Hi-Level 8 Gb ddr3 1600 mhz ram aldım asus ankartım 1866 mhz kadar desteklkiyor ancak ram takıp tek slot başlatınca açmadı görüntü gelmedi yanına eskş ramim 2 gb ddr3 takınca gördü açıldı ilk baş 2 gb olarak gözüktü sistemde güncelleme vs yaptım biosuda en son bios sonra yeniden başlattım açtım bu seferde 10 gb olrak gömrdükullanılabilir 2 gb diyor ya niye böyleoldu yardımcı olurmusunuz ?
vallahi canımı sıktı bu olay hiç görmemesi gerekmezmiydi buda resmi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr-SeRGeN -- 4 Haziran 2015; 21:48:36 >
8gb ve 2gb olan ramlerin cl, mhz ve voltaj değerleri aynı mı?
Bunuda böyle görüyor. kafam karıştı
Windows 7 mi kullanıyorsun? Eğer merakını giderecekse bir şey söyleyeyim. Görev yöneticisini aç ve yukarıdan performans sekmesine gel. Ardından aşağıdaki "kaynak izleyici" adlı tuşa tıkla. Orada belleğini nasıl kullandığını göreceksin.
Bu resimde benim bilgisayarım. Gördüğün gibi Donanıma ayrılmış bellek 2115 Mb. Yani benim Ramin yaklaşık 2.1 GB donanıma ayrılmış. Boşa gidiyor. Bu da bilgisayarım özellikler sekmesi.
Gördüğün gibi, kullanılabilir 3.93 GB. Yani tahmin ettiğimiz gibi 2.1 e yakın bir ram kullanılıyor. Bu sorunun tek nedeni ise Windows 7. Windows 8 e geçtiğin zaman bu sorunun ortadan kalkacağından emin olabilirsin. Sanırım Bios ayarlarından falan bir kaç çözümü daha vardı. Ama hiç hatırlamıyorum ki bu ayarlar o kadar kolay değildi. En iyi çözüm Windows 8 e geçiş yapmak. Sağlıcakla :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahayalniz -- 5 Haziran 2015; 10:24:54 >