Şimdi Ara

Ram konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuda kararsız kaldım sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda bir karar alacağım.

Sistemim şu şekilde,
    Anakart: Asus P5K-E Wifi
    İşlemci : Q6600 2.4 Ghz (O.C. 3.4 GHZ)
    Ram : 1x1x2 4GB DDR2 400 Mhz (O.C ile 200 Mhz çalışıyor FSB 8:10)

Şimdi görüldüğü üzere o.c. tan sonra ramlerde bir sıkıntı var,
    Bu sisteme DDR2 1066 mhz ram eklediğimde elbette performans artısı olacaktır, fakat bu artı nekadar olur, bu masrafa katlandığıma değer mi? Crossair 2 gb 1066 mhz ram buldum 65 lira, eğer sistemi rahatlatırsa almayı düşünüyorum.

Diğer bir konu da, sistem yavaş yavaş ömrünü dolduruyor, hiç masrafa girmeden ileride sistemi yenileyip DDR3 bellek almamı mı tavsiye edersiniz. Şimdi alacağım ramler yeni sistemde bir işe yaramaz herhalde.

• sistemin ömrü yavaş yavaş dolmuyor
    bence sistemin ömrü dolmuş onu bildiyim bir müze var oraya bağışla
  • Dört çekirdek bilgisayara müzelik diyorsunuz, bravo.
    Geçenlerde işyerinde kullanmam için P4 1,6 256 mb ram vs. bilgisayar verdiler, onun yanında bu yarış arabası gibi duruyor.

Konuya gelince fiyat farkı varsa 2x2 800 mhz ram takıp kullanabilirsiniz, hatta fazla masraf olmasın diye 1+1 de taksanır birçok işinizi görür.
    İşlemciyide 2,8-3,0 ghz OC yapsanız Ram frekansı normalde 666 mhz iken OC 832 mhz çalışırsa fenada olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01myavuz -- 13 Ocak 2011; 1:04:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

sistemin ömrü yavaş yavaş dolmuyor

Acaba arkadaş ne kullanıyor merak ettim.

Bu arada overclock yapıp kullanıyorsan 400x8 çarpan ile 3.2ghz günlük kullanabilirsin tabi anakartta bunu karşılayacakdır. Ramleride bölenlerini ayarlayıp 1000mhz 5-5-5-10 yapıp kullanabilirsin. 800mhzlik ramler işini görücekdir. Şahsen ben öyle kullanıyorum.
  • Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

İşlemciyi 9x378 olarak ayarladım, 3.4 ghz hızla çalışıyor, bu durumda 400 mhz olan ramlar da 378x2= 766 mhz hızında o.c. olduğu için anakart otomatik olarak hızı 10:8 e ayarlıyor ve ramlar 200 mhz de çalışıyor. Bu durumun bilgisayarın perforamansını baya düşürdüğünü düşünüyorum. Hiç 800 mhz ram ile kullanmadığım içinde farkın nekadar olduğunu anlayamıyorum.

Kabaca yaptığım bir hesaba göre, 400x9=3,6 ghz ayarlarsam ramlar 400x2=800 mhz olacak. FSB oranı da 1:1 olacak. Bunun o.c. nin son sınırları olduğunu düşünüyorum. Hadi bir şekilde çarpanı 450 seçip 4.0 mhz ye çıkarsak bile ramlar en fazla 900 mhz hızında çalışacak. Bu durumda benim sistemime 1066 mhz hızında ram almak pekte mantıklı görünmüyor. En mantıklısı 800 mhz hızında 2x2 ram almak.

Bu konuda sizlerinde görüşünü alabilir miyim?

• Yazdığım gibi 800 mhz ram hiçte kötü değil,işini görür ama şu anda q9500 işlemcim standart 2,83 GHZ hızında çalışıyor, Win7 puanı 7,3 ve hiçbir sıkıntım yok.
    Asıl performans farkını SSD disk ile düzelttim (Win7 7,6 puan) şu anda çokta memnunum.
    İşlemciyi son sınırına kadar zorlamayı neden istiyorsun anlamadım. Sonuçta 4 çekirdek 3,0 GHZ hızında tüm işlerini yapacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Yazdığım gibi 800 mhz ram hiçte kötü değil,işini görür ama şu anda q9500 işlemcim standart 2,83 GHZ hızında çalışıyor, Win7 puanı 7,3 ve hiçbir sıkıntım yok.
    Asıl performans farkını SSD disk ile düzelttim (Win7 7,6 puan) şu anda çokta memnunum.
    İşlemciyi son sınırına kadar zorlamayı neden istiyorsun anlamadım. Sonuçta 4 çekirdek 3,0 GHZ hızında tüm işlerini yapacaktır.

Esasen anlatmak istediğimi tam ifade edemedim, aslında işlemci şu an için benimde işlerimi görüyor sıkıntı yok, demek istediğim elimdeki işlemciye 1066 mhz hızında ram alsam bile o.c. ile ramların çıkacağı en yüksek hız 800 mhz olacağı için 1066 mhz ram almak israf olur 800 mhz hızında ram almak daha akıllıca olur demek istemiştim. Tabi yanılıyor da olabilirim. SDD disk konusunda son derece haklısınız. Benim bilgisayarın bütün değerleri 71-7.3 arasında sadece hard disk 5.9 çıkıyor. Ama SDD ile bu kadar iyi değerler verdiğini bilmiyordum şok oldum. Cevabınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ramlari değiştirince sanırım sadece 400 MHz den 1066 MHz'ye geçiceksin. Bu veri akış hızını doğru orantıyla etkiler tabiki de. 3D Performansı artar, veri yolu genişlemiş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

Ramlari değiştirince sanırım sadece 400 MHz den 1066 MHz'ye geçiceksin. Bu veri akış hızını doğru orantıyla etkiler tabiki de. 3D Performansı artar, veri yolu genişlemiş olur.

Evet elimdekiler 400 mhz, 800 mhz mi 1066 mhz mi alsam kararsız kaldım.
  • Şimdi vatan bilgisayardan baktım 800 ile 1066 arasındaki fark 3 tl :) Bu durumda 1066 mhz almak farz oldu :)
  • evet baktığın vatan bilgisayardaki ram cok güzel 3 tl fark için değişme iyisini yaparsın iyi kulanmalar ve kolay gelsin....
  • 2x2 800 mhz ram işini çok rahat görr
  • dediğiniz ram güzel bi ram.. işinizi çok iyi bi şekilde görür...
  • raminiz güzel işinizi görürrrrr
  • overclock la sisteminii hızlandırabilirsiniz ram de iyi işinizi görür diye düşünü yorum :=)
  • yeni ram takın yada overlock yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

sistemin ömrü yavaş yavaş dolmuyor

saçma salak konuşmayın şurda Q6600 hala çok çok iyi bi işlemci

sanki eleman evga classified sr-2 üstünde çift 980X + 24 BG 2333 Mhz ram kullanıyo git bak kullandığı ya amd 6 çekirdek yada i7 dir en fazla

arkadaşım sistemin gayet makul ama 1+1+2 kullanman performansını çok düşürür çünkü bu şekilde dual mod çalışmaz

bunun yanında alacağın ram in 1066 olacağı da düşünülürse gözle görülür bi performans artışı olacağına eminim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.