Şimdi Ara

RAM'in CL'sinin yüksek olması ne anlama gelir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • herkes bişeyler kapabildiyse ne mutlu bize!!
  • quote:

evet düşük cl her zaman daha iyidir.senin yukarda dediğin soruna da cevabım şöyle örneğin 3-3-3-8 çalışan ramin 2-2-2-5 çalışana yetişmesi için 30-35 mhz daha yüksek çalışıyor olması gerekir

Yorum doğru.Ben de everest programından baktığımda cl3 pc100 sd ramlerim cl2 olarak ayarladığımda 88 mhz olarak görünüyorlar.

Yani ram zamanlamalarını düşürdüğünüzde ramlerin çalışma frekanslarını da düşürmüş oluyorsunuz ve bunun size bir faydası olmuyor.Yapabileceğiniz tek şey overclock yaparken ram zamanlamalarını yükseltmek yani büyütmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prenses Elion -- 2 Şubat 2006 1:31:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Prenses Elion

quote:

evet düşük cl her zaman daha iyidir.senin yukarda dediğin soruna da cevabım şöyle örneğin 3-3-3-8 çalışan ramin 2-2-2-5 çalışana yetişmesi için 30-35 mhz daha yüksek çalışıyor olması gerekir

Yorum doğru.Ben de everest programından baktığımda cl3 pc100 sd ramlerim cl2 olarak ayarladığımda 88 mhz olarak görünüyorlar.

Yani ram zamanlamalarını düşürdüğünüzde ramlerin çalışma frekanslarını da düşürmüş oluyorsunuz ve bunun size bir faydası olmuyor.Yapabileceğiniz tek şey overclock yaparken ram zamanlamalarını yükseltmek yani büyütmektir.

Ya işte hocam aslında benim sorum burada: Ben de ram cl sini yükseltsem de düşürsem de 400 mhz de çalışabiliyor.Everst vs de 400 mhz olarak görüyor.

Yani bazen kıllanıyorum benim ramlerin cl vs duygusu yok mu diye

Sizce bu normal mi?

• yani cl değeri overclock içinmi işe yarıyor
  • Örneğin 512 ram lerde twinmoss 2.5 kingston 3 tür.Ondan forumdaki herkes twinmoss u öneririr
  • kingston ramlerin cl 2.5 olanları da war ama cl 3 ile arasında 3 dolarlık bir fiyat farkı war. Bu da yukarıdaki açıklamaları doğruluyor herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

quote:

quote:

Ya işte hocam aslında benim sorum burada: Ben de ram cl sini yükseltsem de düşürsem de 400 mhz de çalışabiliyor.Everst vs de 400 mhz olarak görüyor.

Sizce bu normal mi?

buda ilginçhocam sende bırak boşver orjinal haliyle kalsın kurcalamana değmez

• quote:

buda ilginç hocam sende bırak boşver orjinal haliyle kalsın kurcalamana değmez

Arkadaş haklı.Sadece overclock yaparken kurcalarsanız daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

quote:

Orjinalden alıntı: Siya

quote:

quote:

Ya zaten sıkıyoum 333mhz ile 400 mharasında testlerde bayağı farkediyor ama o zamanlama değerlerini bilgisayar takmıyor bile.aynı sonuçları veriyor !

Sizce bu normal mi?

buda ilginçhocam sende bırak boşver orjinal haliyle kalsın kurcalamana değmez

• noldu kardeş yorumsuz bir mesaj atmışsın?hani bu cümleye diyecek söz bulamıyorum! anlamında mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 1 Şubat 2006 2:28:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

noldu kardeş yorumsuz bir mesaj atmışsın?hani bu cümleye diyecek söz bulamıyorum! anlamında mı?

ya aslında yazdım da , dikkat edersen ilginç şekilde alıntının için de çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siya -- 2 Şubat 2006 2:40:17 >
  • Arkadaşlar çok sağolun!! Okuyan herkes de anlamıştır zaten
  • benim ramler cl3 anakartta cl seçmemi sağlayan bi yer var cl 2 den başlıyo 3-4 dye gidiyo cl 2 yapınca bi avantaj sağlarmı bana acaba ??
  • Gecikme zamanları Sistem kararlılığınıda etkiliyor
  • Twinmos 512'lerin hepsi cl2,5 mu? çoğu internet sayfasında cl konusunda bilgi vermiyor. Twinmos'u gözü kapalı 2,5 olarak mı düşünmeli?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikeut

Twinmos 512'lerin hepsi cl2,5 mu? çoğu internet sayfasında cl konusunda bilgi vermiyor. Twinmos'u gözü kapalı 2,5 olarak mı düşünmeli?

twinmosların hepsi 2.5 tir.ayrıca cl3 olarak varsa onu bilmiyorum(ddr lar için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 7 Şubat 2006 18:43:53 >
  • quote:

Twinmos 512'lerin hepsi cl2,5 mu? çoğu internet sayfasında cl konusunda bilgi vermiyor. Twinmos'u gözü kapalı 2,5 olarak mı düşünmeli?

evet twinmoslar cl 2.5 görmedim cl 3.0 olan twinmos tabi tek 1GB ram hariç..
  • bende görmedim bu kadar aktif bir forum.. bu ne hız arkadaşlar. teşekkürler. 2X512 Twinmos DDR ram'i alıyorum.
  • quote:

bende görmedim bu kadar aktif bir forum.. bu ne hız arkadaşlar. teşekkürler. 2X512 Twinmos DDR ram'i alıyorum.

hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: the ekonomist

arkadaşlar sodimm bellek ne oluyor acaba.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18941
    normal ramdan bi farkı varmı,ben tek olarak 1024 ram almayı düşünüyorum bu dual kit değil sanırım

hocam sodimm laptop için üretilmiş ramlerdir..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.