Bildirim
ram sornu acil yardım!!!!!
adidas TERREX ANYLANDER R.RDY Spor AyakkabıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CKXSV2QW
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ayrıca ramleri teker teker ayrı slotlarda çalıştırdım. yani ramlerde ve slotlarda problem yok. iki raminde çift tarafı çiplidir. -
4 dimm slotun mu var? ve varsa aynı renkli olanlara mı takıyorsun?quote:
Orijinalden alıntı: socialphbia
ayrıca ramleri teker teker ayrı slotlarda çalıştırdım. yani ramlerde ve slotlarda problem yok. iki raminde çift tarafı çiplidir. -
hayır 2 tane slot var kartta asus p5rd2-vm normalde 2gb desteklediği yazıyor ürün bilgilerinde.quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
4 dimm slotun mu var? ve varsa aynı renkli olanlara mı takıyorsun?
Alıntıları Göster -
evet ben de baktım 2GB 667MHz desteği varmış. biosu resetle bir de cpu z memory ss atarmısınquote:
hayır 2 tane slot var kartta asus p5rd2-vm normalde 2gb desteklediği yazıyor ürün bilgilerinde.
Alıntıları Göster -
yaptım durum aynı 1gb görmeye devam ediyor anakartı değiştireceğim zaten uyuz oldum.quote:
evet ben de baktım 2GB 667MHz desteği varmış. biosu resetle bir de cpu z memory ss atarmısın
Alıntıları Göster
-
hayır hayır anakartı değiştirme ramlerin uyumsuz 2 rami tek tek takıp teker cpu z memory ss atabilirmisin.quote:
yaptım durum aynı 1gb görmeye devam ediyor anakartı değiştireceğim zaten uyuz oldum.
Alıntıları Göster
-
ilk attığm screenshotla birebir aynı değerleri verdi o yüzden ss atmıyorum bir kez daha. sorun ramlerde mi?quote:
hayır hayır anakartı değiştirme ramlerin uyumsuz 2 rami tek tek takıp teker cpu z memory ss atabilirmisin.
Alıntıları Göster -
tamamen aynı ise ramlerde problem yoktur. anakartın slotunda problem vardır. eğer imkanın varsa kendi ramlerini başka bir anakartta veya başkasının ramlerini kendi anakartında dene. o zaman kesinlikle anlarsın.quote:
ilk attığm screenshotla birebir aynı değerleri verdi o yüzden ss atmıyorum bir kez daha. sorun ramlerde mi?
Alıntıları Göster -
veya tek rami ilk önce slotun birinde sonra diğerinde dene. sonrada diğer rami tek olarak slotlarda sırayla dene.quote:
tamamen aynı ise ramlerde problem yoktur. anakartın slotunda problem vardır. eğer imkanın varsa kendi ramlerini başka bir anakartta veya başkasının ramlerini kendi anakartında dene. o zaman kesinlikle anlarsın.
Alıntıları Göster -
tek tek slotlarda denedim problem yok ramlerin markası farklı birisi oem biri kingston. anakartta uyumsuzluk yapıyor galiba. arkadaşımın bilgisayarında sadece 2 sini taktık 2 gb gördü. yani 2sinin birlikte çalışma problemi bende var sadece en azından öyle gözüküyor. Ayrıca başta 2sini beraber taktığımda 1gb görüyordu şimdi 2sini taktığımda mavi ekran veriyor windows a girer girmez.quote:
veya tek rami ilk önce slotun birinde sonra diğerinde dene. sonrada diğer rami tek olarak slotlarda sırayla dene.
Alıntıları Göster
-
arkadaşının ramlerini de senin bilgisayarına takın. frekansının yüksek olması sorun çıkarmaz. sadece 667MHz ile çalışır. ramler uyumlu ise uyumludur. bir anakrtta uyumlu diğerinde uyumsuz olmaz. arkdaşının ramlerinde problem olursa senin anakarttan olduğunu anlamış olursun.quote:
tek tek slotlarda denedim problem yok ramlerin markası farklı birisi oem biri kingston. anakartta uyumsuzluk yapıyor galiba. arkadaşımın bilgisayarında sadece 2 sini taktık 2 gb gördü. yani 2sinin birlikte çalışma problemi bende var sadece en azından öyle gözüküyor. Ayrıca başta 2sini beraber taktığımda 1gb görüyordu şimdi 2sini taktığımda mavi ekran veriyor windows a girer girmez.
Alıntıları Göster
-
onuda yaptım önceden benimki 667 mhz destekliyor, ondaki 800 mhz ramleri taktık ama overclock hatası verdi açılmadı bilgisayar. eğer açması gerekiyorsa benim anakart sorunlu değil mi?quote:
arkadaşının ramlerini de senin bilgisayarına takın. frekansının yüksek olması sorun çıkarmaz. sadece 667MHz ile çalışır. ramler uyumlu ise uyumludur. bir anakrtta uyumlu diğerinde uyumsuz olmaz. arkdaşının ramlerinde problem olursa senin anakarttan olduğunu anlamış olursun.
Alıntıları Göster -
oc hatası verdiyse biostan dram voltajını artırman gerekir yoksa açılmaz. voltaj verin açılır bakarsınız cpu z te 2GB görüp dual yazıyormu yapın bir daha memory ss atınquote:
onuda yaptım önceden benimki 667 mhz destekliyor, ondaki 800 mhz ramleri taktık ama overclock hatası verdi açılmadı bilgisayar. eğer açması gerekiyorsa benim anakart sorunlu değil mi?
Alıntıları Göster -
peki nasıl arttırabilirim voltajı birde bir üst değere mi getireyim?quote:
oc hatası verdiyse biostan dram voltajını artırman gerekir yoksa açılmaz. voltaj verin açılır bakarsınız cpu z te 2GB görüp dual yazıyormu yapın bir daha memory ss atın
Alıntıları Göster -
anakartının biosu ile bilgim yok. çizgi elektroniğe anakart modelini yazarak bir mail at istersen sana hemen dönerler sabırlı ol hemen masraf yapmaya gerek yok eğer komple sistem upgrade yapmayacaksan anakart değiştirmek fuzuli masraf olur.quote:
peki nasıl arttırabilirim voltajı birde bir üst değere mi getireyim?
Alıntıları Göster -
peki çok teşekkürler yardımlarınız için., attım çizgi elektroniğe mail.quote:
anakartının biosu ile bilgim yok. çizgi elektroniğe anakart modelini yazarak bir mail at istersen sana hemen dönerler sabırlı ol hemen masraf yapmaya gerek yok eğer komple sistem upgrade yapmayacaksan anakart değiştirmek fuzuli masraf olur.
Alıntıları Göster -
rica ederim. pek yardınmcı olamadım ama umarım sorunun çözülür kolay gelsin.quote:
peki çok teşekkürler yardımlarınız için., attım çizgi elektroniğe mail.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 16 Temmuz 2010; 13:55:42 > -
yok hayır yardım ettiniz :) bios ta ne olduğunu hatırlamadığım ama 64 mb olan birşeyi 256 mb yaptım. şu an böyle görüyor.quote:
rica ederim. pek yardınmcı olamadım ama umarım sorunun çözülür kolay gelsin.
Alıntıları Göster
-
ama şimdide şöyle bir sorun var everest ve bigisayarımda 1gb gözükmeye devam ediyor. yanlız cpu-z 2 gb gösteriyor. :)quote:
yok hayır yardım ettiniz :) bios ta ne olduğunu hatırlamadığım ama 64 mb olan birşeyi 256 mb yaptım. şu an böyle görüyor.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- lexar ram alınır mı
- ram cl değeri öğrenme
- gamers arena güvenilir mi
- sdram nedir
- patriot ram alınır mı
- ram nedir ne işe yarar
- lpddr5 nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X