Arkadaşlar speccy isimli programdan oyun oynarken takip ediyorum.Baktım ramler 577mhz. DDR3 ramler 2 ile çarpılıyormuş sonuç 1154 mhz yapıyor. Bu ramlerin 1600 mhz olması lazımdı. Kingston hyperx 16gb Parti numarasıda khx1600c9d3/8gx. Bios ayarlarına baktım 1154, binbeşyüzküsur, 1734 gibi bi değer, 2 bin küsur gibi değerler var net 1600 2133 falan yok ve o ayarı değiştirmekte istemiyorum yanar falan pek bilmiyorum . İşlemci fx 8320 alakası varsa bilmem belirteyim.
Muhtemelen anakart fsb taban frekansı 200mhz den düşük. 200 e sabitlerseniz gördüğünüz ram frekansları normal değerlere dönecektir.
Nasıl yapılıyor bios tan direkt olarak yapsam voltaj falan değiştirmeme bi ayar oynamama gerek varmı ?
xeryusrg
kullanıcısına yanıt
Zaten normal değeri bu voltaj falan vermenize gerek yok. Hatta biosu default ayarlarına döndürürseniz otomatik olarak düzelmesi lazım.
Biosun ayarlarında bi seçenek buldum ve herşey şuan düzledi saolsun. D.O.C.P/Manual/Auto diye 3 seçenekli bişey buldum yanda açıklamaları yazıyodu. D.O.C.P herşeyi otomatik optimize ediyormuş ona bastım ramler 1600 e çıktı bişeyler değişti. Kaydettim ve çıktım şuan herşey normal. Bitek işlemci 3.9 ghz de çalışıyordu şuan 3.7 ghz görünüyor oda bana pek farketmez açıkcası sorun yok. Herşey için teşekkürler
Hazır bulmuşken bi soru daha sorsam bu ramler 577-800 gözle görülür bi performans farkı yaratırmı ?
xeryusrg
kullanıcısına yanıt
Genelde oyunlar ram hızından çok etkilenmezler. Rame duyarlı bir uygulamanız yoksa ciddi bir fark görmemeniz lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme