Şimdi Ara

Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG - 1.2 TSI DSG Yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: bluehouse

Yarın hem Seat bayisine hem de Skoda bayisine gidip, Rapid ve Leon u test edip, son fiyatları alacağım...

Min fiyata Max fayda hedefleyin. Her ne kadar arada 10-12.000TL gibi farklar olsa da, benzinli araç olunca insanın aklında hep tüketim değeri takılı kalıyor, bu da kullanıcıya her daim sıkıntılı oluyor.

O yüzden -mümkün ise- dizel tercih etmek lazım.

Bende yıllık 10.000km yapanlardanım, benzer hesaplara göre hep benzinli araç alırdım.
    Son 2 aracım dizel otomatik, tüketim değeri göz dolduruyor iç ferahlatıyor, verilen fazla paraya değer. Zaten boşa giden para da değil, aracı satarken - bir miktar kayıp olsa da- geri gelir.

*Dsg araç alma planınızı, mutlaka + garanti ile pekiştirin.
    Malum Dsg bu, nerede ne yapacağı belli olmadığı gibi kötü servis zihniyeti de cabası...

Hocam zaten dizel alırsam sırf bu senin de yazdığın gibi, gözüm hep tüketim değerinde olmasın, kafam rahat olsun diye alacağım...
    Aracı büyük oranda kredi çekip almak sıkıntı bizim için...

İlave garantiyi bugün bir arkadaş da söyledi. Benim de aklımda, yaptırmak lazım. Güven olmaz bu DSG ye...

* Sürüşü de bir o kadar konforlu keratanın...

• Karizmatik sozunuze katılıyorum leon cok fazla var piyasa da bu araca sahipseniz trafikte farkli hissedersiniz.

Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG - 1.2 TSI DSG Yardım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluehouse B kullanıcısına yanıt
    Bu devirde benzinli araba zor iş. Hele hele 8-10lt yakan bir araç artık bana hepten ters.

Aslında elde tüm araç kadar nakit varsa, sıfır faiz kampanyaları çok mantıklı(doğuş yapmaz tabi!?)

Mesela; 30.000 sıfır faiz varsa, o parayı nakit vermeyip kuru faize dahi atsak 20 ayda 4.5-5.000tl getirir. Bu da araç maliyetini düşürürür.

Ama aracı almak için kredi çekmek, hem 24-36 ay vadede toplam maliyeti arttırır, hemde aylık/yıllık yürütme maliyetlerinde kişiyi sıkıntıya sokar. O yöntem biraz sıkıntı yaratır. Borç bitene kadar, insan sürekli gergin olur.

• peugeot 308 blue hdi 120 hp sahibiyim aynı zamanda vw passat cc 1.4 tsi aracımda var

kışın dizelin motoru bir türlü ısınmıyor iş yeri evime 7 km birde ısınmamasından ötürü sesi de cabası özellikle -5 derecenin altında daha belirgin
    peugeor ortalama 7-8 lt civarında geziyor dur kalk trafik cc de ise 9-10 lt aynı güzargah

uzun yolda yakıt farkı yine aynı şekilde aynı sürüş şartlarında benzinli araç 2 lt fazla yakıyor oda maximum
    sizin işinize gelirsek 2014 model 1.6 tdi rapidim vardı sıfır aldım 7 ay sonra sattım

açık ve net o paranın aracı değil kesinlikle sıfır dizel otomatik alabileceğim en ucuz diye almıştım kimseye de tavsiye etmiyorum

ben şahsen dizel aracın artık çokda avantajlı olduğunu düşünmüyorum bundan sonraki araçlarımda benzinli araçları tercih edeceğim

düşük bakım maliyetleri de benzinlinin artısı

2013 temiz bir passat cc bakın aynı paralara bulabilirsiniz cam tavansız olanlarından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dymmt -- 21 Ocak 2017; 7:6:51 >

• Bir ust mesajda yazan arkadas gibi ben de 1.6Hdi ve 1.4Tsi Sahibiyim. Ancak Dusuncelerim farkli.

Oncelikle sunu belirtmekte fayda var ev - is arasi 30KM + Istanbul Trafigindeyim.

