Şimdi Ara

Ram'im 2GB'mı 4GB'mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mutlu yıllar herkese , Sistemimde win7 32bit yüklü ve ramimin kaç gb olduğu bilmiyorum. Denetim masasında ram 4gb kullanılabilirlik 2 gb diyor 32bit olduğu için.

Ram'im 2GB'mı 4GB'mı ?

Fakat Aida64 programında ise 2 gb diyor ;

Ram'im 2GB'mı 4GB'mı ?

Hatta ramin üstünde de 2 gb yazıyor. Ram'im 4gb ise 64 bit yükleme gerekir mi oyunlardan tam performans almak için ? Ve bu arada cpu sıcakalığım yükte 50 dereceyi geçmemesine rağmen oyunlar kasmaya başladı ve bu daha dün birden gerçekleşti. Sizce neden böyle oldu ? teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragneel.99 -- 2 Ocak 2015; 20:12:30 >

• cpu z en doğru gösterir
  • mulobbo kullanıcısına yanıt
    aida64 yanlış mı gösteriyor ?
  • Bellek üstünde yazan doğrudur.
  • 2 gb gözükmesinin sebebi işletim sisteminizin 32 bit olması ve ekran kartı paylaşımlı yediği içindir bence ekran kartı modelinizi yazabilirmisiniz
  • kingarthasilker kullanıcısına yanıt
    amd r7 250 2gb ddr3
  • Dragneel.99 kullanıcısına yanıt
    ddr3 ramli olduğuna göre paylaşımşı kullanıyo olma ihtimali var bunun üzerine bide işletim sistemi 32 bit olunca 2 gba kadar düşüyor 64 bit işletim sistemi kurarsanız artacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    32 GB Ram Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kingarthasilker kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler cevabınız için fakat ben hala mantığını çözemedim bu işin. Ramin üstündeki kağıtmı yanlış yoksa ram gerçetende 2 gb da sanal bellek ile mi 4gb oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragneel.99

çok teşekkürler cevabınız için fakat ben hala mantığını çözemedim bu işin. Ramin üstündeki kağıtmı yanlış yoksa ram gerçetende 2 gb da sanal bellek ile mi 4gb oluyor ?

32 işletim sistemi 4 gb ram desteklemez 3 gba kadar destekler ve sizin ekran kartınızın rami gddr3 ve gddr3 ramli ekran kartları bilgisayarın rami ile paylaşımlı kullanabiliyor sonuş olarak raminiz 2gba kadar düşüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.