Şimdi Ara

RAM UPGRADE MI?YOKSA HDD UPGRADEMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkasdaalar merhaba asus a3e notebok almayi dusunuyorum.exper adinda alicam standart olarak 512 mb ram ve 40 gb 4200rpm hdd geliyor.ben 1 gb ramlami yoksa 60 gb 5200 rpm hdd lami performans artisi saglayabilirim?veya herikisini mi yapmaliyim biraz kulfetli ama yardimci olursaniz sevinirim herkse tesekkurler.

• hdd nin 5200 rpm olması bayağı hız sağlar. özellikle hdd de olan şeylerle ulaşırken rahat edersin. tabi ram eklemek de kastırıcı programları çalıştırırken işine yarar. aslında iki upgradein de farklı faydaları var. en güzeli imkanın varsa ikisini de yapmak. ama imkanın yoksa bence hdd den başla. çünkü 512 ramla her programı süper olmasa bile gayet iyi kullanırsın. ayrıca ram eklemek paran olduktan sonra her zaman ve kolaylıkla yapılabilecek bir şey. yeniden windows yüklemeye bile gerek yok.

sonuç olarak iki upgradei de yapasan hızlı bir bilgisayarın olur. birini yaparsan yine hızlanır ama bi şeyler hep eksik kalır.
  • bendede asus a6v var bilindigi uzere HDDsi 4200rpm ben bunu 7200 yapmak istesem pil suresinde asırı bi deisme olurmmu?
  • kardes yaw sen niye kendini sartlandirdin ki bu kadar bu laptopa? madem daha almamissin, henüz almayi düsünüyosun ve bu isin bilincindesin sana hdd upgrade ve ram upgrade nerden baksan 200-250ytl ye patlar belki de daha fazla, onun yerine bu meblayi elindeki paraya ekleyip isteklerini karsilayan bi model düsünmeni tavsiye ederim(bu laptopu almak icin özel bir sebebin yoksa tabi)
  • öncelikle hdd yi dşün ram idare etse bile hd yavaş olursa öncelikle onun sıkıntısını çekersin benim hd sata sırf bu yüzden toshiba ya fs2045 i tercih ettim ...
  • İmkanınız varsa 5200 rpm hard disk ve 1gb ram taktırın.Durumunuz ikisini birden yapmaya müsait değilse Hard diski yükseltin. 512mb ram idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GusFraba -- 29 Kasım 2005, 21:03:46 >
  • peki arkadaşlar varsayalım 40GB 4200 rpm harddiski çıkartıp yerine 80GB 5400 rpm HDD taktık
    bilgisayarımızın ürün kurtarma cd'sini takıp yeniden herşeyi kurmak istesek HDD 40GB mı formatlanacak veya bunu düzeltmek için yetkili servistenmi HDD almak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.