Şimdi Ara

ram sornu acil yardım!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

asus p5rd2-vm anakartımda 1gb 667mhz oem marka ram kullanıyordum. Az önce 1 gb kingston 667mhz ram aldım. takıp çalıştırdığımda everest 2 ramide görüyor fakat toplam 2gb olması gerekn ram hala 1 gb gözüküyor.neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

• ayrıca ramleri teker teker ayrı slotlarda çalıştırdım. yani ramlerde ve slotlarda problem yok. iki raminde çift tarafı çiplidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: socialphbia

ayrıca ramleri teker teker ayrı slotlarda çalıştırdım. yani ramlerde ve slotlarda problem yok. iki raminde çift tarafı çiplidir.
    4 dimm slotun mu var? ve varsa aynı renkli olanlara mı takıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

4 dimm slotun mu var? ve varsa aynı renkli olanlara mı takıyorsun?

Alıntıları Göster
    hayır 2 tane slot var kartta asus p5rd2-vm normalde 2gb desteklediği yazıyor ürün bilgilerinde.
  • quote:

hayır 2 tane slot var kartta asus p5rd2-vm normalde 2gb desteklediği yazıyor ürün bilgilerinde.

Alıntıları Göster
    evet ben de baktım 2GB 667MHz desteği varmış. biosu resetle bir de cpu z memory ss atarmısın
  • quote:

evet ben de baktım 2GB 667MHz desteği varmış. biosu resetle bir de cpu z memory ss atarmısın

Alıntıları Göster
    yaptım durum aynı 1gb görmeye devam ediyor anakartı değiştireceğim zaten uyuz oldum.

• quote:

yaptım durum aynı 1gb görmeye devam ediyor anakartı değiştireceğim zaten uyuz oldum.

Alıntıları Göster
    hayır hayır anakartı değiştirme ramlerin uyumsuz 2 rami tek tek takıp teker cpu z memory ss atabilirmisin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hayır hayır anakartı değiştirme ramlerin uyumsuz 2 rami tek tek takıp teker cpu z memory ss atabilirmisin.

Alıntıları Göster
    ilk attığm screenshotla birebir aynı değerleri verdi o yüzden ss atmıyorum bir kez daha. sorun ramlerde mi?
  • quote:

ilk attığm screenshotla birebir aynı değerleri verdi o yüzden ss atmıyorum bir kez daha. sorun ramlerde mi?

Alıntıları Göster
    tamamen aynı ise ramlerde problem yoktur. anakartın slotunda problem vardır. eğer imkanın varsa kendi ramlerini başka bir anakartta veya başkasının ramlerini kendi anakartında dene. o zaman kesinlikle anlarsın.
  • quote:

tamamen aynı ise ramlerde problem yoktur. anakartın slotunda problem vardır. eğer imkanın varsa kendi ramlerini başka bir anakartta veya başkasının ramlerini kendi anakartında dene. o zaman kesinlikle anlarsın.

Alıntıları Göster
    veya tek rami ilk önce slotun birinde sonra diğerinde dene. sonrada diğer rami tek olarak slotlarda sırayla dene.
  • quote:

veya tek rami ilk önce slotun birinde sonra diğerinde dene. sonrada diğer rami tek olarak slotlarda sırayla dene.

Alıntıları Göster
    tek tek slotlarda denedim problem yok ramlerin markası farklı birisi oem biri kingston. anakartta uyumsuzluk yapıyor galiba. arkadaşımın bilgisayarında sadece 2 sini taktık 2 gb gördü. yani 2sinin birlikte çalışma problemi bende var sadece en azından öyle gözüküyor. Ayrıca başta 2sini beraber taktığımda 1gb görüyordu şimdi 2sini taktığımda mavi ekran veriyor windows a girer girmez.

