Şimdi Ara

ram tavsiyesine ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aslında benim sormak istediğim bişey yok ama arkadaşım zor durumda kaldı ve bana sen biyerlerden öğrenebilirsen çok iyi olur dedi.

bende sizlerden yardım istiyorum.

öncelikle 3 gün önce bir sistem topladık yanlız bu sisteme RAM almadık. tam uyumlu bir ram nasıl olur.anakartla nasıl birliktelik sağlar bilemedik.

vakit kaybetmeden sistemi yazayım.

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 AMD 880G/SB850 AM3 DDR3 1333MHz Sata 3.0 VGA Anakart

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

VTX3D HD6850 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

COOLER MASTER ELITE RC-430 AKTİF 500W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

kısacası bu sisteme tam uyumlu bir ram tavsiyesi bekliyoruz tercih tek modülden yana mesela 4 gb gibi ilerde takviye yapmak için malüm teknoloji ilerliyo yada siz ne önerirsiniz çünkü bu sitem bi 3 yıl felan kullanılcak .kit mi daha verimli tek modülmü

olay şu cl7 var cl8 cl 9 felan bunlar ne olmalı bu sistemde. vede frekans 1333 mü 1666 mı olmalı.anakart hangisini daha verimli algılar.

hayırlı günler. tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi big G -- 7 Şubat 2011; 2:39:17 >

• CL olayı belleğin tepki süresidir, ne kadar düşük olursa o kadar iyi. Ancak aradaki farkı pek anlamak mümkün değil, genelde sentetik testlerde kendini belli ediyor. Yine aynı şekilde MHz olayı da öyle. Eğer fiyat/performans odaklı bir sistem kurulacaksa çok fazla "yüksek MHz olsun, illa düşük CL değeri olsun" diye diretmek mantıksız. Siz bütçenizi belirtin, ona göre öneri yapalım.

Tek veya 2 modül kullanma kısmında ise; 2 modül kullanılırsa bellekler dual çalışır. Bu da yaklaşık olarak %5-10 gibi bir performans artışı sağlar. O nedenle çift kullanmanı tavsiye ederim ama tek modül de alabilirsin tabiki. Günlük kullanıım ve oyun için 4 Gb yeterli gelir.
  • Corsair-Kingston-Gskill Gibi markalardan alabilirsin..

80liraya 4gb 160lirayada 8gb alabilirsin en fazla 80i 100e 160ıda 200e çıkar daha fazla para verme..

Geil Value var 80liraya..

Mhz cl olayına kesinlikle bakma ama soğutması olmasına dikkat et.. (soğutucusz almamak lazım)

Geil value - Gskill Ripjaws-Corsair gibi seçeneklerin var istediğin siteden alabilirsin..

Hi-level almanı önermem..
  • arkadaşlar size çok teşekkür ediyorum.sayenizde doğru tercih yaptım.

cl olayına mhz olayına takılmadan şu ram alındı sayenizde = CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz Cl9 Tek Modül Bellek.

bu bizi uzun bir süre sizinde dediğiniz gibi götürür. ilerde aynısından alıp taksak mesela 4 slot var anakartta 3 tane daha bu aldığımız ramden alsak yani toplamda 16 gb olur

bi sorun çıkarmaz değilmi. tabi şimdi almak gibi bi niyet yok 16 gb ram boşuna masraf geliyo bana bu devirde. artık 3 5 sene sonra inşallah.

tekrar herkese teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: big G

arkadaşlar size çok teşekkür ediyorum.sayenizde doğru tercih yaptım.

cl olayına mhz olayına takılmadan şu ram alındı sayenizde = CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz Cl9 Tek Modül Bellek.

bu bizi uzun bir süre sizinde dediğiniz gibi götürür. ilerde aynısından alıp taksak mesela 4 slot var anakartta 3 tane daha bu aldığımız ramden alsak yani toplamda 16 gb olur

bi sorun çıkarmaz değilmi. tabi şimdi almak gibi bi niyet yok 16 gb ram boşuna masraf geliyo bana bu devirde. artık 3 5 sene sonra inşallah.

tekrar herkese teşekkürler

o ramler biraz pahalı diye biliyorum 90liraya 4gb Geil 1600mhz cl9 ram vardı ona 100-150lira vermediniz umarım..

• artık aldık bikere dönüşü olmaz. 119 tl

teşekkürler tavsiye için ashes. bide aldığımız corsair ramden ilerde alsak taksak bi sorun çıkmaz değilmi bunuda söylersen sevinirim.

mesela 4slot var her slota bu 4 gb lik corsair ramdan taksak nasıl olur. 16 gb gibi 2 3 sene sonra tabi şimdi 4 yeterde artar.

tekrardan teşekkürler
  • quote:

artık aldık bikere dönüşü olmaz. 119 tl

teşekkürler tavsiye için ashes. bide aldığımız corsair ramden ilerde alsak taksak bi sorun çıkmaz değilmi bunuda söylersen sevinirim.

mesela 4slot var her slota bu 4 gb lik corsair ramdan taksak nasıl olur. 16 gb gibi 2 3 sene sonra tabi şimdi 4 yeterde artar.

tekrardan teşekkürler

Yetişemedik, hayırlı olsun diyelim bizde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler dostum
  • quote:

artık aldık bikere dönüşü olmaz. 119 tl

tekrardan teşekkürler

2-3 sene çok fazla, bu süre zarfında ddr3 ramlerin üretimi durabilir ve bu ram'lere şimdikinin iki katı hatta daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bunun örneklerini edoram, rdram, ddr ve en son ddr2 ram'ler de gördük.

Size tavsiyem bir an evvel aynı marka ve model ram'den alıp aynı renkteki slota takarak çift kanal olarak kullanmanızdır.

Tüm ram slotlarını doldurmanıza gerek yok şu an için 2x2gb ram'ler bile gayet yeterli.

Biraz daha ilerisini düşünenler 2x4gb alabilir ama o zamana kadar da sistemi yenileme zamanı gelmiş olacaktır.

• tam uyumlu ram almak istiyorsan anakartının kitapçığındaki ram bölümüne bakmalısın orda frekanslara(Mhz) göre istediğin bellek boyutlarına göre(gb) seçim yapmalısın
  • teşekkürler arkadaşlar

işletim sitemi ne kurmalıyım ki 4 gb ram görsün. birde işletim sistemini korsam kurucam tavsiyelerinizle tabi crackle orjinal yapıcam. 4 gb ram görmede sorun olmaz inşallah korsan sistem.

malum win 7felan orjinal almaya kalksam 400 500 tl
  • Öncelikle hayırlı olsun, ilerde aynı rami alıp takabilirsiniz sorun olmaz. Daha DDR4'ün haberleri bile çıkmıyor, bence 2-3 sene sonra da rahatlıkla bulabilirsiniz. Selefleri DDR ve DDR2 de uzun yıllar kullanımda oldu.

İşletim sistemi tarafında 64-bit kurmalısın 4 Gb'ı tanıması için. Win7 öneririm tabiki, orjinal olmasa da bir sorun yaratmaz rami görmede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.