Şimdi Ara

ram x:m.p seçince pc donuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum testi yönetici olarak calıstırıyorsun değil mi?

1usmus v3 yazması gerekiyor açıklama kısmında programın

arkaplan boş olması daha iyi olur evetr
  • evet yönetici çalıştırıyorum. program adı testmem5 v0.12 birde boşta bırakıp öyle deneyim
  • randysotti R kullanıcısına yanıt
    yok şunu kastettim mesela sizin programda serj yazıyor

serj yazan yerde 1usmusv3 yazması lazım

yanlış dosyayı sildirdim galiba ben :D

evet yanlış dosyayı sildimrişim, benim hatam çok özür dilerim

.cfg olanı değil, .link olanı siliyoruz

.cfg olan asıl önemli olan ona dokunmuyoruz

kusuruma bakmayın gece vakti şaşkınlıgı

--

bu arada ramleriniz 2. ve. 4 slottlar değil mi?

ram x:m.p seçince pc donuyor

bu çok önemli, 1. ve 3. slotta çok iyi oc olmuyor ramler :)
  • evet @1usmus_v3 yazıyor dediğin gibi link'i sildim şimdi tekrar başlattım ve ramlar evet 2 ve 4. slotta. bu arada okadar ilgilendin bu saatte sen kusura bakma . teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randysotti -- 9 Ağustos 2020; 4:40:34 >
  • asıl soru, sen bu rami TR de nası buldun :D
  • biz bulamıyoruz ama nedense
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Ben alalı 2 sene filan olucak şu ramlerin tavan yaptığı ve bulunmadığı sene almıştım yurtdışından. 2 senedir aklımdaydı bu olay anca üşengeçlikten canım sıkılıyordu az kurcalayım dedim daha cok cok canım sıkıldı:d
    https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-trident-z-rgb-3600mhz-cl16-ddr4-dual-kit-ram/ burada mevcut mesela ama bu neo sanırım benımki düz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ramleri ryzen 5 3600 ve msi unify x570 de kullandım sorunsuz çalışıyordu. Xmp açınca da donma kasma yapmıyordu. Anakart ve işlemci çok önemli malesef. Şuanki sistemde 3200mhz var 1.35v ile çalışması gerekiyor ama hata aldıgım için 1.38v a çekip kullanıyorum sorunsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hayır sonunda "C" olan modeller 16-19-19-39 şekllinde ama gerçek b-die olanlar 16 16 16 36 diye sizdeki yani. BEN "c" siz istiyorum aslında ama TR de yok . yurtdışıyla ugrasamam
  • Chamonix kullanıcısına yanıt
    hocam 2000 serisi işlemciler 3600 mhz yemiyor genelde

ryzen 2600 3533 mhzye daha meyilli ama 2700xde 3533 bile çok zor

forumda wilson hoca da 3533 yapamamıştı 3533. ben de beceremedim çok uğraştım ama :D

6 çekirdek zen+ işlemciler 3533 görebiliyor, muhtemelen imc daha az stres oluyordur

ama 8 çekirdek işlemcilerde imc 3533de zorlanıyor gibi gözüküyor

arkadaş kolayca 3466 kullanabilir diye düşünüyorum, hem de çok güzel timinglerle, anakartı da epey kaliteli

o ramlere sahip olmasının güzel tarafı yarın öbürgün ryzen 4600'e vs geçerse çok rahat 4000 mhz cl16 görebilecek ramler olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

hocam 2000 serisi işlemciler 3600 mhz yemiyor genelde

ryzen 2600 3533 mhzye daha meyilli ama 2700xde 3533 bile çok zor

forumda wilson hoca da 3533 yapamamıştı 3533. ben de beceremedim çok uğraştım ama :D

6 çekirdek zen+ işlemciler 3533 görebiliyor, muhtemelen imc daha az stres oluyordur

ama 8 çekirdek işlemcilerde imc 3533de zorlanıyor gibi gözüküyor

arkadaş kolayca 3466 kullanabilir diye düşünüyorum, hem de çok güzel timinglerle, anakartı da epey kaliteli

o ramlere sahip olmasının güzel tarafı yarın öbürgün ryzen 4600'e vs geçerse çok rahat 4000 mhz cl16 görebilecek ramler olması
    dün gece pc kapattım testi yarıda bıraktım . bu sabaha açtım testi öyle bıraktım . herhangi bi hata bulunmadı yazısını görünce sevindim ne yalan söyleyim.

ayarlar şu şekilde oldu x.m.p seçili ayarları 3466 14-16-16 değiştirdik

tcwl manuel 14 yaptık değer yazmıyordu, voltajda 1.40'tı bende ama 1.35'te yeterliymiş yükseltmeye gerek yok.

