Şimdi Ara

Rapid Spaceback Hakkında (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
9
Favori
24.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aile aracı amaçlı, rapid spaceback tdi dsg, sıfır olarak almayı düşünüyorum, ancak kafama takılan birkaç soru var, yardımcı olursanız sevinirim...

1-) Bu aracın süspansiyon konforu nasıl, sert bir süspansiyon mu? Seat leona göre ne düzeyde? (Seat leonu da düşünüyordum ancak süspansiyonlarının sert olduğu söyleniyor, astra son kasanın da süspansiyonları sert geldi bana...)

2-) Araçta far ve yağmur sensörü opsiyonu var mı? Alırken ekstra ücret ödenerek ekletilebiliyor mu? Yoksa, sonradan sorunsuz bir şekilde takılma yolu var mı?

Cevap veren herkese teşekkürler...
  • odaf kullanıcısına yanıt
    araç bende var. arka süspansiyonları sert, lastikleri de ince yanak. far ve yağmur sensörü opsiyonu var, parayı verince ya üretimden geliyor ya da hazır eldeki araca servis takabiliyor.
  • Aracin suspansiyonlari sert cukurlarda rahatsiz ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sedan 1.2 tsı icin fiyat alan oldumu birde kullanan arkadaşlar nasil memnunmu + yağmur ve far sensörü ne kadar

• 1.2tsi bende var, geçen yıl nisanda aldım, gayet memnunum. benim gibi çok km yapmıyorsanız tsi alabilirsiniz. şehir içi 7.5lt şehirler arası 4-5 arası yakmakta. şu ana kadar araçtan herhangi bir şikayetim olmadı, tek sıkıntım kışlık lastik alırken birebir lastik ebatı bulamamanız. araç spor dursun diye ince yanak kullanmaktalar. hepsi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordic

quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

İkinci el 60-70 bine gelmiş dizel otomatik araca 55-60 bin vermektense bu araç alınır. İkinci el piyasası çok yüksek olduğu için insanlar artık 0 araça yöneliyor. Mis gibi. Kafan rahat...

aynen hocam. Bende max 40000 TL dizel otomatik 2. el bakıyordum. Km'side max 110000 olacak şekilde. opel astra, clio, accent seçenekler arasında. Kaza boya, ne ararsan var. Bi tane astra buldum ilk sahibinden, sol önden kaza yapmış, fotolarını yolladı hasarı 15000TL 'ye yaptırmış, 40000TL'den bir kuruş aşağı olmaz diyor. Gittim 66500'e skoda rapid SB style TDİ DSG aldım :) gayette memnunum

Bende bir tane buldum ikinci el ama sıfır ayarında 1000 km olmamış daha 6700 bin lira. 1.4 tdi dsg cam tavan stlye. Eder mi bu fiyata. Sıfırı ile arasında en az 6-7 bin lira fark var. Bu hafta almayı planlıyorum aracı. Eşim de kullanacak. Bir de bagajı bebek arabası için uygun mudur? Cevaplarını bekliyorum :)

• Hocam fiyat iyi. Bagaj için Showroom a gidip kendi gözlerinle görsen iyi olur diye düşünüyorum. Bebek Arabaları farkediyor çünkü. Ayrıca arabayı kullanmadiysan test etmeni tavsiye ediyorum.
    Son tavsiyem yıl icerisinde çok kullanmiyorsan (15000 km altı yani) 1.2 tsi dsg tavsiye ederim. Şehir içi 6.5 lt vergi düşük 10000 daha uygun vs
    1.2 tsi motoru da test edin tabi. Fabia leon ve golfte denedim. Performans bana göre iyi. Corsa 1.3 var bende 1.6 falan kullanmadım. Yorumum yanıltıcı olmasın.
    hayırlı olsun
    bu arada bende bu araba yok sadece çok uzun inceledim test ettim mantıklı araba. Uzun zaman kararım bu arabaydi. Su an yaris hybrid sipariş etmis bulunuyorum. Hybrid de indirim var bu ay...

