Şimdi Ara

Ramjet motorlu GÖKHAN füzesi ilk kez paylaşıldı: Projede son durum ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ikaye Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
35
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy şu anda #6
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "Bu süreçte füzenin alt sistemleri, aerodinamik yapısı ve itki sisteminin performansı doğrulama testlerinden geçirilecek" denmiş. belki ramjet de test aşamasına gelmiştir. bu konuda bir bilgin var mı. motor test aşamasın da değil midir.

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Haberi belirli bir algı altında okursanız bu şekilde algılamanız doğal elbette. Haberde olan bilgiler olduğu gibi veriliyor. Üstüne ilgili olanlar için bağlam bilgiler de veriliyor. Haberin herhangi bir yerinde ne yapıldı demişim ne testler başlıyor demişim; "yer testleri ve uçuş testleri aşamasına geçiyor" kısmından bunları anlıyorsanız bu konulardaki bilgilerinizi elden geçiriniz. Yer testleri neleri kapsar, nereden başlar vb. Kaldı ki projenin belirsiz yönlerini de açıkça söylemişim. Ne diyelim 5 yıldır üstüne çalışıyorsunuz ortada bir ürün yok mu diyelim? 3-5 yılda projenin tamamlanacağını falan mı bekliyordunuz yoksa?

• defenceturk
    Ramjet motor ateşleme testi başarıyla gerçekleştirildi
    https://www.defenceturk.net/ramjet-motor-atesleme-testi-basariyla-gerceklestirildi
    haber şubat 2022 haberi ramjet motoru yok yok diye papağan gibi konuşacağına biraz araştırsana güzel kardeşim birde algıdan bahsediyor sen den başka algıcı göremiyorum ben burada.

• Bu tip füzelerle aslında fiziken uçak içi pilotluğuda bitiriyorlar gibime geliyor, bu derece kaçışı olmayan menzil sunması ve bunun gelişecek olması filan işin rengini çok değiştirecek...
    Onca zaman harcayıp yetiştirdiğin adamı çat diye uçağa kurban olarak yerleştirmezsin ki o vakitte 6.nesil pilotsuz devire geçişin zorunlu hale gelmesi gibi bir durum doğmuş olacak.
    Neyse ki hem füze hem de pilotlu ve pilotsuz uçak çalışmalarımız devam ediyor. :)

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Ya sen yine açıklamaya çalışmışında adamı gizli gizli üzüyor böyle gelişmeler o yüzden herhalde. Benim tuttuğum (sanki futbol burası) parti yapmadı da rakip klüp pardon parti yaptı diye üzülüyor olay bu. He tabii yıllar yıllardır süren bir türlü haber alınamayan, yapılması yılan hikayesine ve büyük başarısızlıklara sahne olan diye anlatsan nasıl keyiflenir bak.

Hayatımızda hiç ramjet yapmamışız ki aşırı karışık bir teknoloji bence bundan sonrasınıda getirir bizimkiler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

Kesinlikle öyle. Bunlar merdiven basamağı gibi. Yapa yapa, bilgiyi bir üste aktara aktara oluyor. Haliyle bizim gibi ülkelerin ürüne ulaşması zor oluyor. Çünkü daha merdivenin başlarında sayılırız.

• Metoor füzesi 6 ülkenin biraraya gelip ürettiği bişey herkezin harcı değil tek başına üretmek ama 1 seneye kalmaz bizim füzemiz piyasaya çıkar

• Asya5 A kullanıcısına yanıt
    Onlar bir araya gelip üretelim dedikleri şey aslında yapamayacaklarından değil maliyeti bölüşmek ve sonrasında yine üretim maliyetini azaltmak. Mesela EuroFighter’da başta Fransa vardı sonra benim isteklerim olmuyor dedi çıktı kendi uçağını yaptı.

Grup çok iyi zira savunmaya hiç para harcamak istemezler Avrupa o yüzden başarılılar bizim öyle bir şansımız yok bizi almıyorlar bizimde çalışabileceğimiz kaliteli ülke yok neyse.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim anlamadığım bu yeni nesil füzeleri yapıyoruz iyi de hangi uçağa takacağız bilmiyorum. Meteor gibi ise F16 viper dışında kullanamazsınız. Onda da lisans yok. Sadece b30 larda lisans var ama Aesa yok. Yeni alınacak typhoonlarda da mümkün değil lisans vermezler. Akıncı, anka 3, aksungur atar. Onlarda da Murad Aesa radarın çalışması lazım. Elbet bir bildikleri vardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.