Şimdi Ara

( Yardım ) raid ve ssd hızları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartta Gen5 ve gen4 M2 ssd portları bulunmakta.

Gen5 portuna a marka 1tb 7400/6800 ssd

Gen4 portuna b marka 1 TB 7000/6000 ssd

Takıp raid 0 yapsak , alacağımız hızlar kaç olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gen 4 ile gen 5 ssd'nin birlikte raid olabileceğinden emin değilim ama işlemci ve anakartına göre değişir çünkü önemli olan port değil işlemci ve çipsetin kaç pcie hattı olduğudur. ssd'de pek yapılan bir şey değil raid ama YT'den araştırsan belki fikir edinebilirsin.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

2 ssd de gen4 hocam, sadece takacağım portların biri gen4 diğeri gen5. ben sadece raid yaptığımda mevcut hızın üstüne çıkabilir miyim diye merak ettim , boşta bir ssd varda kapalı kutu, boş durmasın diye ( Yardım ) raid ve ssd hızları 

7950x3d / MSI pro x670 anakart var

• wearesorryserver kullanıcısına yanıt

benim sistemlerimde sata3 ssd ve m2 gen3 gen4 olarak da var ben oyunlarda hiçbir farkını görmedim o yüzden raid 0 mı kalmış neymiş diye dün baktım. amd'de nasıl diye gördüm ve şu adamın dediği kafamı karıştırdı.

( Yardım ) raid ve ssd hızları

ondan sordum anakart işlemci ne diye?

Native PCIe® Lanes (Total/Usable)

28 , 24

AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor

PCI-Express:Gen 5, 24 Lanes

(CPU only)

AMD Ryzen 9 7950X3D Specs | TechPowerUp CPU Database

Promontory 21 offers a total of 16 PCI-Express lanes. Four of these are used to connect to the CPU, over a Gen 4 interface,

AMD Zen 4 & Socket AM5 Explained: PCIe Lanes, Chipsets, Connectivity | TechPowerUp

adam ne diyor izleyebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=GgH0LPU9oes

https://www.youtube.com/watch?v=Ffxkvf4KOt0&t=3s

ya da direkt oyunlarda ne farkediyor diye de deneyen var.

SSD PCIe 5.0 vs PCIe 4.0 vs PCIe 3.0 Loading Games (youtube.com)

dün anakart ve işlemcini bilseydim benchmark haricinde değmez derdim ve şimdi de aynısını diyorum bence uğraşmaya değmez gen4 varmış zaten yeterli. gen4 7000'den sonra esprisi kaçtı bence bu m2 hız işinin. daha hesaplısını getirsinler daha pahalısını değil yani bir saniye için 11 bine 2tb disk satıyor adamlar.

Doğrudır pek farkı yok, PC bileşeni aldım birkaç adet , kampanya olduğu için ssd de yanında geldi diyelim , aylardır elimde kapalı kutu duruyor, boşta duracağına PC de dursun Maksat. İki slot Gen5 olsaydı muhtemelen 10-15 arası bir hız alırdım da biri gen4 olduğu için şüpheye düştüm

• wearesorryserver kullanıcısına yanıt

testine göre değişiyor hepsinde iki katı olmuyor hız 15 zaten olmaz da 11 12 13 falan olabilir testine göre. benchmarklarda görürsün fark o da testine göre değişir. gen4 gen5 diye aratma YT'de deneyen çok raid 0 ssd diye ama resimde göstermek istediğim ilk m2 slot direkt işlemciden x4 ama ikinci slot karşık işlere giriyor işlemci çipset bağlantısı x4 olunca oradan x16 çipsete bağlanınca kısaca ikinci disk asla ilk slottaki kadar hızlı olmaz direkt işlemciye bağlanmaz o yüzden 3000 serisinden beri raid yapan yok belki çünkü ben yapardım eskiden uzun zamandır ne olduğunu bile unuttum. 3000 5000 7000 farketmiyor bir de bu işlemci çip pcie hatları konusunda.

Anladım hocam teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.