Şimdi Ara

Rapid Spaceback Hakkında (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
9
Favori
24.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thesseus

Arkadaşlar pazartesi rapid spaceback'imi teslim alacağım.
    1,4 TDI DSG Style

Herkese kazasız belasız sürüşler..

Merhaba, hayirli olsun oncelikle. Ben de kisa-orta vadede rapid sedan tdi dsg dusuncesindeyim ama nasip. Sedanda ve spaceback te ayni motor ve sanziman ikilisi oldugu icin size sormak istedim. Bayiye test icin gittigimde sedan yerine spaceback oldigu icin onu kullanmistim ama o 1.6 tdi dsg idi. Ancak yeniler 1.4 tdi dsg oldugu icin yorumlarinizi merak ediyorum, sizce artilari eksileri nelerdir, 1.6 yi kullandiysaniz 1.4 ile arasinda bir fark gorebildiniz mi? Ben test ettigimde,normaldir muhtemelen ama, kendi tsi motorumdan sonra cok hantal geldi tdi, ne dersiniz? Sunu da ekleyeyim, tsi dsg ibizamdan once polo bluemotion vardi 1.2 tdi, 3 yil kullandim onu, yani hem tdi ye hem de tsi ye cok aşinayım. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı olsun. Aslında polo 1.4 tdi dsg veya fabia 1.4 tdi dsg veya 2015 opel corsa 1.3 cdti otomatik yerine 2015 skoda rapid spaceback 1.4 tdi dsg style alınabilir diyor mantığım. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. aracınızı almadan önce bu araçları test ettiniz mi hiç? Bir de bu aracın opsiyon listesi var mı elinizde style üzerine neler eklenebiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

Öncelikle hayırlı olsun. Aslında polo 1.4 tdi dsg veya fabia 1.4 tdi dsg veya 2015 opel corsa 1.3 cdti otomatik yerine 2015 skoda rapid spaceback 1.4 tdi dsg style alınabilir diyor mantığım. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. aracınızı almadan önce bu araçları test ettiniz mi hiç? Bir de bu aracın opsiyon listesi var mı elinizde style üzerine neler eklenebiliyor?

Rapid Speceback, hacim olarak saydığınız araçlardan kat kat üstün en başta. dsg korkutuyor sadece.
  • Dsg yağ gibi akıyor. Niyetiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim. Şehir için tüketim 5,5 lt civarı araç şu an 2500 km de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thesseus kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi bayiden hangi fiyata aldınız. Pazarlık yapıyorlar mı. Hediye vs bir şeyler aldınız mı. Aldığınız fiyata sigorta bandrol ücretleri vs dahil mi. Araçta cam tavan var mı. Ben de bu aracı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 9 Ağustos 2015; 1:50:08 >
  • Kayadibi otomotiv den aldım. Hediye olarak paspas ve bagaj havuzu almıştım. 61 bin tl den herşey dahil almıştım.

• araç uzun yolda nasıl? sınıfındaki rakiplerine göre uygun bir araç. acaba bunu sürerken hissettiriyor mu? iç mekan kalite hissi nasıl?
  • bu neymiş bide yakından bakayım derken, almana noktasına gelebilirsin. gercekten cok begendim, bu paraya alınabilecek en iyi araclardan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

araç uzun yolda nasıl? sınıfındaki rakiplerine göre uygun bir araç. acaba bunu sürerken hissettiriyor mu? iç mekan kalite hissi nasıl?

Uzun yolda hiç yormaz ve inanılmaz atak.

• 2014 model 1.4 TSI DSG Rapid Spaceback ile ilk uzun yolumu İstanbul Antalya arasında yaptım. Öncelikle Arifiye'de yağ lambası yanarak klasik bir yağ eksilten TSI motor ile karşılaştığımı düşündüm. Halbuki yağı bir gün önce kontrol etmiştim ancak motor fazla soğuk olduğu için yanlış pozisyonda kontrol ettiğimi düşünüyorum. 10 bin km sonunda ilk yağ ışığını yaktığını da ekleyeyim. Neyse Arifiye Tem ayrımından dönüp ilerideki Tırsan fabrikasının yanındaki Shell'den Helix 5-30 yağ alıp sorunu hallettik. Ancak sanki biraz kazıklandığımı hissettim sırf yolda kaldığım için zira 40 TL para verdim yağa.

Neyse İstanbul-Bilecik-Kütahya-Afyon-Burdur-Antalya güzergahı ile yolculuk yaptım. Araçta 2 aylık oğlum olduğu için çok sık mola verdik ve Afyon, Kütahya ve Antalya'da AVM'lere girip alt değiştirme odaları kullanmak suretiyle motoru da sık sık soğuttum ki yolculuk 15 saat sürdü.

Tüketime gelince; bu şartlarda 3 yetişkin ile 1 bebek, tıka basa dolu bagaj ve iç mekan, 24 derece sabit klima, tamamen hız sabitleyici kullanımı (105 km/h) ile 5,8 lt/100 km tüketim gerçekleşti. Hız sabitleyici büyük rahatlık ancak rampalarda tüketim artıyor haliyle lakin 1.4 TSI motor herhangi bir zorlanma dahi yaşamadı bu şartlarda.