• quote:

Orijinalden alıntı: mdtzr

quote:

Orijinalden alıntı: Ordic

quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

İkinci el 60-70 bine gelmiş dizel otomatik araca 55-60 bin vermektense bu araç alınır. İkinci el piyasası çok yüksek olduğu için insanlar artık 0 araça yöneliyor. Mis gibi. Kafan rahat...

aynen hocam. Bende max 40000 TL dizel otomatik 2. el bakıyordum. Km'side max 110000 olacak şekilde. opel astra, clio, accent seçenekler arasında. Kaza boya, ne ararsan var. Bi tane astra buldum ilk sahibinden, sol önden kaza yapmış, fotolarını yolladı hasarı 15000TL 'ye yaptırmış, 40000TL'den bir kuruş aşağı olmaz diyor. Gittim 66500'e skoda rapid SB style TDİ DSG aldım :) gayette memnunum

Bende bir tane buldum ikinci el ama sıfır ayarında 1000 km olmamış daha 6700 bin lira. 1.4 tdi dsg cam tavan stlye. Eder mi bu fiyata. Sıfırı ile arasında en az 6-7 bin lira fark var. Bu hafta almayı planlıyorum aracı. Eşim de kullanacak. Bir de bagajı bebek arabası için uygun mudur? Cevaplarını bekliyorum :)

son sorudan başlıyayım, benim eski aracım golf'tü bagajı ona göre ve aynı sınıftaki diğer hackbacklere göre çok daha geniş, bizim bebek arabası golfe nazaran çok daha ferah şekilde sığıyor. Arka koltukların diz mesafesi çok iyi. araçtan çok memnunum, benimkinde cam tavan yok ama keşke olsaydı süper birşey.
    n

• mdtzr M kullanıcısına yanıt
    joie brisk model baston puset çapraz şekilde sığıyor bagajıma. hatta ben öncesinde kraft rlx travel sistem bebek arabasının hem ana gövdesini hem de pusetini eve çıkarmak yerine bagajda üst üste rahatça istifliyordum. HB tür araçlar içinde en geniş bagaj hacmine sahip ya birinci ya da ikinci araç rapid spaceback.
  • Cevaplar için teşekkür ederim :)

Bugün aracı görmeye gidip test sürüşü falan yapıcam kısmetse.

Benim de aklımda benzinli almak vardı fakat babam ısrarla dizel diyor. Kendisi oto tamiricisi olduğu için bazı konularda karşı cevap vermek zor oluyor :D

Özellikle bakmam gereken, dikkat etmem gereken ne var acaba araba ile ilgili?
  • Dışarıdan ses alıp almadığına bakın. Eleştirilen bir nokta o çünkü.
    Suspansiyonlara bakın. Çukur ve kasislerde..
    fren performansı. Çekiş vs.
    bir önerim de şu Volkswagen grup bayilerine giderseniz leon ve golf ile karşılaştırma imkanı bulursunuz. Ben öyle yapmıştım.
    Benzinli dizel meselesi de şu. Dizel de yakıt parasını peşin vermiş oluyorsunuz bence.
    Bakım masrafı dizelin sembolik olsa da fazla
    uzun vadede bakımları sıkıntı olabilir 100.000 bakımları filan
    ama ben çok kullanmam satarim diyorsanız mantıklı olan dizel derim.

• Arkadaşlar arabamı çarpmıştım. Ön tampon parçalanmıştı ve sağ ön çamurlukta yamulma oldu. far sis lambası ızgara falan değişmesi gerekiyordu.
    Yüce motor servise götürdüm Maltepe de, ancak inanın götürdüğüme bin pişman oldum. 10 günde verdiler ve sağ ön çamurluk ekspere göre bu kazada olmamışmış, başka kazada olduğu için yapılmamışmış.
    Önce bi güzel fırça attım sonra AK sigorta nın eksperini aradım eve kazadan değil dedi. Ona da bir güzel giydirdim ne biçim ekspersin diye.

