Şimdi Ara

Rapid Spaceback Hakkında (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
9
Favori
24.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qursad

Arkadaşlar 5ay önce 1.4 tdi dsg spaceback aldım. Arada bir acaip balata kokusu geliyor. Fren balatası diil de debriyaj balatası gibi. Hatta bi gün avm dönüşü arabayı park ettiğimiz alanın tümü kokmuştu. Başına böyle birşey gelen başkası var mı acaba? Eper dsg yüzündense 10 sene otomatik civic kullanmış birisi olarak anlam veremiyorum. Ve beni çok da rahatsız ediyor.

Ben seat toledo kullanıcısıyım ve araçlarımız aynı banttan çıkıyor. Aracım 1.2tsi manuel. Bende aracımı aldığımda bu yanık kokusu vardı. Motor fabrikasyon koruyucu yağ ile korunuyor. O yağ yanmaya başlayınca kokuyor. Ama 2 3 kullanımdan sonra geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka forumlarda dsg şanzımanlarda özellikle yokuş yukarı yarım debriyaj giderseniz debriyaj balatasını yakarsınız diyolar. Kokunun sebebi de oymuşmuş. İşin aslı ben de şu start stop zırt pırt çalışmasın diye yarım debriyaj gidiyordum. Kullanım şeklimi değiştirmeyi düşünüyorum.. Görelim bi daha koku alacak mıyım?

• Otomatik viteste yarım debriyaj nasıl oluyor? Bilmediğim için soruyorum

• Çift kavramalarda frene tam basılmadığında şanzıman yarım debriyaj yapıyor sanırım.Zaten sıkışık trafikte manuel kullanın diye tavsiye ediliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 5 Aralık 2015; 21:39:39 >
  • Bende 1.4 TSI DSG versiyonu var ve şükür ki herhangi bir koku, yanık hissi vs. yok. ilk bakımını da yaptırdım, 1 yaşına da girdi bu ay. tam basıyorum her zaman frene. otomatiklerin yarım kavrama vb. bir şey olması pek mantıklı gelmiyor kulağa teknik açıdan. youtube da dsg çalışma prensibini anlatan videolara göre çok da mümkün görünmüyor.
  • Ben de öyle mümkün görünmediğine bi inanabilsem

• Ben 6 aydır kullanıyorum 1.6 dizel otomatik şu an 6000 km de ortalama tüketim 5.4 lt/100 km gösteriyor şu ana kadar sadece bir kez lastik basınçları ile ilgili uyarı aldım onun haricinde herhangi bir sıkıntı olmadı.

Aracı sürmesi çok keyifli arada bir işyerinin Fluence arabasını sürüyorum bununla kıyas kabul etmez benimki cam tavanlı stil paket elegance olanından kesinlikle almayı düşünenlere tavsiye ederim özellikle araç içi yalıtımı çok iyi dışardan ne motor ne asfalt sesi hiçbirşeyi duymuyorsunuz bunu haricinde benim aracımda olmadı ama bi arkadaşın 8 aylık aracında vites topuzu ve kapı tutamaçlarının üstündeki yapıştırma şeylerin çıktığını söyledi o biraz kafama takıldı bunların yapıştırma olması normal mi normalse böyle kolay çıkması pek hayra alamet değil gibi geldi.
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    aynı donanıma sahibim seninki ile, ki sadece 1.4 TSI DSG bendeki, ancak öyle bir yapışkan çıkma ya da soyulma olmadı benimkinde de... tekil bir hata ya da arkadaşın yaptığı veya kullandığı bir solüsyon vb. şeyden etkilenmiş olabilir.
  • black exodus kullanıcısına yanıt
    Peki yapıştırma olması normal mi o kısımlarda?

• Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    kapı mandalları krom kaplama ve kaplama soyulabilir ancak ciddi zor bir iş. ya hatalı kaplama yapılmış olması lazım ya da dışarıdan kimyasal müdahale. zira bu tip parçaları electro-plating veya benzer yöntemlerle kaplıyorlar ki kaplamada boşluk kalıp oradan soyulması düşük ihtimal.
    vites topuzunun üzerinde bende DSG logolu bir plate var ve yapıştırma ya da çakma olması normal o alanın.
  • Anladım hocam bende fabrika hatası olarak yorumladım zaten ilk etapta ayrıca benim arabamda olmadı öyle bir şey kullanıcı hatası da olabilir tabi...

• 1.4 tdi 2015 alanlar ne kadar fiyata aldılar acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bergun76 B kullanıcısına yanıt
    Hocam araci kaca aldiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Hsnkrc58

Hocam araci kaca aldiniz

Ben aracı engelli indirimi ile 45.000 TL'ye aldım. İndirimsiz hali 65.000 TL idi.
  • Bende 1.4 TDI dsg Style paket Yatış Mavisi rengini 66500 tl ye aldım. Cam tavan olsa iyi olacaktı ana tdı olarak bunu buldum istanbukdaki bayiikeri telefonla arayarak. Ocak 4'te teslim alcam aksilik olmazsa. HB'den 3D modelle uyumlu paspas seti siparişi verdim. Aracı teslim aldıktan sonrada kaputunu şeffaf koruyucu film ile kaplatmayı düşünüyorum. 2 küçük çocuğum olduğu için Koltuklara da koruyucu kılıf düşünüyorum ancak internette BOD marka ile satılan ürünün rapid spaceback ile uyumlu olanı henüz üretilmiyormuş. Kılıf konusunda yada aracı teslim alırken nerelere dikkat etmem gerektiği hususunda tavsiyelere açığım.

• Kırkbinlerde satılan ambition modeli 2015 başında tam fiyat performans aracıydı şimdi fiyatlar almış yürümüş güzel araba ama 66 bin vermek için on defa düşünürüm.

• İkinci el 60-70 bine gelmiş dizel otomatik araca 55-60 bin vermektense bu araç alınır. İkinci el piyasası çok yüksek olduğu için insanlar artık 0 araça yöneliyor. Mis gibi. Kafan rahat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

İkinci el 60-70 bine gelmiş dizel otomatik araca 55-60 bin vermektense bu araç alınır. İkinci el piyasası çok yüksek olduğu için insanlar artık 0 araça yöneliyor. Mis gibi. Kafan rahat...

aynen hocam. Bende max 40000 TL dizel otomatik 2. el bakıyordum. Km'side max 110000 olacak şekilde. opel astra, clio, accent seçenekler arasında. Kaza boya, ne ararsan var. Bi tane astra buldum ilk sahibinden, sol önden kaza yapmış, fotolarını yolladı hasarı 15000TL 'ye yaptırmış, 40000TL'den bir kuruş aşağı olmaz diyor. Gittim 66500'e skoda rapid SB style TDİ DSG aldım :) gayette memnunum
  • Bende 1.4 tdi dsg cam tavan ferahligiyla ile yollardayim sifir aldim kafam rahat ne aldigimi biliyorum en azindan. volsgwagenden hic bi farki yok bekledigimden cok daha güçlü çıktı insallah pisman olmadan bineriz

• 3 Ay oldu. Henüz 1.635 km'de hiç bir sorun yok. 90 hp fazlası ile yetiyor. Güçsüz değil.
    Pişman olmayacağımı biliyordum. Ancak Benzinli alabilirdim. ayda ortalama 500 km yapan biri için dizel fazla.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.