Şimdi Ara

ram ve win7 hakkında çok acil arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim Hp pavilion dv7 1040 et notebook um var. Üzerindeki 3gb ram. kullanmakta oldugum 3dsmax, virtual pc, photoshop gibi programlardan dolayı yetmiyor. Üzerinde vista 32 bit home premium vardı fakat ben windows 7 64-bit home premium kurmayı düşünüyorum, eğer ben bu 32-bit destekli anakarta 64-bit işletim sistemi kurarsam stabil bir performans elde edebilir miyim ve ram miktarımı 8gb yükseltsem ramimden full kapasite faydalanabilir miyim? çünkü 32-bit işletim sistemleri 3gb den fazlasını kullanamıyor. Yani asıl sorum şu rami kullanmamı sağlayacak olan ana-kart özelliğim mi yoksa işletim sistemimin 64-bit olması yeterli mi?

çok acil cevap bekliyorum arkadaşlar.

şimdiden çok teşekkürler

• aynı model notebook'tan bende de var. Şu anda tuhaf sorunları nedeniyle serviste

herneyse senin problemine gelelim. ilk olarak windows 7 64 bit, ram'ini arttırmadığın sürece windows-7 32bit'e göre bir performans artışı sağlamıyor. Benim tavsiyem ilk olarak ram'ini arttırmadan önce windows 7 32 bit'i denemendir. Çünkü yüksek ram gerektiren bazı mesleki programları bende kullandım ve oldukça yüksek performans elde ettim(Win 7 32bit'te).
    Ram artışının sisteminde performans artışı sağlayıp sağlamayacağını şu şekilde de test edebilirsin: Görev yöneticisinden ram'in kullanım oranını kontrol et. Eğer performansın düştüğü an da bilgisayarının Ram'inin %80'inden fazlası dolu değilse senin kesinlikle Ram'e ihtiyacın yok.. Eğer Ram kullanımın yüksekse windows 7 64 bit 8gb'dan çok daha fazla ram miktarlarını destekliyor.. Ram'ini arttırmak zorunda kalırsan mecburen sistemin tarafından tanınması için 64bit bir işletim sistemine geçmek zorunda kalacaksın...

Edit: 64-bit işletim sistemi bilgisayarının donanımı tarafından destekleniyor. gönül rahatlığı ile kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seleric -- 17 Temmuz 2010; 11:11:38 >

• şu anki haliyle de 64 bit işletim sistemi kurarsan da o programlardan daha yüksek performansa alırsın aslında
  • peki 64 biti yükleidğimde 8gb ramden faydalanaiblrmiyim yoksa yine 3gb mı kullanır
  • Arkadaşım sistemin 64 bit destekli değilse 64 bit işletim sistemi yükleyemezsin. 32 bit işletim sistemleri 8 gb ramı göremezler. 64 bit işletim sistemi kurduktan sonra 64 bit programlarda performans artışı tabiki oluyor. 32 bit programları 64 bit işletim sistemlerinde kullanabilirsin. Bunların dışında sistemin 64 biti destekliyorsa 8 gb ram takarak ve işletim sistemi yükleyerek performans artışı sağlayabilirsin. Ama şunu unutmamak gerek komple sistem bileşenleri performansı etkiler.
  • elbette yararlanacan arkadaşlar acıklamış zaten onların yazdıklarını iyi oku
  • öncelikle herkese zaman ayırdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

sorduğum insanların yarısı işlemcin anakartın önemsiz diyor, 64 bit win 7 kur al ramini bak keyfine diyorlar, bir kısmı da diyor ki 32bit destekli ise sistemin 64 bit kuramazsın. benm notebook 2 senelik, vista 32 bit ile kurulu geldi. Ama şu an Windows 7 64 bit ultimate kurulu gayette güzel çalışıyor. Gidip yarın vatan bilgisayar da takacam 4gb ram bakalım görecek mi...
  • herkese tekrardan teşekkür ederim arkadşalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.