda kalite kaybı yaşanıyor. Lakin hepsini toplayınca dijital monitörde analog aktarım size çamur gibi bir görüntü sunar.

Yani; D-Sub aktarım tercih edip 19" monitörle rezil olacağınıza DVI aktarım tercih edip 17" monitörde cam gibi görüntü sizi her zaman daha fazla tatmin edecektir.

Bu arada;

Yukarıdaki anlattığım görüntü aktarım metodlarına göre analog bağlantıda iki sefer dijital/analog çevrimi yapılıyor. Dijital aktarımda ise sinyaller hiç ellenmeden aktarılıyor. Pekâlâ içlerinde daha az parça olmasına rağmen bu dijital monitörler neden daha pahalı diye soran var mı aranızda?

Ben DVI bağlantılı monitörler ilk çıktığında bu soruyu kendi kendime defalarca sordum. Önceleri hep işletmeci mantığıyla adamların piyasının kaymağını yemek istemelerini nedet olarak atfettim. Önce dijital bağlantılı monitörler pahalıya satılcak daha sonra tüketim hacmi arttıkça dijital ucuzlayacak, analog pahalılaşacak diye düşündüm. Bu arada bu piyasanın kaymağını yinen üretici arkadaşlar dijitalleri Türkiye'ye daha pahalıya satarken dünyanın birçok yerinde iki monitör tipinin aynı fiyata satıldığını görüyor, iyice hiddetleniyordum!

Aradan yıllar geçti; ne analog bağlantılı LCD monitörler pahalandı, ne de dijitaller ucuzladı! Efendim, bu adamlar yiye yiye bitirememişler miydi piyasanın kaymağını?

Meğer kazın ayağı öyle değilmiş! Araştıra araştıra öğrendim ki Türkiye'de iki tip monitör tanımlaması varmış. Biri bilgisayar monitörü, ikincisi video monitör. Üzerinde D-Sub bağlantısı olan monitörler bilgisayar monitörü sayılırken D-Sub dışında bağlantı sunan monitörler video monitör sayılıyormuş ve video monitörlerin vergisi bilgisayar monitörlerine göre oldukça kallaviymiş.

Yani bu sefer üreticiler tamamen masumken tüm gaddarlık bir de burdan vergi oturtayım diyen devletteymiş.

Şimdi burdan sormak lazım; yarın birgün D-Sub bağlantı dünya üzerinden yok olduğunda ne olacak? O zaman yeni vergi düzenlemesi mi yapılacak yoksa "bilgisayar monitörü" kavramı yok olup sadece "video monitör" mü kalacak? Ben İddaa'mı yeni düzenlemeye oynuyorum. Zira Türkiye vergi düzenlemeleri Gülgün Feyman'ın saç tipinden daha sık değişir.

Ezcümle D-Sub bağlantılı monitör almayın aldırmayın arkadaşlar. Devletin cebinizden ekstradan aldığı vergi nedeniyle 19" DVI monitöre monitöre paranız yetmiyorsa 17" alın. Başınız ağrımasın! Sonradan da pişman olmayın

ALINTIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 17 Nisan 2009; 11:56:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.