Şimdi Ara

ram x:m.p seçince pc donuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir önceki ayaların hepsinin tek tek girdim ramlar yine 2133 gözüküyor görev yöneticisinde cmd'den wmic memorychip get speed yazıp denedim hala 2133. ramları takarken bi taraftan kilit sesi geliyor diğer tarafı elle bastırıp takıyorum anakartı kırcam diye korkuyom bastırırken artık :D biosda 3466 pcde 2133 anlam veremedım nerede hata var
  • 3200 denedim yine aynı sorun . ramları tekrar takıp cıkarıp deneyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randysotti -- 12 Ağustos 2020; 0:22:27 >
  • randysotti R kullanıcısına yanıt
    raminiz 3466t boot edemiyor ve güvenli ayarlara dönüyor windows açılırken

şimdi size full timing veriyorum. hepsini girmeniz önemli

öncelikle bu tamamen safe değerler. bu şekilde açılmazsa kesinlikle ortada ya bir oturmama ya da bir uyumsuzluk sorunu vardır

Ram hızı = 3000 MHz (şimdilik böyle deneyelim)

tCL 16
    tRCDRD 20
    tRCDWR 20
    tRP 20
    tRAS 38
    tRC 75

tRRDS 6
    tRRDL 8
    tFAW 24

tWTRS 4
    tWTRL 12

tWR 24

tRDRDSCL 5
    tWRWRSCL 5

tRFC 560

tCWL 16

tRTP 12

tRDWR 8
    tWRRD 1 (olmazsa 3 olarak deneyin)

tWRWR SC 1
    tWRWR SD 7
    tWRWR DD 7

tRDRD SC 1
    tRDRD SD 5
    tRDRD DD 5

tCKE 8

---

DRAM VOLTAJ 1.38V
    SOC VOLTAJ 1.1V (SOC OVERCLOCK VID KISMINDAN, rehber;https://forum.donanimhaber.com/gigabyte-b450-anakartlarda-manual-voltaj-girme-rehberi--144558428)

GEARDOWN MODE = ENABLED
    COMMAND RATE = 2T

procODT 53.3 OHM

RTTNOM RZQ/7
    RTTWR OFF
    RTTPARK RZQ/5

ram x:m.p seçince pc donuyor

--

son olarak da sorayım, biostan çıkarken save and exit yapıyorsunuz değil mi?

• değerleri aynı şekilde uyguladım tRCPAGE , TRFC2,TRFC4 autoda kaldı. görev yöneticisinde hala 2133 gözüküyor.....
  • maalesef benim bilgi birikimim bu kadar, sorun ne bilemedim açıkçası :(
  • bu ayarlar yapılıyken xmp profilini disabled yapmayı denediniz mi?

soc overclock vid ayarını yaptınız değil mi?
  • düne kadar çalışan şey ilginç neyse başka bi anakartta ramları denicem artık başka birşey gelmiyor aklıma benimde teşekkürler tekrardan uğraştırdım seni
  • xmp kapalıyken yaptım. soc değeri sizin rehberde olan 48'i girdim ama maalesef.
  • Ramlarda sorub olup olmadıgını anlamak için tek tek deeneyip x.m.p açıp baksam sıkıntı yaratırmı peki az once oyuna gireyim dedim fps düşüp duruyordu oynanmıcak seviyede performansda %95 kullanımda belleklerde problem olabillir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    olabilir hocam ben hala ramlerin tam oturmadıgını düşünüyorum ama

tek tek denemeniz hiçbi sıkıntı yaratmaz bu arada istediginiz gibi deneyebilirsiniz
  • evet tek tek denediğimde 2.slotta xmp secili profilde 3600 gordu 2 ramda 4.slotta denediğimde ise pc açılmadı ekran gelmedi her iki ramdada . anakartın 4. slotu arızalandı demekki :d stabil şekilde kullanabilmek için 1 ve 3. slota taksam performans kaybı yaşarmıyım ?
    yaşamazsın, 1 ve 3. slotlarda 3200 mhz cl14 olarak kullanabilirsin, 3200 yemezse 2933 mhz yer en kötü
  • 3200 14 16 16 16 32 ayarını mı yapayım ?
    evet yapın hocam

eğer olmazsa 3000 14-14-14 yapabilirsiniz deneyebilirsiniz
  • ahaha sansımı eveyim şuan 1 ve 3 slota takılı olanlarda aynı sorun 2133 yine biri bozuk kimin nazarı değdi acaba ya..
    ramlerden biri bozuk ya da ramlerle anakart anlaşamadı hocam
  • ramlardan biri bozuk olsa 2. slotta tek ram takılıyken acılmazdı ama yanlışmıyım. 2 sinide ayrı ayrı denedim
    o zaman slotlarda bozukluk var dicem de durdugu yerde nasıl bozulur ki bu da...

bios reset yapmayı deneyebilir misiniz rica etsem bir de?
  • Artık yarın devam ederiz . Teşekkürler tekrardan yarın seni yine rahatsız edicem kusura bakmazsan hatta anlık yazabilceğim dc filan kullanıyorsan ordan iletişime geçelim sakıncası yoksa. gelirkende kenarda köşede duran Crucial Ballistix Sport LT BLS2K8G4D30AESBK ramleri getiricem bakalım kim bozukmuş hadi iyi geceler dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de gigabyte anakart var. Bazen anlamadığım bir şekilde xmp seçili olduğu halde ram voltajı 1.2volt da kalıyor yükselmiyor. Elle 1.35 volt giriyorum düzeliyor. Ramim 3200 bu arada
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.