Şimdi Ara

Ram yonga sorunu ve uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski sistemlerde PC' nin farklı bileşen ve işlevlerini, çok sayıda yonga denetlerdi.
    yeni sistemlerde hem maliyeti düşürmek hem tasarımı basitleştirmek hem de daha iyi
    uyumluluk sağlamak için bu yongalar, tek bir yonga seti olarak düzenlendi

Benim sorum ise tek bir yonga setli ram ile 2 taraflı yonga setli ram birlikte çalışabilir mi ? Yani ikiside 4 gb ve yonga setleri dışında her şeyi aynı olan ramler birlikte çalışır mı ?

• Ram bellekler üzerinde bulunan depolama birimlerinin tek taraflı veya iki taralı dizilmiş olması bu birimlerin bir veya iki kontrolcü tarafından denetlendiğini anlatıyor mu bilmiyorum.Ben bellek modüllerinin tek taraflı da çift taraflı da olsa tek bir kontrolcü tarafından çalıştırıldığını biliyordum.Bu nedenle bence bahsettiğiniz iki farklı ram tipi aynı anakart üzerinde çalışabilir.Ancak şöyle bir detay var genellikle birden fazla sayıda ram kullanılıyorsa bu ramler aynı marka modeli geçtim aynı serinin ürünü olması bile önem taşıyor.Çünkü aynı marka model olmasına rağmen sonradan takılan ikinci ram sebebiyle sistemde ram uyumsuzluğuna şahit oldum.Ancak öte yandan farklı marka model ramlerin aynı anakartta beraber çalışdığını da gördüm.Kısacası işin süper teknik kısmına girmeden ve bu konuya çok çok iyi derecede hakim olmadan bir cevap vermek zor.Kimi anakart çipsetleri ram seçiyor kimileri seçmiyor.Bu iş en azından şuanki bilgim dahilinde tamamen şans işi, kumar bana göre.Eğer dediğiniz ramler aynı gecikme,voltaj ve hız değerinde ise takar şansınızı denersiniz.Belki çalışır bekli çalışmaz

• Cevanınız için teşekkürler. O xaman vatandan alıp denerim olamadı iade falan :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iki farklı ram uyumu??
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.