Şimdi Ara

RAM mhz si öğrenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar AIDA64 programından aldığım sonuçta RAM in 667 mhz olduğu yazıyor. Fakat bazı forumlarda bu değerin 2 katı olduğu söyleniyor. Bilenler kaç mHz olduğunu söyleyebilirlermi? (Acil cevap olursa sevinirim RAM alıcam da :) )
    -Teşekkürler
     RAM mhz si öğrenme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josephwolf -- 24 Kasım 2014; 18:54:20 >

• cpu z programını kurup bakabilirsin
  • Bence 1333 tür ama genede cpu z den baksan iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurulu, nereden bakacağımı bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: josephwolf

Arkadaşlar AIDA64 programından aldığım sonuçta RAM in 667 mhz olduğu yazıyor. Fakat bazı forumlarda bu değerin 2 katı olduğu söyleniyor. Bilenler kaç mHz olduğunu söyleyebilirlermi? (Acil cevap olursa sevinirim RAM alıcam da :) )
    -Teşekkürler
     RAM mhz si öğrenme

Sana en kolay yoldan anlatiyimki kafan karismasin senin ramlerin 1333 mhz buraya kadar hersey tamam, cpu z ac bak ne goreceksin 667 mhz peki neden cunku ramler direk olarak 1333 mhz gostermez onlarin yarisini alir 1333 mhz raminde yarisi 667 mhz dir misal 1600 mhz ramin olsaydi 800 mhzlerde bir civar gorecektin

• everest ten ogrenebilirsin birader
  • Bunu öğrenmenin bir çok yolu vardır istersen ram'ı çıkarıp üstünde yazan bilgiye bakarsın yada hiç uğraşamam diyorsan buna yardımcı olan bir kaç program var (cpu z _ everest)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ramler OC yapmazsaniz 1333'te calisir. En guvenli yol bellegin uzerindeki kagidi okumaktir 1600c9 yada 1333c9 gibi rakamlar vardir ilki mhz'i 2. Kisim da cas latency (CL) degerini verir.
  • Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ,bende kaynak izleyicisinde bellek bölümünde hız 1333mhz yazıyor.bir terslik var galiba şikayet edeyim mi?

• bhdrkl54 B kullanıcısına yanıt
    Şikayet etmeyin gayet normal.
  • aida 64 ilede bakabilirsiniz
  • Teşekkürler arkadaşlar,yanlış yere yazmışım sekmelerden dolayı.grundıg gnb 1150 1600mhz diye satılıyor bende görev yöneticisinde 1333mhz görüyorum.bi terslik bar sanki

• beyler benim ramlar 1600 mhz cl8 ama benimkiler şuanda 859 mhzde çalışıyor bi sorun var herhalde yardım edermisiniz?
    edit:dram fr 859 ama düz 800 olması gerekmezmiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imthewalrus -- 7 Ağustos 2015; 13:42:38 >
  • 1333 hızı orada verilen normal hızı ddr oldugu için multi oluyor x2 yapacaksın oradaki yazan degeri her zaman böledir seninki de 1333 oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blca

beyler benim ramlar 1600 mhz cl8 ama benimkiler şuanda 859 mhzde çalışıyor bi sorun var herhalde yardım edermisiniz?
    edit:dram fr 859 ama düz 800 olması gerekmezmiydi?

İşlemcine overclock yaptıysan anakartın ram hızlarını da belli oranda arttırmıştır, eğer overclocku geri alırsan düzelir. Ayrıca daha hızlı olması pek de kötü bişey sayılmaz, sadece ram ömrünü bir miktar azaltır.
  • Konuyu istemeden hortlatmak zorundayım yoksa yeni konu açmak zorunda kalıcam. Sorum şu; Anakartımda Ram lerin üstünde yazan rakam desteklediği mhz rakamı mı ? 1333 yazıyor yakınlaştırıp bakarsanız.

[simage][/simage]
    Bu mesaja eklenen görseller:

RAM mhz si öğrenme

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaiserslautern34

Konuyu istemeden hortlatmak zorundayım yoksa yeni konu açmak zorunda kalıcam. Sorum şu; Anakartımda Ram lerin üstünde yazan rakam desteklediği mhz rakamı mı ? 1333 yazıyor yakınlaştırıp bakarsanız.

[simage][/simage]
    Bu mesaja eklenen görseller:

RAM mhz si öğrenme

aynen öyle takabilecegin ram ddr3 1333 ve ddr2 1066

• Devian kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.