Şimdi Ara

ram yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2*1 1066 mhz ramim var 1 tanesinin yerine 4gb lık tek modül taksam 1+4 gb olsa olur mu

• 2 şer slot var da diğer slota takınca çalışır mı çalışmıyormuş diye duydum da
  • çalışır hocam niye çalışmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulocum

2*1 1066 mhz ramim var 1 tanesinin yerine 4gb lık tek modül taksam 1+4 gb olsa olur mu

Anakartının marka/model numarasını yaz oradan anlaşılır.
    Bilmiyorsan şu programda CPU-Z Mainboard'da Model kısmından bakabilirsin.
  • gigabyte ep41 ud3l anakartım 2*1 olduğu yerde durup diğer 2 liye 2 gb lık mı takayım 1 tane
  • http://forum.donanimhaber.com/m_35778405/tm.htm şöyle bir konu var da diğer slotta çalışmamış aynı sorun olur mu
  • Anakartının sitesinde yazanlar:
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep41-ud3l_10/
    Bellek
    8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi
    Çift kanal bellek mimarisi
    DDR2 1066(OC)/800/667MHz

4 yuvaya sahip, en yüksek 8 GB desteklediğine göre en çok 4 tane 2 GB veya azı şeklinde takabilirsin. Tek başına 4 GB takılmıyor.

Bir kere DDR2 sisteme bu zamandan sonra çok harcama yapmanı önermem.
    İstiyorsan 2 tane daha 1 GB bul, toplam 4 GB yapsın.
    Bunun dışında DDR2 olarak daha yüksek RAM alacağına anakart+işlemciyi değiştirip DDR3 RAM alman akıllıca olur.

• teşekkürler ram için öneriniz var mı 2*1 veya sadece 2gb
  • DDR2 olacağından ben çok açılmanı önermem. Gene 1066 olsun dersen Kingston'ın HyperX olanları var
    http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_hyperx-326-4869.html
    Ya da 800 Mhz olanlarını daha ucuza bulabilirsin, imzamdaki 2 tane 2 GB 800 Mhz 100 liraya satılıyor.

Öte yandan DDR3 bir anakartın olsaydı 2 GB 1333Mhz 20 lira, 4 GB 40 liraya alınıyor. O bakımdan toplam 4 GB yetmez dersen (ki yeter) sistem değiştirmen daha mantıklı olabilir.
  • sistem değiştiremem de şu an 800 lük olanları alırsam diğer 1066 lık olanlar da 800 le mi çalışır
  • Çalışır.
    Ancak anakartın "Çift kanal bellek mimarisi" olduğundan 2 veya 4 tane şeklinde takarsan daha performanslı olur.
    Yani 2 tane daha 1 GB al 4 olsun, ya da 2 tane 2 GB al, eskileri takmadan kullan.

2+2+1+1 gibi yaparsan çalışır ama biraz hız düşüşü olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 13 Aralık 2011; 16:32:14 >
  • yardımın için teşekkürler 2tane daha 1 gb almaya karar verdim
  • 1066 lık almayı istiyorum exa ya sipariş verdim ellerinde yokmuş iptal oldu bildiğiniz bir yer var mı başka ?
  • Üzgünüm yok. İsmiyle (kingston hyperx ddr2 1066) Google'da aratınca ilk sayfada Gigatek'in sitesinde var gözüküyor, 3. sayfada mpazar.com ve başka siteler de çıkıyor, hiç birini kullanmadım bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.