Şimdi Ara

RAM-İŞLEMCi-EKRANKARTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Kolay Gelsin Öncelikle Arkadaslar Bilgisayarımla Alakalı Bı problemi Sizinle paylasmak İstedim Cözüm Bulamıyorum.Benim İnternet üzerinden Oynadıgım Counter Strike v1.6 Steam ' De FPS Sorunum var Bunun İcin Bir Çok yola BAsvurdum Hiç Bi Faydasını Goremedım Sonunda Ekran Kartı Ram PSU-Guckaynagı Almaya kararverdim Gecen Gun elime Gelen Parcaları Bılgısayarıma Yerlestirdim -RAM- haric Ve Hala FPS sorunu Düzelmedi Cogu Kişi -İşlemcinden- kaynaklanıyor dıyor cogu Kişi ekran kartından çogu Kişi İse -RAM- Den Kaynaklanıyor Ekran Kartını Yenı Aldım Hiç Bi Alakası Olmadıgını farkettım. Bu neden Kaynaklanıyor Olabılır Bilgisayarımda Virüs Olabılırmı yada XP orjınal Degilse Bunun gibi nedenlerden dolayı Olabılırmı yardımlarınızı Bekliyorum iyi Forumlar
    Sistemim Suan İçin bundan İbarettir.
    Anakart = [GIGABYTE GA-945PL-S3-]

İşlemcim = Pentium(R) İntel(R) 3.01 GHz 3.00 GHZ Cift Cekirdek

Ekran Kartı = Nvıdıa geForce GTS250 GDDR3 256BİT 1GB 1800Bellek yolu Çekirdek Mermoy 700MHz

PSU- GucKaynagı = XILIENCE XP500 550W (120MM FAN)

Ram = (1GB Kİngston 533MHz Suan Bilgisayarıma Bağlı) (2GB Ram Alıp 1 GB RAM Sokucem)

• hiç bir fikri olan yokmu arkadaslar :S
  • işlemcinin modeli ne

1 eğer ilk çıkan pentium serisi ise 650 - 651 tarzı o ekran kartına yazık olur + verdiğn parayada
    2 eğer yeni nesil 45 nm pentium dual core ise o anakart zaten desteklemez kalırsın ortada

başka istediğin fikir ?
  • Saolasın ya içimi karartın 2006 da Pc toplandı o zamanın iyi işlemcilerinden diyolardı 650 yada 651 oldugu konusunda bı fıkrım yok FPS dusmesi işlemcidenmi kaynaklanıyor oluyor bu konuda İşlemcim Bilgisayarıma Baglı Konu Acarken işlemcinin özelliklerini yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 21 Mart 2011; 14:56:33 >
  • o zaman kesinlikle söylediğim işlemci çift çekirdek değil HT (hyper treading) olan işlemcilerden
    fps düşmesi konusunu bilemem bişey demem için görmem o makineyi test etmem lazım
    ama hiç bi şekilde o işlemciye kalkıp o ekran kartını takma yazık edersin
    en azından bi core2duo işlemci olsun ama onlarıda senin anakartın desteklemez

ama forumdan falan bulabilirsen
    E6600 E6700 E6400 tarzı işlemci bulabilirsen onlarla uyumlu ve daha iyi olur

ancak bu işlemciler seni anakart masrafına sokmadan çift çekirdeğe çıkarabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

o zaman kesinlikle söylediğim işlemci çift çekirdek değil HT (hyper treading) olan işlemcilerden
    fps düşmesi konusunu bilemem bişey demem için görmem o makineyi test etmem lazım
    ama hiç bi şekilde o işlemciye kalkıp o ekran kartını takma yazık edersin
    en azından bi core2duo işlemci olsun ama onlarıda senin anakartın desteklemez

ama forumdan falan bulabilirsen
    E6600 E6700 E6400 tarzı işlemci bulabilirsen onlarla uyumlu ve daha iyi olur

ancak bu işlemciler seni anakart masrafına sokmadan çift çekirdeğe çıkarabilir

Yeni aldıgım ekran Kartı Suan Bilgisayarıma Baglı bi Problemle karsılasmıyorum Ama FPS dusuyor 1GB RAM Baglı 1GB Ekran Kartının Bellegı var Bununla Alakalı Olabılırmı Masraftan kacsam dıyorum Cunku 400 Tl Masraf yaptım 3Parca Donanıma Ustune ustluk Bana verilen Bilgiye Dayanarak 2GB DDR2 1066 Mhz Kingston hyperx Aldım Bılgısayarımda Problem Yarattı .Eger Bu Sorun Gercekten İşlemciden Kaynaklanıorsa Arıza cıkaran 80 tl lik Ramı gerı verıp işlemci alıcam 100 tl koyup 1gb ram le ıdare eder sonra 2 gb takvıye yaparım olabılırmı

