Şimdi Ara

Ramı takarken anakartta parça kırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pavilion G6-1306ET model laptobumun fanını temizlemek için açtım ve temizledim, daha sonra bilgisayarı toparlarken ramı takmakta zorluk çektim, ramın takıldığı kısımın hemen arkasında kumandalarda olurya hani saat pili gibi bir şey.

Tam ramın yanında duruyordu, o kırıldı, ayaklarının olduğu kısım, şuan dizüstü bilgisayarımı 24 saattir sorunsuz bir şekilde kullanıyorum lakin dikkatimi çeken şey PES 2013 oynarken animasyonlarda takılıp durmaya başlaması, 3-5 saniye kadar, arada da maç sırasında komple ekran hafif titrek bir şekilde görüntülenmeye başlıyor, onun dışında bir probleme rastlamadım.

Acaba bu parça neyin nesidir?

Üstünde; F192 390 2.5V yazmakta.

• O dediğiniz bios pilidir onun yuvasını mı kırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

O dediğiniz bios pilidir onun yuvasını mı kırdınız?

İnternetten baktığım kadarıyla kapasitör diyorlar galiba ama tabi şöyle bir şey var, benim gördüklerim masaüstü kasası için demişler.

Resmini çekip koyacağım 1 dakika.

Ramı takarken anakartta parça kırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çikizen -- 25 Eylül 2013; 15:04:08 >
  • siz uzun devrelerden kondansatör uşlarından kırmışsınız voltaj ayarlama işlevleri var her biri farklı bir elemana güç verir ana kondansatörlerden kırsaydınız tamirlik olurdu yine de bir bilgisayarcıya gidin baktırın lehimlettirin sıkıntı çıkarabilir
  • Geçmiş olsun parça kırılmasına rağmen pc çalışıyorsa bu iyi haber ama uzun vadede sıkıntı çıkabilir. Notebook tamiri yapan bir yerde montajını yaptırın aynı parçayı...

Baktınız sıkıntı yok rahatça kullanıyorsunuz HP email atın bunu fazladan koymussunuz buraya diye :)

Tekrar geçmiş olsun.
  • Anladım hocam sanırım bu rame giden voltajı ayarlıyor?

Kaynak yaptırtıcam derken daha kötü olmasın?
  • Çikizen kullanıcısına yanıt
    İstanbuldaysan Mecidiyeköyde birsürü tamirci var sana yardımcı olurlar ... Problem çıkmaz ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAM Tırnağı kırıldı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.