Bu kosullarda olunca 9-10.2Lt/100KM arasi yakan TSi ile 5.5-6.0/100KM'de yakan Hdi arasinda ciddi bir fark oluyor. Yillik 20-25.000KM arasi bir kullanimim var

1.4Tsi Kullanilmamaktan Diskleri Paslanmis bir sekilde bekliyor. Resmen Aku vs bozulmasin diye arada bir kullaniyorum.

Soguk Havalarda Isitmali Koltuk Kilifi ile ilk basta isiniyorum. 5dk'da Arac isinmiyor diye kendi rotamda 50-60KM gunluk Istanbul Trafiginde bana maliyeti tam 2 kati.

Gecen gun hesap ettim.

Dizeli 10 Yil kullanmissim araci / 255.000KM'de suanda HDi ile 72.000TL civarinda guncel benzin fiyatindan yakit yakmisim, burada benzini guncel aldim cunku arac fiyatlari ile Benzin Fiyatlari neredeyse ayni oranda artiyor.

10 Yil TSI Kullanmis olsaydim / 255.000KM'de topplam 145.000TL yakit yakmis olacaktim, Arada neredeyse bir arac kadar yakit farki var. Buna karsilik artik Bakim maliyetleri 150lira farkli olsa 25 bakimda 3750 lira daha farka eksik yazarim. ki bu para bile degil.

Bu benim guzergahim ve Dunyanin en rezil trafiklerinden biri olan Istanbul icin.

Birebir kullanimim, buradaki bazi kullanicilarin yasi yetmeyecegi icin tiriviri yapmazlarsa sevinirim.

• mfatih1905 kullanıcısına yanıt
    ben aracın yaktığını yazdım malum karadenizde pek düzlük olmaz.şehir içi 8.5 lt ama mesela Ünye-Samsun gibi şehirler arası yollarda 100 110 km de rahatlıkla 5 litre civarı yakıyor.

• liebermann L kullanıcısına yanıt
    Yiğidim elin yabancısının ürettiği malı sahiplenipde fan boyu olanlardan haz etmem. İnsanları yalan yanlış tüketim verileri yönlendirmeye kandırmaya gerek yok neyse o

• koyay K kullanıcısına yanıt
    i30 da kullandım clio da kullandım nerden çıkardınki anlamadım bu sonucu.isteyen istediği aracı alır forumdaki insanlarda tavsiyede bulunur. Neresi bunun klavye delikanlılığı anlamadım ?

• Spaceback nedir ya. Ne idüğü belirsiz, saçma sapan ruhsuz dandik araba. Fiyatı da kazık. İkinci elde de büyük zarar ettirir.

Gidin auris alın, leon alın, pulsar alın, kia ceed, 308 falan alın.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Bende de var spaceback bluetoothdan panoramik tavana kadar ful arti ful, bakan donup bir daha bakıyor, ne idügü belirsiz olan araba degil bu kesin.

• quote:

Arkadaşlar öncelikle zaman ayırıp bir şeyler yazan herkese teşekkürler.
    Bugün Skoda bayisine gittik. Rapid'in içi gerçekten çok geniş ve ferah. Test sürüşü de benim için yeterli konforu ve güveni verdi.
    Malesef Seat bayisine yetişemedik. O da pazartesiye kaldı.
    Güvenlik testlerine baktığımda sanki Leon 1 tık önde duruyor.
    Rapid'de ise en sevdiğim kısmı dışarıdan görüntüsü. Özellikle arkası karizmatik duruyor...
    %95 benzinli alacağız. 12.000 fark var, aracı kredi ile alacağımız için bir de onun faizi gelecek. Hesabıma göre parasını 4.5 - 5 yıldan erken çıkartamayacak. O zaman gelince de çok km yapmadan, ağır bakımları gelmeden satalım diyeceğiz. Önceden bu kadar para verdiğimize değmeyecek, diye düşündük... inşallah doğru karar vermişizdir...

SORU: Satış görevlisi, dizelin şehir içinde daha iyi yakması için en az 20 km yapması lazım dedi. Doğru mudur? ( Hanımın okul 6 km. Git - Gel yapacak. )

Biz de bugün baktık, 66.500 tl fiyat aldık 2016 model 1.2 tsi dsg beyaz renk style paket için...