@yamaci1771 valla hocam uğraştırdım seni de teşekkürler ilgin alakan için.
    2 senedir ramlar taktıgım gibi 2133'te çalışıyordu ha yaptım ha yapıcam üşengeçlikten uğraşmadım bile biraz uğraştırdık seni de ama sonunda başardın tebrik ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: randysotti

dün gece pc kapattım testi yarıda bıraktım . bu sabaha açtım testi öyle bıraktım . herhangi bi hata bulunmadı yazısını görünce sevindim ne yalan söyleyim.

ayarlar şu şekilde oldu x.m.p seçili ayarları 3466 14-16-16 değiştirdik

tcwl manuel 14 yaptık değer yazmıyordu, voltajda 1.40'tı bende ama 1.35'te yeterliymiş yükseltmeye gerek yok.

@yamaci1771 valla hocam uğraştırdım seni de teşekkürler ilgin alakan için.
    2 senedir ramlar taktıgım gibi 2133'te çalışıyordu ha yaptım ha yapıcam üşengeçlikten uğraşmadım bile biraz uğraştırdık seni de ama sonunda başardın tebrik ederim.

Alıntıları Göster
    sorun değil hocam iyi yapmışsınız saglam bi performans artışı yaşarsınız yeni islemci almış gibi hissedeceksiniz :D

bu uğraştığımız ne ki siz yine kolay hallettiniz, günlerce uğraşan arkadaşlar oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Ağustos 2020; 15:36:4 >

• quote:

sorun değil hocam iyi yapmışsınız saglam bi performans artışı yaşarsınız yeni islemci almış gibi hissedeceksiniz :D

bu uğraştığımız ne ki siz yine kolay hallettiniz, günlerce uğraşan arkadaşlar oluyor

Alıntıları Göster
    amd anakartta attıgı kazık için işlemci almicaktim iyi oldu :D

sıra geldi 12 ad. fanı takıp kontrol etmeye.
  • quote:

Alıntıları Göster
    hocam selam yine ben :D bugun merak ettim ramlar birşey olmadan aynı ayarlarda çalışıyor mu diye. görev yöneticisinde hız 2133 gözüküyor cmd'den baktım orda da 2133 sonra bios'a girdim resetlenmiş kendi kendine tekrar aynı ayarları getirdim kaydettim. hızlar tekrar 2133'te gözüküyor ama biosa'da 3466 ayarları kayıtlı yanlış yaptıgım birşey var acaba ayarlarda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randysotti -- 11 Ağustos 2020; 3:29:39 >

• tüm timingleri auto bırakıp sadece hızı 3466 yapmayı dener misiniz bir de?

ramleriniz muhtemelen tam oturmamış bu arada. tekrar iyice bastırarak anakarta takın. o timing listesindeki 15-15-15-15ler buglu. genelde ram tam oturmadığında öyle oluyor

muhtemelen bir tarafı tam oturmadıgı için stabil olmuyor

lütfen ramlerin hiçbir şekilde oynamadığına emin olacak şekilde iki tarafında da tadında bir baskı uygularak oturduguna emin olun

sağ ya da sol tarafından oynatmaya çalışın, biraz olsun oynamaması gerek

bu sorunun ram oturmadıgı için olduguna eminim ama kanıtlayamam. umarım ciddiye alır ve bakarsınız, gerekirse çıkartıp tekrar takın...

ben de ilk ramlerimi aldığmda tam oturmamıştı. ama boot oluyordu (base hızında). aynı o şekilde garip garip 15-15-15-15 timingler görünüyordu. xmp çalişmiyordu, (3000 mhz), oc olmuyordu. ama boot oluyordu. gayet de çalışıyordu.

sonra dikkatlice bakınca bir tanesinin bir kısmının oynadığını gördüm. bu tam olarak neyle nasıl açıklanır bilmiyorum ama o haliyle çalışıyordu. pcyi kapatıp iyice bastırdım, cidden boşluk vardı ve oynuyordu, biraz bastırınca sabit, oynamaz hale geldi

ondan sonra her türlü oc yapmaya başladım, xmp dahil her şey çalışmaya başladı

umarım sorun budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 11 Ağustos 2020; 4:3:44 >

• ramları cıkardım taktım auto'ya aldım hız hala 2133 . şimdi 1 ve 3 slotlara takıp deneme yapicam eğer ondan hala aynıysı başka bişi olabilir
  • 1v e 3 aldım hızları aynı gozukuyor baska bişi var tek tek ellemı ayarlamam gerek acaba

anakartınızın kullanma klavuzundan en başta 2-4 slotlarda olması gerektiği yazılmıştı zaten. sadece hız 3466 gerisi otoda denendimi?
  • denedim görmedi. ilk resimlerde değerler 15 değilmiş mesela neden şimdi böyle oldu anlamadım ramları onun öncesin hiç çıkarmamıştım 1-3 slotlarında denedim onlarda da görmedi acaba slotlar da mı sorun var...
  • o zaman 3200 mhz deneyin bir de son çare

genel bir uyumluluk sorunu da olabilir, bilemedim açıkçası çok değişik bir durum

ben hala ramin tam oturduguna ikna olmadım

en son olarak tüm timingleri ve ayarları tek tek elle girmeyi deneriz, o da olmazsa ne yapılabilir bilmiyorum açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 11 Ağustos 2020; 23:51:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.