Neyse sonra kabul ettiler. Ön tamponu tamir etmişler ama tamir olan yer olmayan yere göre mat duruyor. Ayna gibi parlamıyor.
    AYrıca arabamın sol arka çamurluğuna rütuş yapmışlar. Demekki ben servise bıraktıktan sonra orada bir yere sürttüler yada başkası sürttü ve rütus yapmışlar.
    İddaa ettiler bizde olmadı diye ama ben arabayı sadece kendim kullanıyorum ve adım gibi eminim orasında çizik olmadığından.
    Sonra orayı da düzelteceklerini söylediler güzel bir şekilde. Adam gibi rütus yapın bari dedim.

Ayrıca önde kolumuzu dayadığım kolçağın kapağı kırıldı. menteşesi kırılmış.
    Sadece benzin aldığımda içine fişlerini atıyorum yani başka oynadığım da yok. Ama onu da garanti den değiştiremiyorlarmışmış. Var mı başka kolçak la sorun yaşayan ?

Yani kısacası arkadaşlar, arabalar güzel ama servisler beş para etmez. yeterli sayıda yetkili servis yok.
    Özellikle yüce motor Maltepe servisine sakın gitmeyin derim. Sağlam araba veriyorsunuz vuruk geri alıyorsunuz.

• 1.4 TDI DSG kullanıyorum. Ben geçen hafta araçla Ordu-Nevşehir arası 1.250 km yol yaptım. Araç boştu, genelde 110 km hızla gittim, 4.7 litre yaktı. 2010 1.6 dizel focus'um 5.0 yakıyordu. Daha güçlü daha ağır ve daha eski olmasına rağmen. Ben bu tüketimi çok buldum.

Şimdi sitelerindeki verilere baktım. Şehir içi 4.2 , Şehir Dışı 3,4 yazmışlar. Yalanın alası.. Şehir içi 6'nın altına hiç düşmedim. Orduda oturuyorum burada trafik olmuyor. Azıcık trafik olduğunda 8 lt yakıyor.
    Volkswagen grubu aracı bir daha asla almam. Çünki insanları aldatıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergun76 -- 27 Mayıs 2016; 0:20:50 >
  • 2015 model rapid ambition 1.2 mpi aracımın orjinal lastik ölçüleri 185 / 60 / r15. Ben bunun yerine 185 / 65 / r15 kullanabilir miyim? Michelin bayine sorduğumda lastiği sağa sola çevirdiğinizde sürtme yapar dedi? Deneyen var mı?
  • Merhabalar.
    Ibiza 1.0 eco dsg ile rapid sb 1.2 dsg arasinda karasizim. Tavsiyeleriniz nedir? Hem performans hem kullanim olarak. Iki araci da kullanmadim henuz. Kullanan arkadaslardan oneri bekliyorum. (Maddi olarak daha yukari cikamiyorum. Otomatik sifir arac alacagim anadusunce bu) tesekkurler.

• Cherokee C kullanıcısına yanıt
    benzin kapağındaki ölçülerden başka ebat kullanmayın, orada bulamazsanız klavuzuna bakın.
  • rizaun R kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Skoda Rapid spaceback tavsiye ederim. Passatlardaki bütün özellikleri bu araçta mevcut . Bende ki araç 1.2 tsi dsg otomatik style full donanım çok kaliteli bir araç olmuş hem spor hem içi çok geniş.

6.5" Bolero multimedya ekranli
    16" jant bridgstone lastikler
    Parksensor ekranlı
    Digital klimatronik ust seviye
    Maxidott bilgi ekranı
    Sis farları
    Start&Stop
    Hill holder yokuş kalkış desteği
    ESC Full güvenlik donanımı, eski esp programlar tarih oldu , şimdi esc kontrol üniteleri yeni nesil
    Cruise kontrol
    Simply cover ve full link
    Kol dayama gibi ustun özellik getirdiler tavsiye ederim.
     Rapid Spaceback Hakkında

• quote:

