Şimdi Ara

Ram'ler uyuşur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim sistem baya bi eski anakartım Intel 915 chipset,800 FSB Mainboard üzerinde 512 mb 400mhz ram var
    Soru1) Ben buna 1gb 400mhz ram alsam uyumsuzluk gibi bir şey olur mu?yani illa yeni rami de 512mb mı almalıyım?
    Soru2) Benim anakart maximum kaç gb ram destekler bunu nasıl öğrenebilirim?
    Soru3) Ben buna 400 mhz yerine 800 mhz ram taksam ne olur?Çalışır mı?Çalışırsa 800 mhz in kendini 400 mhz e çekeceğini biliyorum ama ramlerde bir bozulma olur mu?Benim anakart 800 mhz destekler mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• Anakartın modelini bilmeden cevap vermek zor

ya cpuz ile bak... şuradan indirebilirsin, küçük ve ücretsiz :http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.59-32bits-en.zip
    klasöre çıkart ve çalıştır, Mainboard sekmesine bak orada Model yazıyor mu ?

yazmıyorsa kasayı açıp anakartın üzerine bak
    tabi elinde fatura ve kutu varsa orda da yazması lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Anakartın modelini bilmeden cevap vermek zor

ya cpuz ile bak... şuradan indirebilirsin, küçük ve ücretsiz :http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.59-32bits-en.zip
    klasöre çıkart ve çalıştır, Mainboard sekmesine bak orada Model yazıyor mu ?

yazmıyorsa kasayı açıp anakartın üzerine bak
    tabi elinde fatura ve kutu varsa orda da yazması lazım...
    işte cpuz sonucu bi işe yarar mı?burdan öğrenebilir miyiz?

Ram'ler uyuşur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: 61fırtına61

Ram'ler uyuşur mu

Alıntıları Göster
    güncell
  • quote:

Ram'ler uyuşur mu

maalesef marka ve model yazmıyor...

anakartın kutusu veya faturası yoksa everest indirip deneyebilirsin veya kasayı aç üzerine bak anakartın modeli ne diye

• quote:

güncell

Alıntıları Göster
    inşallah bunlar yeter

Ram'ler uyuşur mu

Ram'ler uyuşur mu

Ram'ler uyuşur mu

• quote:

inşallah bunlar yeter

Ram'ler uyuşur mu

Ram'ler uyuşur mu

Ram'ler uyuşur mu

Alıntıları Göster
    güncell

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

güncell

Alıntıları Göster
    güncell
  • quote:

güncell

büyük ihtimalle anakart bu :http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000079

ama maalesef üretici firma kartın kaç gb ram desteklediğini sadece cia ve mossad ile paylaşıyor... sitesinde yazmamış

neyse... kullanıcı kitabını indirdim orda yazıyor

quote:

System Memory
    Four 240-pin DIMM slots
    Supports Dual-Channel DDR2 400/533
    Supports up to 4 GB of DDR2 memory

Supports 256-Mb, 512-Mb, 1-Gb technologies for x8 and x16 non-ECC,
    unbuffered DIMMs only
    Registered DIMMs not supported

1gb ddr2 ram destekliyormuş... 533mhz bulursan al...bulamazsan da muhtemelen 667 ya da 800 de taksan çalışacaktır, kesin diyemem ama...

• quote:

quote:

güncell

büyük ihtimalle anakart bu :http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000079

ama maalesef üretici firma kartın kaç gb ram desteklediğini sadece cia ve mossad ile paylaşıyor... sitesinde yazmamış

neyse... kullanıcı kitabını indirdim orda yazıyor

quote:

System Memory
    Four 240-pin DIMM slots
    Supports Dual-Channel DDR2 400/533
    Supports up to 4 GB of DDR2 memory

Supports 256-Mb, 512-Mb, 1-Gb technologies for x8 and x16 non-ECC,
    unbuffered DIMMs only
    Registered DIMMs not supported

1gb ddr2 ram destekliyormuş... 533mhz bulursan al...bulamazsan da muhtemelen 667 ya da 800 de taksan çalışacaktır, kesin diyemem ama...

Alıntıları Göster
    dual ddr2 400 olarak kullanabilirsin çift slotun varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: FX4100

dual ddr2 400 olarak kullanabilirsin çift slotun varsa

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim arkadaşlar bu araştırma ve bilgiler için ancak benim kullandığım ram ddr yani ddr 2 kullanmıyorum yani şimdi benim anakart ddr2 mi destekliyormuş :D
  • quote:

teşekkür ederim arkadaşlar bu araştırma ve bilgiler için ancak benim kullandığım ram ddr yani ddr 2 kullanmıyorum yani şimdi benim anakart ddr2 mi destekliyormuş :D

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende bu arada 4 tane slot var
  • quote:

arkadaşlar bende bu arada 4 tane slot var

Alıntıları Göster
    şu sayfaya bir bakar mısınız

http://ark.intel.com/products/chipsets/5341
  • quote:

foxconn sitesinde everestin bilgilerine bakarak 915a01 diye aratınca iki tane anakart modeli çıktı... ben birinin linkini verdim ama diğerine de baktım aynı özellikler genelde.

ddr2 400mhz ve ddr2 533mhz desteklediğini yazıyor...
    cpuz den Memory kısmını da yüklersen kesinleşir

anakartın burdakine benziyor mu, yoksa farklı mı ? bunda da 4 slot var.

http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000079

• quote:

quote:

foxconn sitesinde everestin bilgilerine bakarak 915a01 diye aratınca iki tane anakart modeli çıktı... ben birinin linkini verdim ama diğerine de baktım aynı özellikler genelde.