Ek: Bu arada bu aracın bakımı 15 bin km değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 25 Ağustos 2015; 10:54:54 >

• Dün cam tavanlı 1.6 TDI ile test sürüşüne çıktım. Kafama güneş geçti neredeyse, çok sıcaklık geliyordu tavandan.
    Perdeler de incecik bir işe yaramıyor gibiydi,

Cam tavan ayrı bir his katıyor arabaya ama kullanış açısından emin olamadım.

Uzun süre aracı kullananlardan yorum alabilir miyim? Sizce değer mi cam tavan? Yukarda bahsettiğim durumu siz de hissettiniz mi?

Bugün siparişi vereceğim aracın... Teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba,

bu aracın 1.2 motor versiyonunu kullananlar var mı? aklımda araç acaba 1.2 motor ile rahat sürüş keyfi verir mi sorusu var? 1.2 acaba az kalır mı diye düşünüyorum.

birde acaba araç çok mu ses alıyor içeriye kıyaslarsanız diğer araçlarla sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbucklerjr

arkadaşlar merhaba,

bu aracın 1.2 motor versiyonunu kullananlar var mı? aklımda araç acaba 1.2 motor ile rahat sürüş keyfi verir mi sorusu var? 1.2 acaba az kalır mı diye düşünüyorum.

birde acaba araç çok mu ses alıyor içeriye kıyaslarsanız diğer araçlarla sevinirim.

ben kullanıyorum. 1.2tsi 110bg

çok ama çok rahat araç, uzun yolda kullanması inanılmaz keyifli. araç içerisine ses yüksek hızlarda rüzgar sesi almakta, otobanda 150km/s üzerinde. aracı 4000-5000 devir kullanmaz vites değişim uyarılarına uyarsanız motor sesini kesinlikle duymazsınız. bir önceki aracım 1.3 motordu, bu aracım 1.2tsi motor, ivmelenmesi çok iyi, özellikle 2.viteste araç diğer kalkan araçlarla arayı açıyor. çok iyi hızlanıyor. ben memnunum.

• Merhaba arkadaşlar,

Temmuz ayı başında Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG Dinamik Paket aracı kardeşime aldık. Araçtan genel olarak memnunuz ancak araç içinde birçok rahatsızlık verici ses var.

1. Gaz verildiğinde arka koltuk altından gelen ses - çözüldü - yakıt borusu titriyormuş, çevresine sünger ile tampon yapıldı, ses kesildi.
    2. Hem sürücü tarafı hem de yolcu tarafı camlarından çıtırtı sesi.
    3. Bluetooth & orta aydınlatma'dan titreşim sesi.
    4. Direksiyondan bazen gacır gucur sesler.

Açıkçası daha önce Octavia kullanmış birisi olarak Rapid Spaceback'teki bu ses problemlerine hem şaşırdım hem üzüldüm.

1. numaralı sesi tanıdığımız bir usta hızlıca halletti ancak 2, 3 ve 4 için bugün bir kaç tane servisi aradım ve en erken 5 Ekim'e randevu veriyorlar çünkü kritik bir problem değilmiş. Bu Doğuş Oto'nun ve yetkili servislerinin Skoda için müşteri memnuniyetini çok önemsemediği gibi bir algı yarattı bende ve acaba Skoda değil de başka bir araç mı alsaydık diye düşünmeye başladık çünkü her problemde 3-4 hafta servis sırası bekleyeceksek pek hoş değil.

Rapid Spaceback araçlarında benzer sıkıntılar yaşayanlar var mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Merhaba arkadaşlar,

Temmuz ayı başında Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG Dinamik Paket aracı kardeşime aldık. Araçtan genel olarak memnunuz ancak araç içinde birçok rahatsızlık verici ses var.

1. Gaz verildiğinde arka koltuk altından gelen ses - çözüldü - yakıt borusu titriyormuş, çevresine sünger ile tampon yapıldı, ses kesildi.

Açıkçası daha önce Octavia kullanmış birisi olarak Rapid Spaceback'teki bu ses problemlerine hem şaşırdım hem üzüldüm.

1. numaralı sesi tanıdığımız bir usta hızlıca halletti ancak 2, 3 ve 4 için bugün bir kaç tane servisi aradım ve en erken 5 Ekim'e randevu veriyorlar çünkü kritik bir problem değilmiş. Bu Doğuş Oto'nun ve yetkili servislerinin Skoda için müşteri memnuniyetini çok önemsemediği gibi bir algı yarattı bende ve acaba Skoda değil de başka bir araç mı alsaydık diye düşünmeye başladık çünkü her problemde 3-4 hafta servis sırası bekleyeceksek pek hoş değil.

Teşekkürler.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Arkadaşlar merhaba. Dün Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG Style aldım. forumdaki bu konu başlığı bana çok yardımcı olduğu için sırf yorum yapabilmek için üye oldum. ben de birşeyler ekleme ihtiyacı hissettim. biraz da borçlu gibi hissettim.

