Şimdi Ara

ram hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işin içinden bir türlü çıkamadım, daha doğrusu hatanın sebebini bulamıyorum. aşağıda cihazların modellerini verdim. bu anakarta rami takınca direk bir kısa bir uzun (ana kart arızası) sinyal veriyor ve makina açmıyor. yeni kingston rami tek olarak veya orjinaline ek olarak takmama bir şeyi değiştirmedi. sürekli aynı hata. sebebi hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Anakart :Foxconn 2A8CH (Hp-Compaq 500b minitower ana kartı)
    yeni ram : kingston hyperx 1600c9ad3/2g

ram hatası

• Ben yanlış algılamadıysam taktığınız ram 1600 mhz
    Anakart 133 mhz kadar destek veriyor ...

http://www.findlaptopdriver.com/foxconn-2a8ch-1-0-motherboard-specs/
  • yeni aldığınız ram i tek takın bir de her zaman aynı rank lara takmayın yerini değiştirerek takın. aldığınız sinyal ram hatası sinyali.... ram slotlarının içini de varsa bir kompresorle temizlemenizi tavsiye ederim.

Kg geçmiş olsun
  • Evet 1333 e kadar destek veriyor. Ancak kingston hyperx ramimde 1333 de çalışabiliyor. test için başka bir compaq makinada denedik ve 1333 de açıldığını gördük.
    bunun yanında zaten temizlik yaptım, sadece orijinal rami her iki slottada denedim, sorun yok. yeni kingstonu da her iki slotta denedim, hata mesajı aynı.

acaba çarpanlarla ilgili bir sorun mu yaşıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotocum -- 10 Aralık 2012; 15:49:20 >
  • Bilgisayarciya goturun...
  • hakaret kabul ediyorum...
  • niye? sizin bizlere vereceginiz akil icin cebimizin cok dolu olmasi lazimdi... sizde azcik ceplerinizi doldurun belki yardim alirsiniz.
  • yine agresif ve pek alakalı olmayan çıkışlarınız devam ediyor anlaşılan.
    yok benim hakaret kabul etme sebebim bilgisayar bilgi sevimdendir. bilgisayarın hiçbir zaman çok iyi bileni olmaz buu biliyorum, kendime de hiçbir zaman çok iyiyim demedim. ama etrafımızda bulacağımız çoğu bilgisayarcı beni teknik servisinde çalıştırabilecek parayı bana veremez. benim işim bilgisayar. bu işe yıllarımı verdim. hala da veriyorum. hakaret ondan kabul ediyorum.

neyse konuyu fazla dağıtmadan sizinde "donanım ile ilgili" yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotocum -- 10 Aralık 2012; 16:22:19 >
  • Benim bildigim bilgisayarcilar zaten size para veremez degil vermezde zaten. Sizin işiniz bilgisayar ise buraya niye soruyorsunuz? bilgisayar sizin işiniz ise ya işinizi bilmiyorsunuz ya işi yapmiyorsunuz demektir. siz para kazanacaksiniz diye buraya konu acmaniz bile ne durumda oldugunuzu gosteriyor...
  • arkadaşım bilgisayarcıyım diye yazıyorum bilgisayarcılık yapıyorum değil. sorduğum soruların tümü kendim içindir. forum geçmişimi incelersen senin gibi art niyetli biri olmadığımı göreceksin., imzama bakarsan "ex" ibaresini de rahatlıkla görebilirsin. senden ricam bir zahmet konularımdan uzak dur.
    bir soru sordum cevabını da bekliyorum. konuyu kirletmeyelim...
  • evet arkadaşlar hala sorunma cevap arıyorum. hyperx i değiştirmek istemiyorum ama herhalde zararına bir satış yapmak zorunda kalacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.