Şimdi Ara

ram sorunu.. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarım 5-6 yıllık. herhangi bi upgrade yapılmadı. asus p5ld2 anakartım var. 1gb da ram.(spectek marka) son 1 yıldır falan ram sorunu yaşamaya başladım. firefox da falan çok sekme açınca aşırı derecede yavaşlıyor, firefox u kapatıp açınca normale dönüyor. öyle ki age of empires 2 oynarken bile çok fazla asker olduğu zaman kilitlenip oyundan atıyor. yani sorun büyük ihtimalle ram kaynaklı.(720p mkv videolarda sorun yaşamıyorum. ki bu da işlemci ve ekran kartında sorun olmadığını gösteriyor zannedersem)

şu an kullandığım 1gb ram i çıkarıp(düzgün çalışmadığını düşünüyorum çünkü) 2 tane 1gb lık ram takmayı düşünüyorum. yeterli olur mu? bide ram alırken nelere dikkat etmeliyim. hi level, veritech benzeri ucuz ramların performansı nasıldır? son olarak sizce ram yuvalarında sorun var mıdır, varsa nasıl öğrenirim?

kısaca ne yapmamı önerirsiniz? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• yokmu yardımcı olacak biri?
  • http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs2gb800d2-2gb-value-ddr2-800mhz-pc6400-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=38283

1gb raminin yanına bundan alıp takabilirsin. zaten anakartın 4gb dan fazlasını desteklemiyor. sorunsuz çalışır bu arada kafan takılmasın
  • hımm fiyatı da gayet uygunmuş. peki bendeki ram le uyumlu çalışır mı?

ram sorunu.. yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellency23 -- 22 Kasım 2011; 8:52:03 >
  • yardımcı olabilir misiniz beyler?

bu ram in yanına 800mhz taksam nolur
  • anakartın 667mhz ye kadar destekler fsb olarak 1066 kadar çıkarılabilir hızı yani overclock yapılabilir buda bu karta zarar verir normali 667 mhz dir.ddr2 800 takarsın ama 667 olarak görürhttp://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-2gb-667mhz-ddr2-ram-kvr667d2n52g/productDetails.aspx?productId=bd71877&categoryId=47 böyle bir şey işinizi görür
  • arkadaşım anakanakartta ram yuvası çok oldugunda üretici ram yuvalarını renkli şekillerde yapıyo .sen yeni alacagı ram ile birlikte kendi ramnı aynı renkteki slotlara(tabi eğer varsa) takmalısın . eğer takmassan ramların performansı düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadiröztürk -- 23 Kasım 2011; 20:26:15 >
  • dual channel ın ne kadar getirisi varda performansı düşsün
    yazdığım ram büyük ihtimal sorunsuz çalışır.anakartındaki en düşük ramin frekansı ne ise onun hızında olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.