Şimdi Ara

RAM SIKINTISI (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar İntel i5 4670k, GTX970, MSI Z97-G43 anakart 8 GB TEK MODÜL CORSAİR 1600mhz aldım.
    Bilgisayar açılmıyor. Ram sıfır olmasına rağmen çalışmıyor? Yardımcı olabilecek var mı?

• Kurulumu kendinmi yaptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freedom.25

KONU YANLIŞ YERDE OLABİLİR.
    Arkadaşlar İntel i5 4670k, GTX970, MSI Z97-G43 anakart 8 GB TEK MODÜL CORSAİR 1600mhz aldım.
    Bilgisayar açılmıyor. Ram sıfır olmasına rağmen çalışmıyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Sorunun bellekte olduğunu nereden anladınız ?

Eğer mağazadan,elden aldıysanız durumu anlatıp belleği test ettirmenizi tavsiye ederim en kısa zamanda , sorunluysa zaten değişilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 26 Haziran 2015; 3:42:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

KONU YANLIŞ YERDE OLABİLİR.

Sorunun bellekte olduğunu nereden anladınız ?

Eğer mağazadan,elden aldıysanız durumu anlatıp belleği test ettirmenizi tavsiye ederim en kısa zamanda , sorunluysa zaten değişilecektir.
    Sorunun bellekte olduğunu o rami çıkarıp başka bir ram takınca bilgisayar çalışıyor. Ama tekrar 8 GB'ı takınca sistem açılmıyor. Bellek başka bir bilgisayarda çalışıyor fakat kullanılamıyor. Sanırım biostan bir ayarı var.

• quote:

Sorunun bellekte olduğunu o rami çıkarıp başka bir ram takınca bilgisayar çalışıyor. Ama tekrar 8 GB'ı takınca sistem açılmıyor. Bellek başka bir bilgisayarda çalışıyor fakat kullanılamıyor. Sanırım biostan bir ayarı var.

Anladım dostum inşallah çözersin en kısa zamanda.
  • İnşallah dostum sağolasın.
  • amakarta haswell bios kurmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
  • Hocam o nasıl oluyor.
  • Kurulumu kendim yaptım. Neden ki?
  • quote:

Kurulumu kendim yaptım. Neden ki?
    anakart kitapçığında single ramin hangi slota takılması gerektiği yazar ona dikkat et

yoksa ram sıkıntılı değiştir gitsin
  • Anakart kitapçığında birinci slot yaziyor. Taktım yine olmuyor.
    Rami başka bir bilgisayara taktım. O bilgisayarda 4gb ram vardı. Bu rami takınca 12gb ram oldu. Fakat kullanılabilir (4 gb) yazıyor. Birşey kısıtlıyor 8 gb rami kullanmayı.
  • Freedom.25 F kullanıcısına yanıt
    Taktigin pc 32 bit Windows tur ondan oyle yazar
  • Windows 7 ultimate 64 bit
    Ramin üstündeki tam kodunu yazarmisin birde denedinigin pc deki ramle yeni pc açılıyor doğrudur?
  • Corsair vengrance 8 gb ddr3 1600 mhz (CMZ8GX3M1A1600C10)

Başka bir 4 gb ran ile Sıkıntısız çalışıyor. Ikisini ayni anda takınca bilgisayarimda Yüklü bellek 12GB kullanilabilir 4GB yazıyor
    2 ram birebir aynı teknik şartlarda olmadığı için olabilir birlikte kullanılacak ramin hem cas değeri hem mhz değeri tutmalıdır

yazdığın ram 1600mhz cl10 elindeki aynı değildir yani birlikte kullanmak için biosdan ayar yapmak gerekir

Yeni anakartının bios pilini sök ondan sonra aldğın rami tek başına tak her slotu dene başka ramleri karıştırma.
  • Bios sıfırlanıp ram tek tek denendi olmuyor.
    Eski ramlerini takıp kartı çalıştırıp bios güncellemekten başka çözüm yolu gelmiyor şu an aklıma güncelleme de kar etmez ise ramleri geri verin derim.
  • Onuda yaptım. 4 gb rami takip çalıştırdim. Biosu flash disk ile güncelledim. Ama cözüm olmadi.
  • quote:

Anakart kitapçığında birinci slot yaziyor. Taktım yine olmuyor.
    Rami başka bir bilgisayara taktım. O bilgisayarda 4gb ram vardı. Bu rami takınca 12gb ram oldu. Fakat kullanılabilir (4 gb) yazıyor. Birşey kısıtlıyor 8 gb rami kullanmayı.

ramları toplayabilmen için iki ramin de aynı model olması lazım yani 4+8=12 olmaz öyle.. sen rami anakartta doğru yere taktığına emin ol..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.