• sorun yaşayacaksın demedim

kartın gerçek performansını çıkaramaz dedim bu bir
    ikincisi anakartın maksimum 667 Mhz e kadar ram destekler üstünü çalıştırmaz
    667 mhz iki gb ram bul onu tak
    tamamen dengesiz bi bilgisayar kurmuşsun kusura bakma performans bekleme

son olarak

madem almadan önce bu parçalar nasıl alayımmı diye sormadın aldıktan sonra sormanın mantığı yok
    kendi bildiğin yoldan devam et sorma bize
  • Neden SormadıgımI Söyle Acıklıyım Bimeks e ürünlere bakmaya gittigimde 3 parca alıcaktım ordan yetkili bilen birini buldum ve sordum su 3 parcayı alsam Problemle karsılasırmıyım diye Hayır dedi tam tersine süper bi performans alırsın demesi beni mest etti ilk işim Onun dedigi parcaları almak oldu ama Nerden bılebılırımkı Orda calısan Yetkili kişinin Yalnış Bilgi Verecegi Aklımın Ucundan bile geçmedi Cunku Onun Verdigi bilgilere gore Dayanarak Aldım bu Parcaları Nerden Alıyorlar Bole kişileri Torpille Felanmı Aslında Çalısanlara kızmıcaksın bunları Oraya Alanlardan hesap sorcaksın.

Bu Sistem 2006 Da Toplandı İşlemcisi Olsun ekran kartı olsun guc kaynagı ram vs vs Ben aldıktan sonra Hata yaptıgımı gordum Bu hatayı nasıl duzeltebılırım Dıye Cevap Bekliyordum Ve Bu Parçaları Ekran Kartını RAMI PSU Hala Degistirme Zamanım var İade edip Baska Modellerle degistire bılırım Tavsıyenız Neler Olabılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 21 Mart 2011; 16:16:43 >
  • fps sorunu ndivia ekran kartlarında var bende yaşadım fakat sorunu cozdum bende Caunter Strike oynuyorum 100 fps ile tabi ilk 2 3 dk oyuna gırınce fps 50 oluyor sonradan 100 e cıkıyor kardeşim nvidia kontrol panelındekı adjust image setting'i performans yap ortadaki seceneqi sec daha sonra manage 3d setting e qec oradaki butun hepsını off,kapalı,0 yap yani hepsini devre dısı bırak daha sonra program setting e qec we oradan cs 1.5 i sec apply diyip ayarları kaydet bunları yapmadan once ekran kartının en son surum driveri indir
  • tavsiyem

ilk etapta bi format atmayı ve driver güncellemeyi dene
    ikinci olarak hala o işlemcinin o ekran kartını idare etmeyeceği kanaatindeyim onu değiştir yazık ekran kartına
    şu anda götürüp değiştirsende o ekran kartı için söylemiş oldğum işlemcilerden başkası iş yapmaz aksi takdirde anakartta değişmen gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: buferhn

fps sorunu ndivia ekran kartlarında var bende yaşadım fakat sorunu cozdum bende Caunter Strike oynuyorum 100 fps ile tabi ilk 2 3 dk oyuna gırınce fps 50 oluyor sonradan 100 e cıkıyor kardeşim nvidia kontrol panelındekı adjust image setting'i performans yap ortadaki seceneqi sec daha sonra manage 3d setting e qec oradaki butun hepsını off,kapalı,0 yap yani hepsini devre dısı bırak daha sonra program setting e qec we oradan cs 1.5 i sec apply diyip ayarları kaydet bunları yapmadan once ekran kartının en son surum driveri indir

Nvidia Bazı Arkadaslardan ogrenıp ayalarını yaptım dedıklerı gıbı ama genede fayda etmedı Bu Aksam gidip Ram alıcam oda Fayda etmesse Ekran kartını degistircem oda yetmesse e6400 e 6600 e6700 işlemci alıcam baska carem kalmadı yardım edin lütfen ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

tavsiyem

ilk etapta bi format atmayı ve driver güncellemeyi dene
    ikinci olarak hala o işlemcinin o ekran kartını idare etmeyeceği kanaatindeyim onu değiştir yazık ekran kartına
    şu anda götürüp değiştirsende o ekran kartı için söylemiş oldğum işlemcilerden başkası iş yapmaz aksi takdirde anakartta değişmen gerekir

Valla cok sağol Yardımcı oluyosun.Benım Süphelendıgım işlemcin yeterli diyorlar işlemciyle alakası olamaz diyorlar kafam cok karıstı o yuzden 2. bi hata yapmak ıstemıyorum butcem kısıtlı kusura bakmayın o yuzden bilgi Almak istiyorum :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.