Arkadaşlar merhaba son 1 senedir kullanmış olduğum 8 gb lık 1600 mhz cl11 ramimin eskidiğini ve performansta problemler yaratacağını düşündüm zaten adı üstünde cl11 :D neyse konumuz bu değil
bu 2 ramden bir tanesi Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram diğeri ise Crucial 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram gördüğünüz gibi aradaki tek fark ramlerin bellek miktarı cl , frekans ve voltajı aynı ancak problemim ise şu yazdığım gibi ASUS P8H61-M LX R2.0 model anakartım var ve anakart max 1600 mhz destekliyor ancak cl vs başka bir durum problem yaratırmı ve bu ramlarde bir problem çıkartırmı ?
aynı zamanda anakartta 2 tane slot var çift kanal olmak üzere yani bir slot = 1 kanal 2 sinide ram ile doldurunca perf artışı yaşarmıyım ? değerli cevaplarınızı bekliyorum
tek olarak cl9 1600 mhz 8 gb "non ecc" ram alıp takablirsin anakartın hatırladıgım ve baktıgım kadardı ile max 16 gb destekliyor. iki adet bile takabilirsin ilerde tabi bütcenize baglı.
non ecc alırsanız oyun oynuyorsanız işinizi rahatlıkla görecektir.
kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: greman
tek olarak cl9 1600 mhz 8 gb "non ecc" ram alıp takablirsin anakartın hatırladıgım ve baktıgım kadardı ile max 16 gb destekliyor. iki adet bile takabilirsin ilerde tabi bütcenize baglı.
non ecc alırsanız oyun oynuyorsanız işinizi rahatlıkla görecektir.
kolay gelsin
Hocam peki yazdigim ramler desteklimi acaba
Oggy20O
kullanıcısına yanıt
8 GB LIK rami al bilgisayarına tak olur
quote:
Orijinalden alıntı: patren
8 GB LIK rami al bilgisayarına tak olur
Peki 2 sinide ayni anda taksam 12gb seklinde olurmu ?
Oggy20O
kullanıcısına yanıt
olur
quote:
Orijinalden alıntı: Oggy20
Hocam kimsenin yardimci olacagi yok bir yardimci olabilirmisiniz
Sıkıntı olmaz kardeşim.
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat
quote:
Orijinalden alıntı: Oggy20
Hocam kimsenin yardimci olacagi yok bir yardimci olabilirmisiniz
Sıkıntı olmaz kardeşim.
Hocam cok sagolun sonunda su sogutucusuz cl11 ramden kurtulacagim galiba peki ramin vendor listesinde olmamasi bir problem yaratirmi
Oggy20O
kullanıcısına yanıt
yaratmaz
Oggy20O
kullanıcısına yanıt
Olmaz ama bu anakartın zamanında Gskill daha popülerdi, uyumluluğu daha iyi olur diye düşünüyorum.
Hocam biliyorum ancak cl8 olmasi cok hosuma gitti o yuzden onu dusunuyorum
Oggy20O
kullanıcısına yanıt
Orası öyle bir adım daha önde.
quote:
Orası öyle bir adım daha önde.
Yardiminiz icin cok tesekkur ediyorum hocam
Oggy20O
kullanıcısına yanıt
Birşey değil sıkıntı olursa her zaman çağırabilirsin.
quote:
Birşey değil sıkıntı olursa her zaman çağırabilirsin.
Konuda alt alta yapılan flood mesajların gereğini yapacaktır yönetim üyeleri muhtemelen. __________
Konu başlığı ile ilgili bir detaya gelirsek; daha ''dual ram'' kavramı hakkında bilgi sahibi olmayan bir kişinin, ram konularında insanlara tavsiye vermesi ne kadarda ironik değil mi ?
Tavsiye aldığınız kişileri dikkatli inceleyin, konu sahibi arkadaşlar.
Konuda alt alta yapılan flood mesajların gereğini yapacaktır yönetim üyeleri muhtemelen. __________
Konu başlığı ile ilgili bir detaya gelirsek; daha ''dual ram'' kavramı hakkında bilgi sahibi olmayan bir kişinin, ram konularında insanlara tavsiye vermesi ne kadarda ironik değil mi ?
burdakiler hepsi pcne uyar pahalı olan soğutuculu denen teneke kaplama ramlere gerek yok
quote:
Orijinalden alıntı: R£DSTON£