Orijinalden alıntı: rizaun

Merhabalar.
    Ibiza 1.0 eco dsg ile rapid sb 1.2 dsg arasinda karasizim. Tavsiyeleriniz nedir? Hem performans hem kullanim olarak. Iki araci da kullanmadim henuz. Kullanan arkadaslardan oneri bekliyorum. (Maddi olarak daha yukari cikamiyorum. Otomatik sifir arac alacagim anadusunce bu) tesekkurler.

ikisi farklı sınıf araçlar, ibiza kutu kalır rapid spaceback yanında. konfor, kullanım rahatlığı, arka diz mesafesi, bagaj büyüklüğü, vs. açısında tabii ki rapid spaceback. yaktıkları arasında pek fark olacağını düşünmüyorum.
  • Rapid Space back ise;

Passatlardaki olan tüm özelliklere sahip bir araç. Sanayi sitelerin ordayım ve çevremde çok rapid spaceback görüyordum ve çok
    beğeniyorum. Bende 1.2 tsi dsg style üst paket aldım, inanın araçtaki konfor ve yol tutuşu mükemmel mutlaka test edin, sert virajlarda yatma kalkma yok
    çünkü araçta standart ESC kontrol ünitesi var, eskiden esp program vardı onlar tarih oldu şimdi kontrol ünitelerinde ABS + MSR + ASR + HBA
    ESP (ABS + MSR + ASR + EDS + HBA) full paket olarak standart yapmışlar. Araç alırken sırf model diye para verenler , Allah korusun kazayı da düşünsünler derim.

Bolero 6.5" Dokunmatik Multimedya Ekranı
    Klimatronik (tam otomatik klima)
    Hız sabitleyici (Cruise Control)
    Start&Stop sistemi
    Bluetooth
    Simply link ve Simple Clever
    Maxi-DOT bilgi ekranı
    Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü
    7.0 J x 16" Dione Tipi Alaşım jantlar + 215/45 R 16 ve Bridgstone lastikler
    Hill Hold fonksiyonu (yokuş kalkış destek sistemi)
    Çoklu Çarpışma Freni
    Lastik basınç kontrol sistemi
    4.Nesil İmmobilizer, VIN kodlu etiket
    Kaza anında kilitlerin otomatik olarak açılmasını sağlayan ve flaşörleri devreye sokan güvenlik sistemi
    Kaza sırasında yakıt akışını kesme sistemi
    ve kapı içi döşemeleri full deri yapılmış çok kaliteli, diğer dediğim araçlarda kumaş bez mevcut zamanla lekeler ve yırtılmalar çabuk eskiyorlar.

Bu donanıma sahip F/P kaç tane araç var acaba ve nekadar. Bu arada aracı 1.2 tsi dsg otomatik style full paketi 58 bin tl aldım.
    Şuanda kampanyadan aldım, alacak arkadaşlara tavsiyem kaçırmayın bu aracı.

saygılarımla..

• Alacak arkadaşlara söylüyorum, aracı bilmeden görüp test etmeden yorum yapanlara kesinlikle kulak asmayın.

Bu araç C segmenttir. Fabia, polo ve ibiza gibi arabaların segmenti B dir. Gidip skoda bayilerinde bir görün genişlik ve konforu çok şaşıracaksınız.

Ben golf ve leon arasında kararsızdım, her ikisinide optimal kullanım alanları çok kısıtlı ve paket özellikleri de çok kısıtlı yapmışlar.
    Golf comfortline 79bin tl fiyat verdiler, park sensoru bile koymamışlar, cruise control yok, kol dayama v.s aklıma gelmeyen bir çok şey yok, okadar para vericem sırd golf diye almam. Leonda aynı keza led far için 7bin tl fark ve 6.5'' inç ekran için 1.400 tl fark istiyorlar, bundada golfteki gibi aynı eksik özellikler yok. Bu özellikleri istediğinde 82-83 bin tl gibi yüksek fiyatlar çıkıyor bence yazık o paralara. Giriş boş paketleride almıyor millet okadar para vermişken dolu özellik istiyor yani.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.