Şimdi Ara

İşlemcim Neden Düşük Hızda Çalışıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ASUS P5GC-MX anakarta,160GB Samsung SATA2, 3GB DDR2 667MHz ram,1GB NVDİA 9400GT ekran kartı olan masaüstü bilgisayara sahibim.Eski işlemcim İntel E2180 x2 1MB 2.0GHz hıza sahipti.
    İnternet kafeden bilgisayar hızını farkettirebilecek yeni işlemci almaya karar verdim.İntel Core 2Duo E6550 x2 2.33GHz 4MB ikinci el işlemciyi 100Tl ye aldım.İşlemciyi anakarta taktım.Bilgisayar açılır bios ekranında işlemci adı aynı şekilde fakat hızı(frequency) 1.86GHz yazıyor ne kadar overclock denesemde bu hızı hiç aşamadım.Bilgisayara CPU-Z indirdim sonuç ne kadar yorsamda CPU 1866GHz yi aşamadı.Oysa kafedeki satıcı işlemcinin GTA5 bile oynatabileceğini söyledi ve kafedeki bilgisayarlarda da kullanıyor.Ama bendeki GTA4 ü bile tamamen düşük çözünürlükte,low ayarlarda zor oynattı.Tamam biliyorum sadece hız işlemciden ibaret değil ama bu oyuna sistemimin yeterli olduğunada düşünüyorum.Pişmandım, geri vermeye çalıştım geride almadı.Daha da pişman oldum.Sizce sorun neden kaynaklanıyor ve ne yapmalıyım ?

Şimdiden herkese teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadMachinesS -- 6 Haziran 2017; 23:47:9 >

• Anakartınız 945GC chipset. Geçiş anakartı her Core 2 işlemciyi desteklemez. Bios güncelleme yapmanız gerekir. Ama 330 mhz hissedilir bir fark yaratmaz. GTA 5 2 çekirdekli core 2 işlemcide oynanmaz. GTA 5 oynayacaksanız sistemi yenilemeniz gerekli.
  • Öncelikle geçmiş olsun 20 liralık işlemciyi 100 liraya almışsınız. Şu anki bilgisayarın GTA 4 ü zar zor oynatıyorsa zaten core 2 quad da taksan GTA 5 açmaz. GTA 5 oynamak istiyorsan ekrana kartının da iyi olması lazim.

Ayrıca Cafeci size GTA 5 konusunda da yalan atmış. O işlemciye gtx1080 ti da taksanız 30 FPS den yüksek alamayacaktır. Yani o işlemci ve internet cafelerdeki bilgisayarlarda sıklıkla kullanılan hd4850 ekran kartı ile GTA 5 anca hayal olur. 20-25 FPS en düşük ayarda en düşük çözünürlükte belki o da .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt
    Adam açıp gösterdi sistemlerden işlemciyi.Sonra oyuna girdi.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anakart işlemciyi gördü ama 2.33 yerine 1.86 speed yapıyor en fazla hiç bişey anlamadım.Yani bu işlemci sorunlumu ? Yoksa böyle normal mi ? Yoksa benim anakartla uyumlumu değil ? Eğer sorunluysa gidip adama söyleyecem.Bana onu söyleyin zahmet olmazsa lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadMachinesS -- 6 Haziran 2017; 23:28:27 >
  • Gene bi internet kafa tuzagı 100 tl ye gidip güzelinden bi hamburger yiyip üstüne bi güzel de bi benzin alip kasanın üstüne döküp yaksaydın daha hayorlı olurdu

Şaka bi yana bios güncelle bios dan sonra oc dene

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Bu sorunmu sizce ? sorun olursa işime gelir.Eğer değilse işime bakıp düzeltmeye çalışıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Deneyin görün güncel herzaman iyidir 👍

Denedim fakat beceremedim.Anakartın sayfasın gerekli dosyayı indirdim.Flash belleği FAT32 yapıp attım onu seçtim hata verdi açılışta.Sonra nette Asus update var ondan denedim yine bişey anlamadım.Bildiğiniz bir yöntem varsa lütfen yardım edin.. !!
  • Anakart ne dostum

ASUS P5GC-MX
  • Bi bını bıldum bi izle

https://youtu.be/iVVwR2xlMAw

• Ona verdiğim para haram olsun boğazında kalsın.Allah görüyor da söze gerek yok..

• P5GC-MX'in 3 farklı modeli var. 800, 1066, 1333 FSB'li modelleri. Anakartınız 1333 (333*4) MHz FSB desteklemiyor. E6550'nin 333*7=2330 MHz şeklinde çalışıyor. Sizin anakart 1066 (266*4) MHz FSB desteklediğinden işlemci 266*7=1862 MHz olarak çalışıyor. Emin olmak için CPU-z'yi çalıştırıp mainboard sekmesinin resmini buraya atabilir misiniz?

• ASUS P5GC-MX kartına BIOS güncellemesi yapmanı öneririm fakat o işlemci yine de GTA 4 ya da GTA 5 oynatmaz aslında grafik kartı alsaydın daha mantıklı olurdu yine de bir parça satın alırken dikkat etmeni öneririm eğer GTA 5 gibi bir oyun oynayacaksan sistemini yenilemeni tavsiye ederim.
  • vay arkadaş adam 100 liraya satmış o işlemciyi. Geçmiş olsun.
  • Fotoğraf atılmıyor nedense.Ama kısaca yazayım.Core speed:sürekli değişiyor 1864 ü aşmıyor

Multiplier:6-7

Bus speed:266

Rated:1064.,,, değişiyor

• Rezil oldum millete safım saf.Haram olsun ona boğazından geçmesin

• Yazdıklarınız dediklerimi doğruluyor. Anakart maksimum 1066 mhz fsb destekliyor bu yüzden işlemci tam hızda çalışamıyor. Mainboard sekmesinde model kısmında yazan anakartınızın tam modelidir. Üstteki mesajımda 3 modelinde linkini verdim. Support kısmında son sürüm biosu indirip EZ flash (nette videolarına bakabilirsiniz EZ flash 1 olsun) ile güncellemeyi deneyiniz. Belki 1333 FSB desteği gelirse tam hızda kullanabilirsiniz. Yoksa yapacak birşey yok.

Yalnız bios güncellerken dikkat ediniz. İstemeden de olsa reset falan atmayınız yoksa sistem hiç açılmaz.
  • DeadMachinesS D kullanıcısına yanıt
    Suç satanda değil, alanda. Hicbir araştırma (ne ürün kalitesi ne de fiyatı hakkında) yapmadan satıcının her dediğine güvenip bir şey satın alırsanız böyle olması normal. Satıcıya boşuna laf ve beddua etmeyin.

Not : Satıcı ben değilim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.