Şimdi Ara

Ram timinglerini düşürmek Zararlımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mevcut 2X512 2.5CL 400 Mhz Kingston ramlerin 2.5 3 3 8 olan timinglerini 2.5 3 3 7 yaptım ve gittiği yere kadarda düşürmek istiyorum.
    Bunun ramlerde ısınmaya veya herhangi bir soruna yolaçıp açmayacağını merak ediyorum,
    birde Bu ramlerden kullanan arkadaşlar varsa en az kaç cycle'a kadar düşürülebiliyor yazarlarsa sevinirim.
    Teşekkürler&Saygılar.

• ben de aynisi olmasada 2x512 Kingston CL3 var..

212(DDR 424)MHZ de CL 2.5-3-3-7 de çalıştırıyorum...Normalde 200MHZ de olmasi gereken hizi 3-3-3-8...2.8 V veriyorum ve daha yukarı gitmiyor...Eğer günlük kullanim için yapıyorsan böyle bir o/c'u teker teker indirerek stabil değerleri bul...Mesela 8 den 7 ye aldiktan sonra bi SuperPi 32M yap,bi Burn in Test filan yap,aç saatlerce oyun oyna...zamanın varsa bir de DVD bul biyerden ve Divx e encode et,,,eğer bunları hatasiz yapıyorsan, yine düşür değerlerini gittiği yere kadar...Tabii bazı durumlarda biraz voltaj vermek zorunda kalabilirsin...
  • BU TİMİNG LER DÜŞTÜGCE ISINMA ARTMAZ. SEN GİTTİ YERE KADAR DENE BEN TWİNMOSLARI 2.5 2 3 6 DA ÇALIŞTIRYORUM. SENİNKİDE BU DEĞER LERE İNER İSTERSEN BİR DENE. EĞER 2/2/2/5 FİLAN YAPMAK İSTERSEN BİR TAVSİYEM VAR. RAMLERİNE GİDEN VOLTAJI YÜKSELT ONLARI 3.0 YADA 3.2 YAP BU SAYEDE 2/2/2/6 YA YAKIN DEĞERLERDE ACMA SANSIN OLUR. AMA ISI SORUNU İŞTE BU SEFER OLACAKTIR. BUNUDA GİDERMEK İÇİN ÜSTLERİNE ÜFLEYECEK BİR FAN İLAVE ET. AMA RAMLER KOLAY KOLAY ISIN MAZ. KORKMA YANİ BEN EVEDKİLERİ 3.2 VOLTTA 2/3/3/6 DA ARADA SIRADA KULLANIYORUM AMA KİTLENİYOR. SOUTURSAN BİŞİ OLMAZ. KOLAY GELSİN
  • Ram timingleri düşürmek biraz olsun zorlar sanırım rami.
  • hiçbir zarari yok arkadaslar. düsürebildiginiz degere düsürüp stabilitesini memtest le test edin. zarar yerine yarar getirir
  • Cevaplar için teşekkürler,
    anladığım kadarıyla voltaj artırmadan ısınma gibi bir problem olmuyor,
    fakat timingleri belli değerlere getirincede voltaj vermeden açmama yapma ihtimali var.
    Bu arada 2.5 3 3 7 değerlerini 2.5 3 3 5 mi yapsam daha çok getirisi olur yoksa 2 3 3 7 mi?

Teşekkürler&Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadu23

hiçbir zarari yok arkadaslar. düsürebildiginiz degere düsürüp stabilitesini memtest le test edin. zarar yerine yarar getirir

Bencede ama stabil çalışmadıktan sonra dahada düşürmek perfornmansıda düşürür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar biraz uğraştırdı ama kingstonlar şu an 2 3 3 7 çalışıyor
    superpi testte 44 saniyeden 42 saniyeye 3dmark 2001de 19800 den 19930lara çıktı tabii bu arada 20000 bariyerini aşamamamda ayrı bi sual konusu
    acaba voltajsız bu timingler daha ne kadar aşağı çekilebilir?
    bilen tecrübe sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim.

teşekkürler.
  • populous; sistemin ne ki senin? ram timinglerini düşürmek zararlı değildir bence. iyi bir kasa içi sirkülasyonu ısınmayı önler. ramlarin üstüne ramsink varsa daha iyi oluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdierdi -- 29 Mart 2005, 3:34:08 >
  • kisacasi timingleri düşürmek isinma yapmaz ama stabilitede yakalanamazsa hatalar verir bu hatalari vermemesi için normal voltaj değerleri üzerinde voltaj vermek gerekecektir ki buda remlerin isinmasinia neden olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: populous

