Şimdi Ara

RAM Tercihi Twinmos, Veritech, Kingston

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapacağım bilgisayar tamamiyle oyun bilgisayarı olacak ve OC yapmayacağım.
    Alacağım anakart MSI K9N V2 yani DDR2 400 667 800 Mhz destekli ve 8gbyte a kadar bellek desteği var.

Vista Ultimate kullanıyorum şuan işletim sistemi olarak.
    Markalar arasında çok uçuk fiyat farkları var ben de eğer gereksizse oyun sistemi için fazla para vermek istemiyorum. Onun yerine daha iyi bir ekran kartı alırım düşüncesindeyim.

Ben seçenekleri ve fiyatları yazayım. Bu arada toplam 4 Gbyte RAM olacak.

1 GB DDR2 - 800 MHZ, TWINMOS 41$+KDV
    1 GB DDR2 - 800 MHZ, VERITECH 40$+KDV
    1 GB DDR2 - 800 MHZ, PC6400, KINGSTON HYPERX 80$+KDV
    2 GB DUAL KIT (2X1) DDR2- 667 MHZ, PC25300, KINGSTON 85$+KDV
    1 GB DDR2 - 800MHZ, PC26400, CL5, KINGSTON 69$+KDV

Veritech'ten 4 tane almayı düşünüyorum ama önce fikirlerinizi almak istedim.

• http://forum.donanimhaber.com/m_17850951/tm.htm

bugün herkese gösteriyorum bunu...
  • oc yapmayacaksın madem en ucuzu hangisiyse onu al yani veritech i
  • Sorunsuz çalışsın başka birşey istemiyorum. Eski sistem de Corsair DDR 400 Mhz 1 x2 Gbyte RAM vardı biri bozuktu. Gönderdim servise 50 günde falan geldi. Böyle şeylerle de uğraşmak istemiyorum. Veritech in sorunsuz çalışacağına garanti verebilir misiniz veya daha önce sorunu olan varsa yazarsa memnun olurum.
  • Veritechden sorun çıkmaz ama ben sana aynı fiyata bunu almanı öneririm OCZ 1 GB 667 Mhz DDR2 RAM CL5 Value

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=326&pid=1478
  • Eksen computer dan alıcam kadıköydeki orda ne yazık ki OCZ mevcut değil
  • Eğer 29 $ a alacaksan (bulabileceksen) kesinlikle ben de onu tavsiye ederim.

Bi arkadaşa sistem toplamaya çalışıyorum bu ara ve ram tercihim o yönde benim de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • veritech
  • bence MSI alma,ola ki servislik duruma düşersen yanarsın Bimtes ile koyuncu TR nin en kötü dist ve servisine sahipler
  • Vallahi önceki tercihim de MSI dı anakarttan yana. Hiç bir sorunla karşılaşmadım çok memnunum.
  • msidan uzak duralım arkadaşlar o zaman sorunlardanda uzak oluruz Almayı düşünenleride uyaralım aman diyim Allah korusun msidan
  • o zaman Allah korumuş beni son anda msi den vazgeçip asus aldım bende
  • Asus ile msi yı karşılaştırmam bile Gigabyte la dfi la tamam ama msi ile aynı cümlede kullanmam
  • Veritech Gigatek'te ne kadar ucuzlamış 38 olmuş, en son baktığımda 45 lerde felandı. Tek modulde 2 gb likler yaygınlaşsada yeni alacağım sistemde 1T 2x2 4 çekiş kullansam
  • Bu arada Windows Vista Ultimate (32 Bit) 4 Gbyte RAM ı destekliyor değil mi ?
    Eğer desteklemiyorsa, 3 adet 1 Gbytelık RAM alıp takmam sorun yaratır mı ?
    Hani 2 tane varken Dual çalışıyor, 3 tane varken nasıl olcak ?

Ee madem bu kadar kötülediniz MSI anakartını, AM2+ socketli bi anakart önerin bari
  • Vista 32 bitte 4 gb yi tam görümüyor 3.58 yada 3.68 felandı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Hmm evet bi kısmını Grafik kartının RAM inden alıyormuş. Yani toplam 4Gbyte sınırı ancak grafik kartı da olunca düşük gösteriyor.

Yani 3 Gbyte RAM uygun olacaktır. Ne diyorsunuz arkadaşlar 3 adet 1 GB DDR2 - 800 MHZ, PC6400, KINGSTON HYPERX iyi tercih olacaktır değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tarist

Bu arada Windows Vista Ultimate (32 Bit) 4 Gbyte RAM ı destekliyor değil mi ?
    Eğer desteklemiyorsa, 3 adet 1 Gbytelık RAM alıp takmam sorun yaratır mı ?
    Hani 2 tane varken Dual çalışıyor, 3 tane varken nasıl olcak ?

Ee madem bu kadar kötülediniz MSI anakartını, AM2+ socketli bi anakart önerin bari

64bit lik xp, vistalar 4 gb destekliyor
    3 gb sorun yaratmaz ama 2 veya 4gb kullanırsanız dual çalışır daha iyi olur
    asus m2avm son biosu 1101 ile am2+ destekli

• Biraz araştırdım microsoft un sitesinde de yazıyor. Toplam 4 Gbyte Bellek kapasitesi 32 bitlik işletim sistemlerinin.
    Grafik kartının belleği 764 mgbyte olsa ( 8800gtx ), normal işlemlere de 256- 512 bir yer ayrılıyormuş.
    Yani 3 Gbyte yine 2,5 - 2,75 olarak gösterecek bir anlamı kalmıyor. 80$+KDV verdikten sora olmaz öle =)

Serkan, asusun bu modelinde o/b ekran kartı var mı ? Onları pek sağlıklı bulmuyorum da.
  • 2 GB Dual KIT, (2x1GB) DDR2-667MHz, PC2 5300, KINGSTON (Boxed) 85$+KDV
    bu çok uygun geldi, OC yapmayacağım.
    2 adet 1 GB DDR2 - 800 MHZ, PC6400, KINGSTON HYPERX 160$+KDV olacak.

en üsttekini kapayım mı

bir de şuan elimde 2 adet 1 Gbyte DDR 400 Mhz li CORSAIR RAM ler var. Bunları kullansam arada çok farklar olacak mıdır?

Çok kafa şişirdim kusra bakmayın, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarist -- 24 Eylül 2007; 20:42:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.