merhaba arkadaşlar, biraz önce hi-level 4gb(2x2) 1066 mhz kit ram aldım. fakat biostan otomatik olarak ayarlı olduğu için 800mhz de çalışıyo şu anda. ayarlamaya çalıştım, 1066 yaptığımda ise ekrana görüntü gelmiyor. bilgisayarı açarken de elektrik basta geliyor fan dönüyor, bi kaç sn bekledikten sonra tekrar çalışmaya devam ediyor. anakartım asus p5k-se. bu arada işlemci fsb hızı da 1333mhz de. yardımlarınızı bekliyorum.
ram in gecikme değerlerini, burdaki gibi mi yapmam gerekiyo, burdaki gibi yaptığımda yine aynı sorunla karşılaşıyorum...
4gb(2x2) 1066 mhz den başka ram kullanıyomusun yoksa sadece aldıgın ramlermi takılı
sadece yeni aldığım ram ler takılı
ramlara voltaj verdinmi 1.8v istiyor cpu-z da göründüğü gibi
eğer yenı aldıgın ramler takılıysa volt vermelısın
asus p5k-se nin bios ayarlarını videolarda incelerken en altta dram voltage sekmesini görüyorum, fakat ben de bi orası eksik, ne yapmam gerekli, baska bi yerden herhangi birsey????
bios resimlerini çekebilirmisin
işte resimler, izlediim videoda, son resimdeki pci spread spectrum' un altında "dram voltage" var ama bende yok :(
2. resim
son resim
ai overlockıng menusunu manuele al orda wolt ayarları olması lazım benım anakartım asus p5kpl se overlockıng menusunun altın wolt verme ayarları var senin anakartının tam adı ne belkı wolt verme özelliği senınkınde yoktur benım eskı anakartımda yoktu msı de senınkındede olmayabılır
asus p5k-se bendeki
resimdeki gibi olması lazım kendı bıosumdan çektım eğer sende manuele aldıgında açılmıyorsa yoktur
teşekkür ettim. eğer yoksa ben bu ram i peki nasıl kullanabilirim 1066 mhz de ????