Şimdi Ara

RAM yükseltmek için aldığım RAM'lerden biri bozuk olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Halihazırda Z97 PC Mate 3000 Mhz. (OC) modeli anakarta ve i5 4690k işlemciye sahip olan bilgisayarımda kullandığım Gskill ripjaws X ddr3 (F3-12800CL9D-8GBXL) modeli 8(2x4)gb RAM'imi 16(4x4)gb olacak şekilde yükseltmek istedim. 2 tane Hyper X Savage ddr3 (HX316C9SR/4) aldım. RAM'lerin hepsi 4gb, 1600Mhz, CL9 ve 1.5V değerinde.

İşleme 2 slotu siyah, 2 slotu mavi olan anakartımın boş olan mavi slotlarına yeni aldığım ram'leri takarak başladım. Bilgisayarımı çalıştırdığımda görüntü alamadım ve bir süre sonra kendi kendine restart attı. Ben de bilgisayara takılı olan tüm ram'leri çıkarıp, yeni aldıklarımı teker teker denedim. Yeni aldığım RAM'lerden biri çalıştı ve sistemde 4gb bilgisini gördüm fakat diğer ram'i tek başına denediğimde aynı şekilde görüntü alamadım ve restart sonucu ile karşılaştım.

Şuanda eski ram'leri ve çalışan yeni ram'ı taktım ve 12gb olacak şekilde kullanıyorum.

Forumlarda biraz araştırma yaptım ve bios sıfırlama gibi bir çözüm gördüm, sizce bios sıfırlamam sorunu çözer mi? Yoksa ram'lerden biri bozuk mu?

• Biosu sıfırlamak bellek ayarlarını fabrika ayarlarına çevirecek önce o şekilde dene yeni aldığın belleklerden çalışmayanı tek başına tekrar tak.Yine çalışmazsa büyük ihtimal arızalıdır o

• Sıfırlamayı deneyeyim hocam. Ek olarak, bios sürümümün 4.4 (25/07/2014) olması ve bahsi geçen Hyper X ram'in özelliklerini içeren web kaynağının 2015 tarihli olması dikkatimi çekti. Sizce bu durumla alakası olabilir mi? 

• ddr3'de aynı marka iki kit bile taksanız uyumsuzluk olabilir.olur hatta çünkü kabı aynı olsa da içindeki çip farklıdır.ben 2x4 corsair falan filan aldım bir sene sonra aynı kitten aldım içi değişmiş sorun olmuştu.şimdi ddr3 makinemde gskill sniper 1600 ve 2x4 ramle corsair 2400 2x4 ram hepsi 1600 olacak şekilde çalışıyor ddr3 işi şans işidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski pc için ram tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.