Fiyatına euro zam mı olmadığını, ötv.den etkilenmediğini belirttikleri için uygun gibi geldi... leon ise yok malesef...

aracın hazır ve hemen teslim edilecek olması önemli olduğu için mantıklı geldi...

• UNDYING U kullanıcısına yanıt
    Panoramik tavan var mı?

• koyay K kullanıcısına yanıt
    Yok hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

Gönül rahatlığıyla gezmek istiyosanız dizelden şaşmayın derim.benzinli araba şehir içi yakar 3 yıldır 1.2 tsi golfüm var şehir üçi 8.5 lt altına düşmedi .78 bin iyi para rapide ben olsam vermem.illa dizel derseniz 2015 üstü i30 alabilirsiniz.

Yanlışınız var. Hz. 1.2 TSİ şehir içi 5 litre yakıyor.

• UNDYING U kullanıcısına yanıt
    Biraz daha pazarlık yapın isterseniz hocam. 500 tl daha insinler
    Hangi bayiden aldınız fiyatı.
    Leon ben de bulamadım. Bugün 2-3 şehri aradım ama yok. Hep cam tavanlı, çelik jantlı vs... ona da 79.000 istiyorlar...

Rapid güzel araba ama leon'a da binmek lazım sanki...
  • quote:

Biraz daha pazarlık yapın isterseniz hocam. 500 tl daha insinler
    Hangi bayiden aldınız fiyatı.
    Leon ben de bulamadım. Bugün 2-3 şehri aradım ama yok. Hep cam tavanlı, çelik jantlı vs... ona da 79.000 istiyorlar...

Rapid güzel araba ama leon'a da binmek lazım sanki...

Ankara'dan aldık hocam fiyatı, malesef son fiyat dedi...

• 1.4 tdi panoramik tavan emotion paket, style, far-yagmur sensoru, ic ambiyans aydinlatma, krom cam citasi, orj kaucuk paspas, bagaj havuzu, motor boya koruma 79 bine 28 kasimda teslim aldim. Otv zammindan hemen once anlasmistik.

• quote:

Orijinalden alıntı: koyay

Bende de var spaceback bluetoothdan panoramik tavana kadar ful arti ful, bakan donup bir daha bakıyor, ne idügü belirsiz olan araba degil bu kesin.

Ful + ful deyince ne anlıyorsunuz?

Aktif güvenlik donanımı var mı? Kör nokta, yaya algılama, aktif fren vs vs

Elektrikli, hafızalı ısıtmalı deri koltuk var mı?

Adaptif hız sabitleme?

İyi bir ses sistemi?

Otomatik park var mı?

Navigasyon var mı?

Ful + ful dediğinize göre hepsi var.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Olmayan ne varsa yazmişsin, yeterince bakmamışsın, iyi bir ses sistemi var digerleri yok. 79 binlik Ne idügü belirsiz bir arabaya gore ful +ful. Kimse 79 bine BMW, Mercedes donanımı beklemiyor. Ben bu paraya aldigim donanimi fazla buluyorum. Sogutmali torpidodan fabrika cikis karartilmis cama, dokunmatik bluetoothlu media sisteminden lastik basinc sensorune start-stopa kadar birsuru donanim var.Arka diz mesafesi ve tavan yuksekligi muazzam. Arabada en sevdigim sey ferahlik.

2-3 sirketi 9-10 arabasi olan zengin babam yok. Arabami Cok fazla kiyaslama sansim yok ama esas ben bu parayı i30, kia ceed a falan vermem. Tercih meselesi. O arabalara da dandik ne idugu belirsiz vs. demem. Borca harca girip tercuh eden insanlari kirmak istemem

• Rapid ve Rapid Spaceback Haziran ayında makyajlı şekilde gelicek. Bunu da göz ardı etmeyin. Yılda 20 Bin km ve çoğunluk uzun yol ise ben benzinliyi öneririm. Arada çok fiyat farkı var, ayrıca kredi ile alacaksanız boşuna fazla fazla faiz ödersiniz. MTV farkı, bakım farkı vs dahil ettinizmi benzinli her türlü daha karlı olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.