Şimdi Ara

ram sornu acil yardım!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • biostan neyi 256MB yaptın ona bir bak istersen. bir de single channel çalışıyor. bu durumu da çizgiye bildir istersen. hakan bey var orada mühendis çok iyi bir insan. sana yardımcı olacaktır.
  • UMA frame buffer size diye birşey 32 64 128 ve 256 seçenekleri vardı. mail attım cevap bekliyorum çizgiden.
  • sanırım ekran kartıyla paylaşılan ram miktarı gibi birşey
  • evet ekran kartıyla ilgili bir şeye benziyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19879195/tm.htm
    sonradan baktım google dan ekran kartına ramden yedirme seçeneği. ama bunu artırınca ramin azalması gerekiyor sendeki çok ilginç bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 16 Temmuz 2010; 15:05:51 >
  • garip! ekran kartına yedirdiğim için mi gördü? birde dual channel olayı aynı marka, bellek ve hızdaki ramleri takınca aktif olan birşey değil mi? ya da single channel olarak görmesi neden olabilir? çok soru soruyorum farkındayım mazur görün beni.
  • ramlerin etiketlerindeki kodları google dan arat. frekansları tutyor ama gecikme zamanları aynı olmayabilir.
  • değerler bunlar saat hızları aynı gözüküyor ayrıntılarında farklılıklar var ama.

ram sornu acil yardım!!!!!
  • önemli şeyler aynı aslında ama bir de ooppss hocama soralım.
  • voltaj ayarı yapmadan da o sistemin açılması lazım..çünkü ram ler o standartta üretilmelidir..
    yani gecikme zamanları ve frekansı vadettiği gibi olmasada ddr2 bir ram i ddr2 bir yuvaya takınca çalışması gerekir..
    ram leri çıkarıp anakarta taktığınız kısmına dikkatlice bakın..
    birde ram leri düzgünce taktığınızdan emin olun

bana ramlerden birisi sorunluymuş gibi geldi ama uyumsuzluk problemi de olabilir..

anakarta bios güncellemesi yapmanızı öneririm.. yine düzelmezse ram leri değiştirmekten başka
    bir çözüm aklıma gelmiyor..
  • bende mesajınızı okumadan önce bios update yapayım diyordum, şimdi yapmak farz oldu. çizgi elektronikten gelen mail de bu yönde.

ramleri defalarca çıkarıp taktım 2 farklı bilgisayarda da ramler görünüyor ama gel gelelim ikisi birlikte çalışmamakta ısrarlı. bakalım bios update i yapayım olmazsa kart değiştiririm artık.
  • bir türlü update edemidim biosu. flash olmadığı için amiflash çalışmadı. diskete kaydetsem rom u sonra disket sürücü boot lu çalıştırsm bilgisayarı direk görür mü?
  • windows üzerinden de yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla.
  • evet yaptım son sürümüne update i ama yine olmadı, birşey değişmedi :) artık gönül rahatlığıyla yeni anakart alabilirim.
  • eğer ramlerin herhangi bir sebeple uyumsuzsa aldığın anakartı da boşa almış olursun. eğer denediğin anakartta (arkadaşınınki) cpu z de dual ve 2GB yazıyorsa onun 2. elini al istersen çünkü 775 soket anakartı bu saaten sonra sıfır almak mantıksız olur.
  • yok sıfır almayacağım zaten forumdan 2.el alacağım yine. hem core 2 duo destekleyen birşey alırsam bi tanede işlemci alıp ufaktan sistem geliştiririm. yardımların için çok teşekkürler bu arada.
  • rica ederim. işlemcini şimdilik kullan sonra Q9650 filan alırsın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.