ddr2 400mhz ve ddr2 533mhz desteklediğini yazıyor...
    cpuz den Memory kısmını da yüklersen kesinleşir

anakartın burdakine benziyor mu, yoksa farklı mı ? bunda da 4 slot var.

http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000079

Alıntıları Göster
    merhabalar arkadaşlar benim intel pentium d 925 3.0 ghz 800 mhz fsb li işlemcim ve gigabyte g31m-s2l anakartım ve 1 gb ddr2 667 mhz veritech ramim var ana kartım 4 gb ye kadar ddr2 destekliyor benim 1 gb geforce 9800 1gb 256 bit ekran kartım var ama şuan kullanamıyorum çünkü psu 230 wat ekran kartı 400-600 wat istiyor oyüzden takmıyorum birde ramim düşük ddr2 2 gb ram alcam ama kaç mhz lik alayım şaşırdım ana kartım 667-800-1066 ram hızlarının destekliyor hangisini alayım ve psu kaç vatt alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: demirtas1995

merhabalar arkadaşlar benim intel pentium d 925 3.0 ghz 800 mhz fsb li işlemcim ve gigabyte g31m-s2l anakartım ve 1 gb ddr2 667 mhz veritech ramim var ana kartım 4 gb ye kadar ddr2 destekliyor benim 1 gb geforce 9800 1gb 256 bit ekran kartım var ama şuan kullanamıyorum çünkü psu 230 wat ekran kartı 400-600 wat istiyor oyüzden takmıyorum birde ramim düşük ddr2 2 gb ram alcam ama kaç mhz lik alayım şaşırdım ana kartım 667-800-1066 ram hızlarının destekliyor hangisini alayım ve psu kaç vatt alayım

ddr2 alacaksan standart 800mhz ram al

ekran kartın biraz güç ister yoksa tak kullan derim de... yeni alacaksan 450w al en azından ...
    Feel - frisby-boost gibi markalar olmasın... fsp - high power veya diğer güvenilir markalar olabilir...

üç senedir güç kaynağı almadığım için güncel modelleri pek bilmiyorum ama markalar iyidir... örneğin:

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/xilence-sps-xp480(12)r3-xilence-xp480-480w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38702

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-element-500w-guc-kaynagi-254.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Şubat 2012; 1:16:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: demirtas1995

ddr2 alacaksan standart 800mhz ram al

ekran kartın biraz güç ister yoksa tak kullan derim de... yeni alacaksan 450w al en azından ...
    Feel - frisby-boost gibi markalar olmasın... fsp - high power veya diğer güvenilir markalar olabilir...

üç senedir güç kaynağı almadığım için güncel modelleri pek bilmiyorum ama markalar iyidir... örneğin:

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/xilence-sps-xp480(12)r3-xilence-xp480-480w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3-aktif-pfc/productdetails.aspx?I_ID=38702

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-element-500w-guc-kaynagi-254.html

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar anakart kullanma kılavuzunu buldum:D
    ama ben yine de çektim resmini bi bakın hele
    şimdi ben 1 tane 1gb alıp takarsam uyum sorunu olur mu yoksa hepsini 512mb mı koymalıyım
    Anakartım en fazla 2gb destekliyormuş şöyle yazıyor:
    .Two 184-pin DDR DIMM slots
    .Supports Dual-Channel DDR 400/333 DIMMs
    .Supports 128/256/512 Mb/1Gb DDR technology up to 2GB

Şimdi ben 1 tane 1gb alıp takarsam uyum sorunu olur mu yoksa hepsini 512mb mı koymalıyım slotu da doldurmayı düşünüyorum.
    Extra Soru: Ekran kartı olarak hd 5670 de alacam tüm slotlar doluyken bir de bu ekran kartı ile power gücü yeter mi?
    Power resmim de 2. resimdir.

Ram'ler uyuşur mu

Ram'ler uyuşur mu

• quote:

Arkadaşlar anakart kullanma kılavuzunu buldum:D
    ama ben yine de çektim resmini bi bakın hele
    şimdi ben 1 tane 1gb alıp takarsam uyum sorunu olur mu yoksa hepsini 512mb mı koymalıyım
    Anakartım en fazla 2gb destekliyormuş şöyle yazıyor:
    .Two 184-pin DDR DIMM slots
    .Supports Dual-Channel DDR 400/333 DIMMs
    .Supports 128/256/512 Mb/1Gb DDR technology up to 2GB

Şimdi ben 1 tane 1gb alıp takarsam uyum sorunu olur mu yoksa hepsini 512mb mı koymalıyım slotu da doldurmayı düşünüyorum.
    Extra Soru: Ekran kartı olarak hd 5670 de alacam tüm slotlar doluyken bir de bu ekran kartı ile power gücü yeter mi?
    Power resmim de 2. resimdir.

Ram'ler uyuşur mu

Ram'ler uyuşur mu

Alıntıları Göster
    güncell

• quote:

güncell

Alıntıları Göster
    128/256/512 Mb/1Gb DDR destekler diyor... 1gb takabilirsin istersen...

400w 5670 için yeterlidir... çok dandik değilse tabi...
  • quote:

128/256/512 Mb/1Gb DDR destekler diyor... 1gb takabilirsin istersen...

400w 5670 için yeterlidir... çok dandik değilse tabi...

Alıntıları Göster
    çok sağol madmaxibo arkadaşım bir de şunu cevaplasan ben bugün eski bi ram imi tamir ettirdim pc3200 veritech 400 mhz ram ancak bunu boş 3 slottan sadece birine takabildim.Diğerlerine uymadı!!!Bu duruma neden olan şey acaba yukarıda anakartıma ait özelliklerde yazdığım
    1.Two 184-pin DDR DIMM slots
    ile mi ilgili?Bana öyle geldi.
    Peki o zaman ben diğer 2 slota hangi tür ram takacam??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.