Şimdi Ara

Ram timinglerini düşürmek Zararlımıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • populous; zaten o.c. olan ramlarin üstüne adamlar ramsink koyar. niye koyar; ısınmasın diye koyar. ısınma yüzeyini düşürsün diye... demekki bu ramlar ısınıyo ki adam üstüne ramsink koyuyor. bu tür ramlarden varsa elinde 3.2 v verebilirsin ramlere. bu arada ramlarin ısısını ölçemiyoruz, ram sıcaklığını gösteren bir software yok benim bildiğim. (özel aletlerle ölçülebilir) timingleri aşağıya çeken arkadaşların, ramlari özel kodlu veya özel markalı ramlar. o arkadaşlar o ramlari koduna göre satın alıyor. sen askerden dönünce neler çıkaaaar neler. hiç kafanı takma. dünyaca tanınmış o.c. için üretilmiş her ram düşük timing yapar. yapmazsa verirsin voltajı yine yapar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Diablo50

quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

arkadaşlar ben hep timingleri düşürünce ramlerin ısındığını sanardım
    ama burayı okuyunca timingi 2.5 3 3 7 den 2.5 3 3 6 ya indirdim ve resmen gözle görülür fark var yaa
    bendeki ram kingston 256mb 333mhz lik bildiğiniz açık ramlardan
    walla sağolun
    bilen varsa bu ramın en düşük timingi nedir
    daha deneyecem ama denemeden biri biliyosa söylesin de ben de uğraşmasam

Ben 2.5/3/3/3 yaptım diye yazdım.Seninki de pek farklı değildir.Bi dene bu değerleri ve gerekirse voltaj ver...

Değerler daha da aşağı inmedi sınır bu.

baba iyi demişsin dee ben ramin timinglerini biostan ayarlıyorum

2.5 3 3 yapatrım tamam zaten öyle ama son seçenekte bi tek 7 ile 6 var
    ben başka nerden ramle oynayabilirim

• quote:

benim gigabyte boarddada 5 e kadar izin veriyor şu an 2 3 3 6 da sorunsuz superpi alıyor
    quote:

TEKnaKILLAH
    Binbaşı

29 Mart 2005, 21:53:44

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı: populous

Arkadaşlar mevcut 2X512 2.5CL 400 Mhz Kingston ramlerin 2.5 3 3 8 olan timinglerini 2.5 3 3 7 yaptım ve gittiği yere kadarda düşürmek istiyorum.
    Bunun ramlerde ısınmaya veya herhangi bir soruna yolaçıp açmayacağını merak ediyorum,
    birde Bu ramlerden kullanan arkadaşlar varsa en az kaç cycle'a kadar düşürülebiliyor yazarlarsa sevinirim.
    Teşekkürler&Saygılar.

ben 2.3.3.7 yaptım 2.6v ile

Tekna kardeş Benim ramler voltaj vermeden değerleri aşağıya iniyor ama bu kingstonlarada 2.5CL'lık diye bi sürü para bayılmıştık olsun okadar yani.

• Arkadaşlar voltaj vermeden 2 3 3 5 oldu ama bi durum varki
    RAS To CAS Delay ile RAS Precharge ikiside 3 den aşağıya çekemedim Ras Precharge'ı 2 yaptım ama bu seferde windows açmadı.
    Belkide voltaj istiyodur ne dersiniz?
  • 2,9V vererek 200mhz de 2-3-3-3 yaptım.Superpi 1M yaptım banamısın demedi.Ne ramlerim varmış bea
  • quote:

quote:

benim gigabyte boarddada 5 e kadar izin veriyor şu an 2 3 3 6 da sorunsuz superpi alıyor
    quote:

TEKnaKILLAH
    Binbaşı

29 Mart 2005, 21:53:44

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Arkadaşlar mevcut 2X512 2.5CL 400 Mhz Kingston ramlerin 2.5 3 3 8 olan timinglerini 2.5 3 3 7 yaptım ve gittiği yere kadarda düşürmek istiyorum.
    Bunun ramlerde ısınmaya veya herhangi bir soruna yolaçıp açmayacağını merak ediyorum,
    birde Bu ramlerden kullanan arkadaşlar varsa en az kaç cycle'a kadar düşürülebiliyor yazarlarsa sevinirim.
    Teşekkürler&Saygılar.

ben 2.3.3.7 yaptım 2.6v ile

Tekna kardeş Benim ramler voltaj vermeden değerleri aşağıya iniyor ama bu kingstonlarada 2.5CL'lık diye bi sürü para bayılmıştık olsun okadar yani.

hoca kusura bakma yanlış okumuşum. benim kıngstonlar 3.3.3.8 di. onu 2.3.3.7 yaptım 2.6v ile. satacam diyede fazla v vermedim.

• 2.2.2.6 yaptım en son daha da deneyecem en ideali en düşük olması di mi yoksa sayılarda bi sıra olacak mı mesela 2.5 3 3 3 gibi bi ahenk olmak zorunda değil di mi
  • Yok abi nasıl istersen yap yeterki düşür yani.
  • arkadaşlar 2 3 3 5 yaptım windows açılışta falan sorun yoktu ama şöyle bir oyun oynayalım dedim ve underground 2 yi açtım acayip takılmalar olmaya başladı bende timingler sağlıklı olmadı diye 2 3 3 6 ya aldım ayarları tekrar sorun yok. zannedersem voltaj vermeden en fazla bu ayarlara düşüyor benim kingstonlar.
  • ya bende az önce divx oynattım radlight da takılmalar yapıyodu
    ama vlc media playerla açtığımda sorun yoktu
    ne diyosunuz
    bak bence bbu enim dediğim ahenk olayı var galiba yaa
  • Sanki ahenk olayı var gibi banada öyle geldi.2-3-3-5 yapınca biraz sorunluydu.Ama 2-3-3-3 yapınca sorun morun kalmadı.Anlamadım ben bu olayı
  • belki biraz acemi bir soru olacak sizin için ama biosta dediginiz kısmı buldum ama deiştiremiyorum;
    o satırları atlıyor??
    bir yardm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepthrone -- 1 Nisan 2005, 2:38:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: deepthrone

belki biraz acemi bir soru olacak sizin için ama biosta dediginiz kısmı buldum ama deiştiremiyorum;
    o satırları atlıyor??
    bir yardm

Memory timings kısmında optimal,aggressive,turbo ve expert seçenekleri vardır.Orayı Expert olarak değiştir böylece ordaki değerlerle oynama imkanın olur.Ha çok fazla düşürdün ve pc açılmadı ve bilgisayar ambülans gibi ötmeye başladı diyelim.O zaman da biosu resetlemen gerekir.Bilgisayarı kapat.Anakarttaki pilin yanında JCMOS jumperını 1-2 konumundan 2-3 konumuna getirip bikaç saniye bekle.Sonra tekrar eski haline getir.Böylece biosu resetlemiş olursun.Bilmediğini farzederek anlattım bunları.
  • tabi ya expert..
    eywallah sentenced
    :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.