Şimdi Ara

RAM ÖNERİSİ ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet-ayvalik

herkese merhaba
    bilgisayarımda gta 4 çok kasıyor aslında çok oyun merakım yok fakat bazen oynamak istiyorum internet sayfalarında da hızlı olmasını istiyorum ram bazen %100 çalışıyor ama çok zorluyorum. ram alsam sorunlarım hallolurmu diye merak ediyorum:

SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

MARKA-MODEL:CASPER NEO

MS Windows 7 Starter 32-bit SP1
    Pentium Dual-Core CPU E6300 @ 2.80Ghz , 2,0 GB RAM , ATI Radeon HD 4450

kardeş bence senin sistem yenileme zamanın gelmiş hatta geçiyor bile
  • O bilgisayara istersen 64 gb ram tak bir işe yaramaz.
    Win7 kullanıyorsan internette çok sekme açarken az bi miktarda rahatlama olabilir ama oyun falan hızlandırmaz ram almak. Oyun performansı için komple bilgisayar değerlendirilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

500 Lira ver al 3'ünü. istediğin oyunu oyna ileride sistem yenileyeceğin zaman ram'i ve ekran kartını kullanabilirsin.Hatta aynı ekran kartından 1 tane daha al cf yap 7850'den de iyi olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-pgv38g1600elk-8gb(4x2)gamer-ii-sector-5-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-12-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59843

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-g41m-p33-combo-g41m-p33-combo-intel-g41-ddr2--ddr3--vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55964

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11180-30-20g-hd6850-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65461

güç kaynağıda lazım bitek kasa kalıyo değişmeyen yeni komple kasa alsam kaç tl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet-ayvalik -- 25 Ağustos 2013; 16:28:33 >

• Ekran kartı alıyorsanız iyisinden alın bence hocam uzun süreli kullanırsınız biraz.Linklerini attığınız ekran kartları fazla oyun oynamayanlar için ideal ama oyuncular için yeterli değil.Oyun çalıştırır ama low ayarlarda belki oynarsın öyle diyeyim.Şuan için tek ekran kartı değiştirmek sisteme pek birşey katmaz , bence DDR3 ram'e geçin 8gb ram alın birde ekran kartı en azından daha iyi olacaktır.Hem ramleri tekrar sistem yükselttiğinizde kullanırsınız.DDR2 ram almak ölü yatırım gibi birşey olur belirli bi süre kullanabilirsiniz.
  • quote:

Ekran kartı alıyorsanız iyisinden alın bence hocam uzun süreli kullanırsınız biraz.Linklerini attığınız ekran kartları fazla oyun oynamayanlar için ideal ama oyuncular için yeterli değil.Oyun çalıştırır ama low ayarlarda belki oynarsın öyle diyeyim.Şuan için tek ekran kartı değiştirmek sisteme pek birşey katmaz , bence DDR3 ram'e geçin 8gb ram alın birde ekran kartı en azından daha iyi olacaktır.Hem ramleri tekrar sistem yükselttiğinizde kullanırsınız.DDR2 ram almak ölü yatırım gibi birşey olur belirli bi süre kullanabilirsiniz.

haklısınız. benim ram ddr3 değilmi ya ben öyle biliyodum aralarında ne fark var ve benim anakartıma uyarmı benim bildiğim ddr2 karta ddr3 ram ve 3 ekran kartı takılamıyor

• Yeni nesil anakartların hepsi DDR3 destekler , yani DDR3 ram'in önü açıktır.DDR2 ram slotuna sahip bir anakarta DDR3 ram takamazsınız, ama bunun ekran kartıyla alakası yoktur.Anakartınızda PCI-E X16 slot bulunduğu takdirde istediğiniz ekran kartını takabilirsiniz, ister DDR3 , DDR4 yada DDR5 bellek hızına sahip olsun.Ekran kartlarında DDR3 veya DDR5 slot tipini etkilemez yani ramdaki gibi çentikleri farklı yerlerde değildir,slot tipi aynıdır.Ekran kartındaki DDR demek bellek hızı demektir.Diyelim bir ekran kartının bellek hızı 1000 Mhz,DDR4 ise 3 ile çarpılır ve 3000Mhz olur,DDR5 ise 4 ile çarpılır ve 4000Mhz olur..Ramdaki DDR sayısıda bellek hızını gösterir , fark sadece slot tipidir..Slot tipinin değişim sebebi ise yeni üretilen pahalı anakartları satabilmektir.

Ekran kartı seçimi yapılırken öncelik kartın 1GB yada 2GB olduğuna bakmakta değildir,öncelik bellek hızı ve bit'tir.En az DDR5 ve 256BİT olması iyi olur,bu son çıkan serilerde 192BİT te olabilir. aradakı farkı gerek bellek hızı gerek diğer özellikleri ile fazla fazla kapatmaktadır. Örn:

GTX560 Tİ => 1GB 256BİT GDDR5

GTX660 Tİ => 2GB 192BİT GDDR5

GTX660 Tİ daha iyidir,bellek 2GB olduğu için değil.192BİT olabilir ama Bellek hızı 6008Mhz gibi bir rakam olduğu için..Bellek hızı bant genişliğini çok etkiler bu yüzden dikkat edilmesi gereken bir özelliktir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir,yanlışım varsa düzeltebilirsiniz..

• quote:

Yeni nesil anakartların hepsi DDR3 destekler , yani DDR3 ram'in önü açıktır.DDR2 ram slotuna sahip bir anakarta DDR3 ram takamazsınız, ama bunun ekran kartıyla alakası yoktur.Anakartınızda PCI-E X16 slot bulunduğu takdirde istediğiniz ekran kartını takabilirsiniz, ister DDR3 , DDR4 yada DDR5 bellek hızına sahip olsun.Ekran kartlarında DDR3 veya DDR5 slot tipini etkilemez yani ramdaki gibi çentikleri farklı yerlerde değildir,slot tipi aynıdır.Ekran kartındaki DDR demek bellek hızı demektir.Diyelim bir ekran kartının bellek hızı 1000 Mhz,DDR4 ise 3 ile çarpılır ve 3000Mhz olur,DDR5 ise 4 ile çarpılır ve 4000Mhz olur..Ramdaki DDR sayısıda bellek hızını gösterir , fark sadece slot tipidir..Slot tipinin değişim sebebi ise yeni üretilen pahalı anakartları satabilmektir.

Ekran kartı seçimi yapılırken öncelik kartın 1GB yada 2GB olduğuna bakmakta değildir,öncelik bellek hızı ve bit'tir.En az DDR5 ve 256BİT olması iyi olur,bu son çıkan serilerde 192BİT te olabilir. aradakı farkı gerek bellek hızı gerek diğer özellikleri ile fazla fazla kapatmaktadır. Örn:

GTX560 Tİ => 1GB 256BİT GDDR5

GTX660 Tİ => 2GB 192BİT GDDR5

GTX660 Tİ daha iyidir,bellek 2GB olduğu için değil.192BİT olabilir ama Bellek hızı 6008Mhz gibi bir rakam olduğu için..Bellek hızı bant genişliğini çok etkiler bu yüzden dikkat edilmesi gereken bir özelliktir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir,yanlışım varsa düzeltebilirsiniz..

bilgilendirici bir anlatım olmuş teşekkürler :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.