Arkadaşlar mevcut 2X512 2.5CL 400 Mhz Kingston ramlerin 2.5 3 3 8 olan timinglerini 2.5 3 3 7 yaptım ve gittiği yere kadarda düşürmek istiyorum.
    Bunun ramlerde ısınmaya veya herhangi bir soruna yolaçıp açmayacağını merak ediyorum,
    birde Bu ramlerden kullanan arkadaşlar varsa en az kaç cycle'a kadar düşürülebiliyor yazarlarsa sevinirim.
    Teşekkürler&Saygılar.

bendeki twinmoslar 2.5-3-3-8 idi ama ben 1.5-2-1-1 hatta 1.5-2-0-0 yapabiliyordum

• Dostum bende de Kingston CL3 2*512 var. Normal değerleri 3-4-4-8 olan ramleri 2,5-3-3-5 yaptım ve sorunsuz olarak kullanıyorum. Daha aşağı iner mi denemedim ama yapınca sana haber veririm
  • 255fsb 5-2-2-2 gayet stabil bi şekilde çalışıyoo bendeki ocz ler..
  • quote:

erdierdi
    Binbaşı

29 Mart 2005, 3:16:46

--------------------------------------------------------------------------------

populous; sistemin ne ki senin? ram timinglerini düşürmek zararlı değildir bence. iyi bir kasa içi sirkülasyonu ısınmayı önler. ramlarin üstüne ramsink varsa daha iyi oluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdierdi -- 29 Mart 2005, 3:34:08 >

Erdierdi arkadaşım benim sistem P4E 3200,Gigabyte 875P board, 2X512 2.5Cl 400 Mhz Kingston Ram
    9800 Pro,2X160 Gb Samsung Sata Raid 0,vs.
    Aslında overclock mevzusunda çok yeniyim ve daha çok az şey uyguladım ,
    işlemciye ise hiç müdahale edemiyorum zaten default olarak aşırı ısınıyor belki askerden dönünce güzel bir cpu heatsink+fanla onunlada ilgilenebilirim.
    Bu arada gigabyte mobo biraz nazlı bişey bu ram timinglerini indirirken bi açmama yaptı bi baktım eski biosdan açmış,şu an 2 3 3 7 olarak kullanıyorum arkadaşların bazıları oldukça timingleri aşağıya çekebilmiş ama bunu voltaj vererekmi yoksa vermeden mi olduğunu merak ettim açıkcası.
    Unutmadan ramlerin üstünde ramsink yok.
    Teşekkürler.

• dostum ram timinglerim imzamda hemde ram voltajını sadece 0.1v arttırdım..2.8 voltta calışıyolar
  • TİMNG DÜŞÜRMENİN ZARARI YOK MERAK ETME.KIR BELİNİ RAMLERİN.ZORLA AMA BİŞİ OLAMZ MERAK ETME.
  • Peki ramların çipleri nedir?Merak ettim doğrusu.
    Benim Kingston 2 x 256 var CL3.0 ve Samsung TCCC çipli.
    (2.5/3/3/3) olarak standart voltaj ile stabil çalışıyor herhangi bir problem olmadı daha.Büyük ihtimal seninki de iner bu değerlere.Ayrıca 2.8V filan ver yani onlar pek ısıtmıyor ramları...
  • arkadaşlar ben hep timingleri düşürünce ramlerin ısındığını sanardım
    ama burayı okuyunca timingi 2.5 3 3 7 den 2.5 3 3 6 ya indirdim ve resmen gözle görülür fark var yaa
    bendeki ram kingston 256mb 333mhz lik bildiğiniz açık ramlardan
    walla sağolun
    bilen varsa bu ramın en düşük timingi nedir
    daha deneyecem ama denemeden biri biliyosa söylesin de ben de uğraşmasam
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

arkadaşlar ben hep timingleri düşürünce ramlerin ısındığını sanardım
    ama burayı okuyunca timingi 2.5 3 3 7 den 2.5 3 3 6 ya indirdim ve resmen gözle görülür fark var yaa
    bendeki ram kingston 256mb 333mhz lik bildiğiniz açık ramlardan
    walla sağolun
    bilen varsa bu ramın en düşük timingi nedir
    daha deneyecem ama denemeden biri biliyosa söylesin de ben de uğraşmasam

Ben 2.5/3/3/3 yaptım diye yazdım.Seninki de pek farklı değildir.Bi dene bu değerleri ve gerekirse voltaj ver...

Değerler daha da aşağı inmedi sınır bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 29 Mart 2005, 21:47:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: populous

Arkadaşlar mevcut 2X512 2.5CL 400 Mhz Kingston ramlerin 2.5 3 3 8 olan timinglerini 2.5 3 3 7 yaptım ve gittiği yere kadarda düşürmek istiyorum.
    Teşekkürler&Saygılar.

ben 2.3.3.7 yaptım 2.6v ile

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.