Araç mükemmel gerçekten. Bayilerde cam tavanlı yoktu yoksa öyle alacaktım ama. beklersin denilince, bana da acil araç lazım olduğu için cam tavansız aldım.

Yeni clio'dan buna geçtim. Araç öncelikle çok sessiz. Ben benzinli araç sürüyormuşum gibi bir hisse kapıldım. DSG hiç kullanmamıştım. akşam çözene kadar uğraştırdı biraz ama olsun. D-S arası geçişlerde vites kolunun yanındaki D veya S ışığından birinin söneceğini falan düşünüyordum o kadar uzaktım konuya:))

Aracı kesinlikle tavsiye ediyorum. İç mekan kalitesi iyi. Clio'dan sonra yayla gibi geldi araç. İçi ve bagajı çok geniş. DSG vites geçişleri muazzam en ufak hissetme yok. Toyota auris kullanmıştım zıplata zıplata atıyordu vitesleri öyle birşey sözkonusu değil.

a3 sportback'in ikiz kardeşi diyebiliriz. 1.91 boyum var arka diz mesafesi çok iyi bindim test ettim. araç konforlu biniş sürüş çok keyifli. cliodan geçtiğim için yine onunla mukayese edeceğim. hoparlör ve ses sistemi fazlasıyla yeterli. Clio'da son ses açınca cazır cuzur sesler geliyordu. Bunda basslar ve kapasite fazlasıyla yeterli. Torpido soğutma vb. güzel özellikler de var. Döşeme bej rengi. Araç donanımlı. Cruise control vb.bir dünya özellik var keşfetmeye çalışıyorum hala. Sport modda koltuğa yapıştırıyor. 1.4 TDI olması aldatmasın.

Özetle alın, aldırın diyorum. Golflerin 90 100 bin lira olduğu piyasada, bu fiyatta bu kalite f/p olarak mükemmel diye düşünüyorum. ben 66750'ye aldım.

Bugüne kadar Ford focus 2006 1.6d, mazda 3 2011 1.6 d ve clio 2013 1.5 dci icon kullandim (uzun yol yapma anlaminda). Ses olarak hepsinden sessiz. ve hızlandığında hissettirmiyor. 120 130'la giderken clio'da 80 90'la gidiyormuş gibi hissediyorum. bazen tehlikeli olabilir dikkatli olmak gerek:)

Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BTMWTMP

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler.

benim araçta torpido tarafından gelen ve sadece ilk çalışma ve düşük hızlarda duyulan bir çıtırdama sesi oluyor, hız artınca ses kesiliyor. bir türlü bulamadım nedenini. benzer bir çıtırtı duyan birini okumuştum burada ya da skoda forumlarında ama o da bulamamıştı nedenini. bulan olursa bilgilendirsin lütfen zira başkasına kullandırıp kendim bakamadım bir türlü...
    başka bir sıkıntısı yok şükür aracın. sadece park halinde iken tamponların 3 yerine hafifçe sürtmüş millet sinir oluyor insan kendi yapmadığında

• Bende 0 ararken 2.el 9000km de 1.4tdi dsg rapid spaceback almış bulunuyorum. Araçla ilgili bikaç sorum olacak 1. Aracın koltuk rengi güzel ancak açık renk çocukla birlikte sıkıntı oluyor araca uygun koltuk kılıfı alan varmı nereden bulabilirim trabzonda bikaç kılıfçıya sordum hazır olmadığını 300-500 arası diktirebileceğimi söylediler. 2. Sorum kış lastiği için eski arabamın kış lastikleri 185. 65 15 bunları değerlendirmek için skodadan çıkmış yeni kara jant(sac) 15 inc aldım orjinal skoda kapaklarıda var 4 adet 280 verdim. Lastik çapları yanyana koyduğumda aynı gibi duruyor bi problem oluştururmu. 3. Sorum araçta zenon far yok skoda servisi kendilerinde olmadığını söyledi orjinal zenon ve led gündüz farı taktıran varmı maliyeti ne kadardır.

• Araciniz hayirli olsun nekadara aldiniz.

1. Dosemecioglu diye bir site var ankarada araca ozel dikim yapiyirlar. Ben sadece bej istedim ama ellwrinde yokmus su an icin. Bende tamamen bej renk olanindan vermek istiyorum

http://www.dosemecioglu.com.tr/orjinal-model/skoda/skoda-rapid-bej-krem/

2.lastik ebatlarini tam hatirlayamiyorum ama sikinti olusturmaz yakit kapaginda olmasi gerekn olculer yaziyor 15 inc lastik kullanmanin sakincasi yok

3. Benim aracta fabrika cikisli mercekli xenonlar var ancak bende 2. El aldim fiyat hakkinda bilgim yok ancak sikintim var ileriyi aydinlatmiyor. Gece yetersiz kaliyor

• Teşekkür ederim kumrulordu kardeşim aracı 65 bine aldım cam tavan olan paket. Kılıflar gayet güzel duruyor bugün arayıp bilgi alacağım. Piyasadaki zenonların orjinali yokmudur muayeneden geçen en azından

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.