Şimdi Ara

ram takviyesi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun süredir bilgisayaımın performansı yetiyordu ama artık yetmemeye basladı bende takviye yapmaya karar verdim yardım ederseniz sevinirim

sistem

gigabyte x48-ds5

ocz reaper 2x1 gb 1066 mhz cl5 ddr2

bu ramlerin üstüne takviye yapmak istiyorum aynı ramlerin 2x2 lerini bulamadım bende kingston hyperx 2x2 1066 almaya karar verdim

1)uyumsuzluk olurmu
    2)reaperda ecc var kingstonda yok sorun olurmu
    3)4 slot ramde dolcak oc yaparak kullanıyorum sıkıntı olurmu

sorularım bunlar kingston olması sart değil 200 tl en fazla bütcem daha iyisi varsa önerilerinizi bekliyorum en stabil hangisi olucaksa simdiden saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1989 -- 7 Mart 2011; 23:15:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: st80

quote:

Orijinalden alıntı: murat1989

merhaba herkeze

uzun süredir bilgisayaımın performansı yetiyordu ama artık yetmemeye basladı bende takviye yapmaya karar verdim yardım ederseniz sevinirim

sistem

gigabyte x48-ds5

bu ramlerin üstüne takviye yapmak istiyorum aynı ramlerin 2x2 lerini bulamadım bende kingston hyperx 2x2 1066 almaya karar verdim

1)uyumsuzluk olurmu
    2)reaperda ecc var kingstonda yok sorun olurmu
    3)4 slot ramde dolcak oc yaparak kullanıyorum sıkıntı olurmu

sorularım bunlar kingston olması sart değil 200 tl en fazla bütcem daha iyisi varsa önerilerinizi bekliyorum en stabil hangisi olucaksa simdiden saolun

sistem

Gigabyte GA-750SLI-DS4

bu ramlerin üstüne kingston hyperx 2x2 1066 mhz alıdım.Uyum sorunu olmadı canavar gibi çalısıyor.4 slotda doldu oc de yaptım:D
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Senin gigabyte x48-ds5 özelliklerine baktım.

Bellek 8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi

Çift kanal bellek mimarisi

DDR2 1200/1066/800/667MHz(ECC özellikli veya ECC özelliği olmayan bellek modüllerini destekler)

burdan bak :Dhttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-x48-ds5/specs/

biraz gec oldu ama hala arastırıyorum tam olarak anlatamamısım herhalde sorum ocz reaperla kingston hyperx i bir arada kullancam yani reaperlara destek olcak bu ramler sorun olurmu voltaj farkı var marka farkı var bu konuda bilgi almak istiyorum

• bende buna benzer bişey araştırıyordum,
    bende de 2x1 crucial 800mhz ve 2x1 mushkin 1066mhz var, bende taksam birarada sorun olurmu acaba?
    takipteyim
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

bende buna benzer bişey araştırıyordum,
    bende de 2x1 crucial 800mhz ve 2x1 mushkin 1066mhz var, bende taksam birarada sorun olurmu acaba?
    takipteyim
    saygılar

seninkinde net sorun olur eyer öyle kullanırsan 1066 da calısan ramlerinde 800 mhz de calısmak zorunda kalır performans düşer o zamanda aynı hızlarda almaya calıs
  • sorun olmayacağını nerden biliyorsunuz? insanları yanlış yönlendirmeyin.
    4 slotta oc sıkıntı olur, farklı marka, farklı hız, farklı gb mutlaka uyumsuzluk yaratır. platinumları satın, kingstonları kullannın gitsin.
    2x1 gb ocz reaper yanına, 2x2gb kingston her halükarda sorun yaratır.
  • sorun olursa şöyle olur. Hata vs vermez ama Overclok yapamazsınız. Ben bizzat yaşadım.
    CL5 diğeri CL4 olursa CL5 gibi çalıştırmak zorundasınız artık olarak
    333 mhz 2 tanede 400 mhz ram vardı. hepsinin hızı 333 mhz ye düşmüştü.
    O nedenle Aynı marka veya aynı özellik ram alın. tavsiyem. Hatta ddr800 varsa ve 1066 desteği varsa onları satıp hepsinin 1066 yapın canavar gibi.
  • s.a beyler bir sorum olacak. ram alacağım fakat anakartın sitesinde yayınlanan ramlerin arasında yok alacağım ram sıkıntı çıkarırmı bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptoba ssd ve ram yükseltmesi
    5 yıl önce açıldı
    Ram tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Laptop Ram ve SSD Takviye
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakart nedir? alacağınız ram nedir? her rami anakart üreticileri deneyemediğinden google da o ram ve anakartı arayıp sorun olup olmadığına bakmak lazım
  • Anakart Asus P5Q-C

Alacağım ramdehttp://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl9s-2gbrl-2gb-ripjaws-ddr3-1333mhz-cl9-1.5v-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=51563 bunun çiftini düşünüyorum.

sıkıntı çıkarırmı aceba??
  • bu anakartın ddr3 ram ile pek anlaşmadığı görülüyor:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P5QC&id=20090424201703534&page=3&SLanguage=en-us

o yüzden birşey diyemiyorum. ddr2 almak daha mantıklı olabilir.
  • yardımcı olduğun için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.