• quote:

tek tek slotlarda denedim problem yok ramlerin markası farklı birisi oem biri kingston. anakartta uyumsuzluk yapıyor galiba. arkadaşımın bilgisayarında sadece 2 sini taktık 2 gb gördü. yani 2sinin birlikte çalışma problemi bende var sadece en azından öyle gözüküyor. Ayrıca başta 2sini beraber taktığımda 1gb görüyordu şimdi 2sini taktığımda mavi ekran veriyor windows a girer girmez.

Alıntıları Göster
    arkadaşının ramlerini de senin bilgisayarına takın. frekansının yüksek olması sorun çıkarmaz. sadece 667MHz ile çalışır. ramler uyumlu ise uyumludur. bir anakrtta uyumlu diğerinde uyumsuz olmaz. arkdaşının ramlerinde problem olursa senin anakarttan olduğunu anlamış olursun.

• quote:

arkadaşının ramlerini de senin bilgisayarına takın. frekansının yüksek olması sorun çıkarmaz. sadece 667MHz ile çalışır. ramler uyumlu ise uyumludur. bir anakrtta uyumlu diğerinde uyumsuz olmaz. arkdaşının ramlerinde problem olursa senin anakarttan olduğunu anlamış olursun.

Alıntıları Göster
    onuda yaptım önceden benimki 667 mhz destekliyor, ondaki 800 mhz ramleri taktık ama overclock hatası verdi açılmadı bilgisayar. eğer açması gerekiyorsa benim anakart sorunlu değil mi?
  • quote:

onuda yaptım önceden benimki 667 mhz destekliyor, ondaki 800 mhz ramleri taktık ama overclock hatası verdi açılmadı bilgisayar. eğer açması gerekiyorsa benim anakart sorunlu değil mi?

Alıntıları Göster
    oc hatası verdiyse biostan dram voltajını artırman gerekir yoksa açılmaz. voltaj verin açılır bakarsınız cpu z te 2GB görüp dual yazıyormu yapın bir daha memory ss atın
  • quote:

oc hatası verdiyse biostan dram voltajını artırman gerekir yoksa açılmaz. voltaj verin açılır bakarsınız cpu z te 2GB görüp dual yazıyormu yapın bir daha memory ss atın

Alıntıları Göster
    peki nasıl arttırabilirim voltajı birde bir üst değere mi getireyim?
  • quote:

peki nasıl arttırabilirim voltajı birde bir üst değere mi getireyim?

Alıntıları Göster
    anakartının biosu ile bilgim yok. çizgi elektroniğe anakart modelini yazarak bir mail at istersen sana hemen dönerler sabırlı ol hemen masraf yapmaya gerek yok eğer komple sistem upgrade yapmayacaksan anakart değiştirmek fuzuli masraf olur.
  • quote:

anakartının biosu ile bilgim yok. çizgi elektroniğe anakart modelini yazarak bir mail at istersen sana hemen dönerler sabırlı ol hemen masraf yapmaya gerek yok eğer komple sistem upgrade yapmayacaksan anakart değiştirmek fuzuli masraf olur.

Alıntıları Göster
    peki çok teşekkürler yardımlarınız için., attım çizgi elektroniğe mail.
  • quote:

peki çok teşekkürler yardımlarınız için., attım çizgi elektroniğe mail.

Alıntıları Göster
    rica ederim. pek yardınmcı olamadım ama umarım sorunun çözülür kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 16 Temmuz 2010; 13:55:42 >
  • quote:

rica ederim. pek yardınmcı olamadım ama umarım sorunun çözülür kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    yok hayır yardım ettiniz :) bios ta ne olduğunu hatırlamadığım ama 64 mb olan birşeyi 256 mb yaptım. şu an böyle görüyor.

• quote:

yok hayır yardım ettiniz :) bios ta ne olduğunu hatırlamadığım ama 64 mb olan birşeyi 256 mb yaptım. şu an böyle görüyor.

Alıntıları Göster
    ama şimdide şöyle bir sorun var everest ve bigisayarımda 1gb gözükmeye devam ediyor. yanlız cpu-z 2 gb gösteriyor. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.