Merhaba arkadaşlar, asus m5a97,x4 965 be lı bir sisteme sahibim.şöyle bir sıkıntım var.biosta ram slotlarında 8 gb ram takılı görünmesine rağmen kullanılan hafıza 4 gb olarak gözüküyor. 1.ve 2.slotlara ram takılıyken tamamını kullanıyor fakat işlemcime aldığım soğutucu fan 1.slotu kapattığı için artık oraya takamıyorum.anakartta 4 slot var.şuan ramler 2.ve 3. slotlara takılı.2-3,2-4,3-4 denememe rağmen 8 gb takılı gözükmesine karşın 4 gb kullanıyor.yani 3.ve 4.slota takılan ramler takılı gözüküyor ama çalışmıyor.sorun anakartta mı?ramlere beslenen voltaj mı az nedir?yardımlarınızı bekliyorum.
peki 1 ve 3ün renklerıyle, 2 ve 4 renkleri aynı mı aynı ise ramları aynı renk ram slotlarına tak yine olmazsa ramlarda veya anakartta donanımsal sorunda yoksa şunu dene
başlat > msconfig > önyükleme > gelişmiş seçenekler >bellek üst sınırı burda çek varsa kaldır.
quote:
Orijinalden alıntı: yhackup
peki 1 ve 3ün renklerıyle, 2 ve 4 renkleri aynı mı aynı ise ramları aynı renk ram slotlarına tak yine olmazsa ramlarda veya anakartta donanımsal sorunda yoksa şunu dene
başlat > msconfig > önyükleme > gelişmiş seçenekler >bellek üst sınırı burda çek varsa kaldır.
aynı renk ram slotlarında çalışmıyor bir tek bir siyah bir mavi de çalıştı o da 1 ve 2. slotlara takılı olduğunda
anakartta hata vardır büyük ihtimal bendede mavilere takınca pc reset döngüsüne giriyor ve açılmıyor. şimdilik sorun etmiyorum biraz zaman geçsin yollayacağım garantiye.
quote:
Orijinalden alıntı: bjk__murat
anakartta hata vardır büyük ihtimal bendede mavilere takınca pc reset döngüsüne giriyor ve açılmıyor. şimdilik sorun etmiyorum biraz zaman geçsin yollayacağım garantiye.
mavilere takıncada tek rami görüyor diğerini görmüyor. 3 ve 4. slotlarda sıkıntı var
quote:
Orijinalden alıntı: daybreakfb
quote:
Orijinalden alıntı: bjk__murat
mavilere takıncada tek rami görüyor diğerini görmüyor. 3 ve 4. slotlarda sıkıntı var
Çok sayıda slot varsa çalışanlara takın. Slotlar bozuk olduğu için anakartı servise gönderin diyorum..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme