Bildirim
RAM'lerde CL düşüklüğümü önemlidir Mhz Yüksekliği mi???
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
cl ne kadar düşükse ve Mhz ne kadar yüksekse o kadar hızlıdır söylediğiniz 2 ram aynı gibi birşey, ramlerin hızı 1333 mhz - 2000 mhz cl 11 - cl 7 de olsa oyunlarda 1-2 fps fark ediyor. önemli olan boyutu günümüzde en az 4 gb gerekli 8 gb yeterli geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
8 gb bir tane notebook alıcam bunun üstüne sdd + 8 ram eklicem bu yüzden bakayım dedim ama notebooklar için ramler çok yavaş gibi geldi birde alacağım notebook üstündeki ram cl 11 ben buna cl7 taksam sıkıntı olurmu aynı model olmasımı gerekli -
SSD şart ama bence hiç ram almayın notebookda 2 slot vardır 2 sindede ram takılıdır o remleri komple söküp yeni ram takmanız lazım, hızları cl ları değişik ram taktığınızda tüm remler her zaman en yavaş ram hızında çalışır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 slot varsa 1 slot doludur diye tahmin ediyorum ürün lenovo y510p
ekleme: ram daha sonra almayı düşünüyorum cl bilgisi için teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: WystRoupzt
daha demin notebook ramlerine bakarken gördüm cl 7 ama 1066 mhz ram vardı birde cl 11 1600 mhz ram vardı bunlardan hangisi daha performanslıdır ? cl si düşük olanmı mhz i yüksek olanmı?
Kullanım biçimine göre değişir.
Günlük ortalama kullanımda kabaca 1066-CL5, 1333-CL7, 1600-CL9, 1866-CL11 bellekler hemen hemen benzer bant genişliği sunarlar.
Video, photoshop, DB, render vb büyük veri bloklarını bellekte ardışık olarak kullanan uygulamalarda MHz daha etkili olur.
CAD-CAM, oyun, programlama vb gibi verilerin bellekte dağınık olduğu durumlarda ise düşük CL daha etkili olur.
Tabii bunun için de işlemcinin iyi olması ve bellek bant genişliğini kullanabilmesi, kullanacak iş yapması lazımdır.
Zorlamıyorsa fark olmaz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X