Şimdi Ara

RAM ve Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde normalde 2 gb düşük mhz ddr3 ram vardı, 2 slotum var, ama ben yine de mhz çatışması olmasın, yüksek mhz de çalışsın diye bunu çıkarıp corsair 1600mhz ddr3 8 gb ram taktım. Tamam her şey güzel ben bunu 3-4 ay kullandım bir güzel, sonra bir anda Windows gezgini çalışmayı durdurdu deyip sürekli yenilemeye başladı, bazı programları açarken hata vermeye başladı, programlar çöktü, virüstür dedim güvenlik modunda çalıştırdım. Combofix çalıştırıyorum yok yine aynı, program çöktü diyor, ağ istemiyle güvenli moddan indirdim 2 dakika kurdum bu sefer yine program çöktü diyor, sürekli mavi ekran, hele bir süre sonra Windows u normal başlatsam direk mavi ekran hatası alıyorum, MEMORY MANAGEMENT başlığı altında tabi, msconfig den tüm hizmetleri ve başlangıcı durdurmayı da denedim bana mısın demiyor, bios veri kaybı mı yaşadı acaba deyip pili çıkardım format attım, bu sefer de format atmıyor, Windows dosyaları genişletiliyor bölümünde %20 de hata veriyor, mavi ekran çıkıyor, çıkan mavi ekranda da biosta ram "cache" ve "shader" özelliği varsa kapatın diyor, sonra kısa bir araştırmayla Memory Management yazısı kesinlikle ram ile ilintili bir durummuş bunu öğrendim, ram i çıkardım eskisini taktım format attı, hiçbir sorun yok, biosu güncelledim, yanına hata veren ram i takınca yine aynı hataları vermeye başladı, şimdi benim sorum şu olacak, anlaşılan ramda hata var ki sistemi hataya zorluyor, yalnız biosu azıcık kurcalayıp da dediği gibi "cache ve shader" özelliklerini kapatıp ya da zamanlamalarıyla ya da voltajlarıyla oynayıp kurtarma şansım var mı ?

NOT=Bir zamanlar ekran kartı overclock yaptım, kullandım, yaklaşık 1 ay önce overclock u kapatıp normal varsayılan ayarlara döndürdüm, smart doctor 3D özelliği açıktı yalnız, yani oyuna girince kendi overclock yapma özelliği vardı yalnız çok düşük miktarda bi oc, o yüzden olacağını sanmam, zaten oyundayken başlamadı bu hatalar. Netten oyun indirdim ve çift tıklar tıklamaz vermeye başladı bu hatayı, direk virüs diye yargılamam da bu yüzdendi zaten. Avira Antivir Premium kullanıyordum, o da kitlenmişti.

Mavi ekran parametrelerini isteyecek olan varsa;
    0x000000BE ilk önce bunu veriyordu
    0x0000001A [0x000000000000041790 ve 2 parametre daha] sonra bu oldu

Zahmet edip okuyan ve yardım eden etmeyen herkese şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skep -- 7 Mayıs 2013; 11:18:29 >

• sorunu zaten kendin cozmussun eski ramlari takip format atarak. demek ki ramlar sorunlu- ayni rami yenisiyle degistirip denedin mi? cnku sistemi zorlasa 3-4 ay sonra zorlamamasi lazim .
  • Ramlarda sıkıntı var hocam yenileriyle değiştirip dene bir de
  • Tamamdır dostlar sağolun, garanti kapsamı dışında mıdır acaba bu ram şimdi asıl onu merak ediyorum, çünkü alalı daha 4 ay oldu garantisi var.
  • kasayı açtıysan malesef garanti dışında kalıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran
    12 yıl önce açıldı
    Bilgisayar mavi ekran veriyor
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.