Şimdi Ara

Ram'in yarısı kayıp?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dün sipariş etiiğim yeni sistemimi eve gelip bi heves kurdum ama maalesef 2x 2gb olması gereken ram'lerimi bilgisayar 1gb+1gb olarak görüyor.

Kullandığım anakart ; Gigabyte GA-G33M-2SL
    Ramler ; 2x2gb oem 800mhz ddr2
    CPU ; intel e8200 2,66 6mb l2 cahce 1333fsb

Ramlerin yerlerini birkaç defa değiştirdim, en son olarak bir tanesini çıkardım ama bu seferde sadece 1gb olarak gördü (bunları bios'dan kontrol ediyorum bu arada). İki ram'i de ayrıca denedim ama nafile, sadece 2gb görüyor (tekini 1gb görüyor). Bios'u update ettim yine tık yok :(

Bugün ram'leri değiştirmeyi düşünüyorum, tahminen yanlışlıkla bana 1gb vermişler (her ne kadar ram etiketlerinde 2gb stick yazıyorsada). Yinede bir sorayım dedim, benim bilmediğim bir şey sözkonusu olabilirmi? Mesela ramleri yarım görmeye neden olacak birşey?

Bu arada ekran kartım dahili değil, 9600gt aldım, anakartta dahili ekran kartı var ama inaktif durumda.

Şimdiden teşekkürler.

• Ram bankların max 1 gbyi destekliyor almadan kontrol etseydin.
  • 8gb'a kadar destekliyor yazıyor nasıl yani?
  • http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2534
    memory support liste bak görürsün ddr2-800 max 1 gb yazıyor değiştirip 4 adet 1 gb alabilirsin.
  • hmm evet maximum 1gb lık gösteriyor, ancak benim anlamadığım anakartın nasıl 8gb ram desteklediği? 4x bank var, 8gb toplamda ram destekliyor.
  • Pardon kardeş yanlış link vermişim
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2692
    destekliyor ama desteklediği ram çiplere dikkat et.
  • Hmm anladım, peki benim OEM marka uyuşan 2gb ram denk getirme şansım yok galiba, illaki ordaki listeden 2gb'lık stick bulmam lazım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çıkmaması açısından ordaki liste önemli tabiki sonuçta test edilmiş ama üzücü bir durum büyük hevesle gel eve tak ramleri sonu hüsran.
  • Evet maalesef :( ilerde 2x2gb daha almayı düşündüğüm için böyle sipariş etmiştim, neyse artık 4x1gb ile değiştireyim bari - ordaki listedeki ramler (micron ve Geil) burda aldığım yerde pek bulunmaz, çok teşekkürler 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi :)
  • kardeş ramlar çift çarpan olduğundan dolayı yarısı görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.